به گزارش میمتالز، حسین محمودی اصل گفت: اقدامات وزارت صمت برای قیمت گذاری دستوری کالاهای عرضه شده در بورس کالا، یک نوع فرار رو به جلو و یک نوع فرافکنی است، زیرا وزارت صمت کالاهایی که برای قیمت گذاری در اختیارش بود، نه تنها نتوانسته است قیمت آنها را کنترل کند، بلکه ریسک تولید را نیز افزایش داده است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: قیمت گذاری دستوری موجب کاهش حاشیه سود تولید و در نتیجه عامل تضعیف تولید شده است، بنابراین با اقدامات وزارت صمت میزان تولید کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر اقدامات وزارت صمت موجب شده است تا انگیزههای تولید به شدت افت نماید و بسیاری از فعالان بازارها و همچنین تولید کنندگان به سمت کالاهایی که در آن قیمت گذاری دستوری نیست حرکت میکنند.
محمودی اصل اظهار داشت: اقدامات وزارت صمت موجب شده است تا سرمایهها از بخش تولید به بخش مسکن کوچ کند، زیرا که مسکن خارج از قیمت گذاری دستوری است به همین دلیل شاهد افزایش قیمت مسکن به بیش از ۸ درصد در ماههای اخیر هستیم، بنابراین قیمت گذاری دستوری وزارت صمت نه تنها مفید نبوده و کند، بلکه تضعیف تولید را در پی داشته است، در نتیجه انگیزههای دلالی تقویت شده است.
وی گفت: چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور مشاهده کردیم که قیمت گذاری دستوری محکوم به شکست است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بنابراین اقدامات وزارت صمت در نابود کردن بورس کالا و گسترش قیمت گذاری دستوری فرافکنی است و به دلیل عدم کنترل بازارها بهانهای که وزارت صمت آورده است این است که بخشی از کالاهایی که در بورس کالا عرضه میشود را عامل عدم موفقیت در کنترل قیمتها معرفی کرده است. در حالی که بر خلاف آن بورس کالا عامل موفقیت بوده است و بورس کالا در صنعت پتروشیمی، فولاد، سیمان و... دلال ها، رانت خواران، حواله فروشها و امضاءهای طلایی را حذف کرده است.
محمودی اصل ابراز داشت: در یک دهه اخیر به دلیل عرضه کالاها در بورس کالا شاهد هستیم که منابع به سمت تولید هدایت شده و رشد تولید قوت گرفته است.
وی افزود: باید توجه داشت که عدهای هستند که به دنبال رانت، فساد، امضاءهای طلایی، سهمیه و حواله هستند و به شیوههای مختلف این افراد طرح موضوع میکنند و این افراد چشم به وزارت صمت دوخته اند تا بورس کالا و کالا را تحت مدیریت خود درآورند. این موضوع حتی واحدهای تولیدی را نیز به دلال تبدیل کرده است.
محمودی اصل در پایان با اشاره به این که شاهد اختلاف در درون دولت در مورد بورس کالا هستیم گفت: دولت مخالف انتقال بورس کالا به وزارت صمت است، اما وزارت صمت که بخشی از دولت است راه خود را در پیش گرفته تا بورس کالا را تحت مدیریت خود در آورد و سخنگو وزارت صمت نیز به تازگی عنوان کرده است به زودی بورس کالا به زیر نظر وزارت صمت منتقل خواهد شد.
منبع: خبرگزاری تسنیم