به گزارش میمتالز، هادی کاووسی بیان کرد: شرکت فولاد سهند میثم در سال ۱۳۹۰ آغاز به کرده است و در حال حاضر این شرکت با یک کوره دو تنی در گرید ۳SP و ۵SP به طول ۶ متر، بیلت فولادی تولید میکند. این شرکت مواد اولیه مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین و در فرآیند تولید، ۳۰ درصد از قراضه آهنی استفاده میکند. شرکت فولاد سهند میثم، توانایی و پتانسیل فعالیت در دو شیفت کاری را هم دارد که در صورت محقق شدن این شرایط، قادر به تولید ۲۰ تن شمش فولادی در ماه خواهیم بود، اما به دلیل چالشهای موجود، تاکنون موفق به تولید این میزان محصول نشدهایم. در حال حاضر با ظرفیتی تقریبا کمتر از سه هزار تن شمش فولاد در سال مشغول فعالیت هستیم.
وی عنوان کرد: متاسفانه بازار فولاد به شدت ناملایم و با افت قیمتی مواجه و همچنین قراضه آهنی نیز به تبع آن با کاهش قیمت روبهرو شده است. شرکت فولاد سهند میثم در صورت کاهش قیمت قراضه آهنی، متحمل زیان هنگفتی خواهد شد؛ به طوری که به دلیل افت و خیر قیمت مواد اولیه از ابتدای سال جاری تاکنون، زیانده بودهایم. در حال حاضر، وضعیت بازار فولاد به گونهای است که خریدار برای محصولات نهایی کاهش یافته است و با کاهش تقاضا در بازار مواجه هستیم که این مسئله یکی از عوامل موثر بر رکود فعلی بازار داخلی است. متاسفانه هماکنون به دلیل اینکه تقاضا برای خرید وجود ندارد، شمش فولادی تولیدشده در انبار دپو شده است و به ناچار به واسطهها میفروشیم. البته به جهت اینکه شرکت فولاد سهند میثم با توانایی محدودی به تولید میپردازد، نمیتوانیم برای سایر شرکتهای تولیدی و صنعتی با تیراژ بالا بیلت فولادی تولید کنیم و به دلیل ظرفیت پایین کوره القایی مجموعه، واسطهها عمده مشتریان شرکت هستند که متاسفانه با قیمتی کمتر از قیمت مصوب، محصولات ما را خریداری میکنند.
مدیرعامل شرکت فولاد سهند میثم تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل کمبود زیرساخت انرژی در کشور، با یک روز خاموشی برق در هفته روبهرو هستیم که این مساله منجر به کاهش تولید مجموعه ما شده است. به همین دلیل خواستار ارتقای ظرفیت آمپر واحد تولیدی جهت افزایش ظرفیت کوره شدهایم که متاسفانه به دلیل مشکلات نقدینگی و اداری، اجازه توسعه و افزایش ظرفیت را از ما سلب کردهاند که برای طی این مراحل، باید کفشهای آهنین پوشید که از توان ما خارج است.
کاووسی در ادامه به تشریح سایر مشکلات شرکت پرداخت و افزود: در وهله اول وضعیت آشفته و پر نواسان بازار فولاد، اصلیترین مانع توسعه و فعالیت شرکت فولاد سهند میثم است. مجموعه ما با احتساب سود متناسب، مواد اولیه مورد نیاز خود را خریداری میکند، اما متاسفانه در حال حاضر تا حدودی قیمت شمش فولادی با قراضه آهنی یکسان شده است که این یکی از عوامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت هزینههای تمام شده به شمار میآید. متاسفانه وضعیت بازار فولاد به حدی آشفته است که حتی شمش فولادی ما را با قیمت قراضه آهنی نیز خریداری نمیکنند. تنها درخواست ما این است که بازار فولاد دارای یک ثبات پایدار باشد حتی اگر قیمتها به شدت افزایش یابد. با وجود این شرایط قادر به برنامهریزی و ترسیم اهداف کوتاهمدت و بلندمدت برای تداوم فعالیت خود نخواهیم بود. همچنین افزایش تعرفه مالیاتها، یکی دیگر از مشکلات مجموعه است؛ به طوری که نبود شفافیت در زنجیره تامین مواد اولیه تولید فولاد به ویژه در فروش آهن قراضه، هزینههای سنگینی را در خصوص مالیات بر ارزش افزوده به تولیدکنندگان خصوصی فولاد تحمیل میکند. یکی از مشکلاتی که در سال جاری تولیدکنندگان فولادی با آن مواجه هستند، مالیات بر ارزش افزوده است که اکنون در بلاتلکیفی کامل به سر میبریم.
وی تامین مواد اولیه را بزرگترین چالش شرکت فولاد سهند میثم دانست و اذعان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه محصولات خود را در بورس کالای ایران عرضه نمیکنیم، در تامین مواد اولیه به ویژه آهن اسفنجی با چالش مواجه هستیم. قیمت شمش فولاد در برخی واحدهای تولیدی که دارای آهن اسفنجی هستند، از خود آهن اسفنجی کمتر است. با این شرایط، تولید شمش فولاد در واحدهایی که آهن اسفنجی ندارند، به صرفه نیست و توجیه اقتصادی ندارد. در واقع تولیدکنندگان انبوه، آهن اسفنجی مورد نیاز خود را تامین میکنند و عرضهای نیز در بازار ندارند. ضمن اینکه ما کلیه مواد اولیه مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین میکینم.
مدیرعامل شرکت فولاد سهند میثم مطرح کرد: در گذشته افزایش قیمت قراضه آهنی موجب کاهش تقاضای تولیدکنندگان شمش فولادی برای استفاده از قراضه آهنی در فرآیند تولید شده بود و به دلیل اینکه استفاده از قراضه برای آنها صرفه اقتصادی نداشت، به استفاده بیشتر از آهن اسفنجی روی آورده بودند که موجب رشد ناگهانی قیمت آهن اسفنجی شد. هماکنون با وجود اینکه اگر در فرآیند تولید شمش خام به طور کامل از ضایعات آهنی استفاده کنیم، سبب افزایش کیفیت شمش فولادی خواهد شد، اما متاسفانه به دلیل انحصار در توزیع نادرست آهن اسفنجی، در تهیه این مواد اولیه با چالشهای متعددی روبهرو هستیم و اگر آهن اسفنجی مورد نیاز خود را تامین کنیم، از ۷۰ درصد در فرآیند تولید استفاده میکنیم، اما به دلیل مشکلات موجود در تامین آهن اسفنجی، به طور کامل از ضایعات، شلاکه آهن و... در فرآیند تولید استفاده میکنیم.
کاووسی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه در صورت ارتقای کیفیت محصولات، مشتریان شرکت نیز اضافه خواهد شد، خاطرنشان کرد: به طور حتم بهبود کیفیت شمش فولادی منجر به افزایش مشتریان و سودآوری شرکت میشود، اما متاسفانه افت و خیر قیمت قراضه آهنی، هزینههای تمام شده واحد تولیدی را افزایش میدهد که به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست. در واقع استفاده از قراضه آهنی نسبت به آهن اسفنجی در فرآیند تولید، منجر به افزایش قیمت تمام شده شرکت فولاد سهند میثم میشود؛ به طوری که ضایعات آهنی پیوسته در حال نوسان قیمتی است و هیچگونه ثبات قیمتی ندارد، اما اکنون تا حدودی قیمت ضایعات آهنی کاهش یافته است. در حال حاضر، ضایعات آهنی با قیمت ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار عرضه میشود که به دلیل کاهش قیمت این مواد اولیه و رکود بازار فولاد، متضرر شدهایم و قادر به پرداخت حقوق نیروهای انسانی خود نیستیم. از سوی دیگر، با توجه به اینکه عمده کارگران از شهرستانها در مجموعه فعالیت میکنند، در تعدیل نیروهای انسانی نیز بلاتکلیف هستیم.
منبع: فلزات آنلاین