تاریخ: ۰۶ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۲۰
بازدید: ۱۰۶
کد خبر: ۲۶۹۵۷۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس کمیسیون صنایع مجلس خبر داد:

پیگیری برای تدوین "سند راهبردی توسعه صنعتی کشور"

پیگیری برای تدوین
‌می‌متالز - رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از پیگیری برای تدوین سند راهبردی توسعه صنعتی کشور خبر داد.

به گزارش می‌متالز، مصطفی طاهری در دیدار اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس با فعالان اقتصادی کرمانشاه که امروز (شش مرداد) انجام شد، از اهمیت وجود نقشه راه در حوزه صنعت کشور و سرمایه‌گذاری‌هایی که در این حوزه انجام می‌شود یاد کرد و افزود: در همین راستا پیگیری برای تدوین سند راهبردی توسعه صنعتی کشور در حال انجام است.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین موارد درباره این سند ضمانت اجرایی آن است که باید تدابیری را نیز برای این موضوع در نظر بگیریم.

به گفته این نماینده مجلس، این سند شامل زیربخش‌های مختلفی در حوزه انواع صنایع است.

این نماینده مجلس سپس از وظایف مجلس در حوزه قانون گذاری و نظارت یاد کرد و ادامه داد: یکی از دغدغه‌های ما تسهیل گری در حوزه قوانین و کاهش انباشت و تورم قوانین است.

طاهری با تاکید بر لزوم حذف قوانین دست و پاگیر که مشکلاتی را پیش روی فعالین اقتصادی ایجاد کرده، عنوان کرد: در این راستا حذف بیش از ۲۰۰ قانون را در برنامه داریم که نبود آن‌ها شرایط را برای فعالیت‌های اقتصادی آسان می‌کند.

وی با بیان اینکه در حوزه قانون گذاری برای صنعت و تولید نیز سه زنجیره اصلی را مد نظر داریم، خاطرنشان کرد: بخش اول زنجیره شامل فرآیند صدور مجوز‌ها برای شروع کسب و کار است که در این زمینه کار‌های خوبی برای تسهیل فضای کسب و کار کشور صورت گرفته و امیدواریم با این روند جایگاه ایران از رتبه فعلی ۱۲۷ دنیا بهبود یابد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس یکی از مهمترین این اقدامات را راه‌اندازی سامانه پنجره واحد برای ثبت همه درخواست‌ها و مجوز‌ها اعلام کرد.

نماینده زنجان و طارم با اشاره به اینکه در بخش دوم زنجیره که شروع کسب و کار است نیز یازده قانون خیلی خوب داریم که طی سالیان مختلف ایرادات این قوانین مرتفع شده، افزود:، اما نکته مهم آنجاست که اکنون ۳۵ درصد این قوانین اجرا و ۶۵ درصد آن اجرایی نشده است که از این ۶۵ درصد اجرایی نشده نیز بیش از ۹۰ درصد مشکل در ضعف اجراست، نه ضعف خود قانون.

طاهری مهمترین بخش زنجیره را انتهای آن شامل تجارت و خصوصا تجارت خارجی دانست که کمتر مورد توجه قرار گرفته و باید مسائل مرتبط با تبادلات مالی و تبادلات کالا در این بخش در نظر گرفته شود.

وی اهمیت حوزه تجارت خارجی را از این منظر دانست که در بسیاری از حوزه‌ها مانند نساجی، لوازم خانگی، فولاد، پتروشیمی و ... بیشتر از نیاز کشور تولید داریم و باید به سمت بازار‌های خارجی نگاه کنیم

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون ۳۵ دستگاه در حوزه تجارت خارجی به صورت مستقیم و غیرمستقیم اثرگذار هستند و رویه‌های متعددی را هم در حوزه تجارت خارجی داریم که باید همه این موارد برای تصمیم گیری در حوزه تجارت خارجی مد نظر قرار گیرد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس یکی از مهمترین مسائل تجارت خارجی را حمل و نقل کالا دانست و تاکید کرد: در این بخش ۸۸ درصد حمل و نقل دریایی، هفت درصد جاده‌ای و پنج درصد ریلی انجام می‌شود که باید برای توسعه آن‌ها برنامه داشته باشیم.

موضوع دیگری که طاهری از آن یاد کرد در نظر گرفتن حمایت‌هایی برای شرکت‌های دانش بنیان بود و گفت: برای این شرکت‌ها تسهیلاتی حتی تا سقف صد میلیارد تومان از محل صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی در نظر گرفته شده است.

وی همچنین از پیگیری برای اصلاح عوارض واردات ماشین آلات و کاهش تعرفه آن به نزدیک صفر هم خبر داد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده