تاریخ: ۰۶ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۱۸
بازدید: ۱۳۲
کد خبر: ۲۷۲۰۸۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

چتر خاکستری سیمان در آبیک/ تکلیف پایش و عوارض «کارخانه سیمان» در گیر و دار پیگیری مسوولان

چتر خاکستری سیمان در آبیک/ تکلیف پایش و عوارض «کارخانه سیمان» در گیر و دار پیگیری مسوولان
‌می‌متالز - واگذاری پایش و نظارت کارخانه سیمان آبیک به استان قزوین که فقط نام آبیک را یدک می‌کشد، در گیر و دار پیگیری‌های مسوولان استان قزوین و نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و باید منتظر ماند و دید نتیجه این پیگیری‌ها به کجا ختم می‌شود.

به گزارش می‌متالز، قصه پر غصه محاصره شهر آبیک توسط انواع واحد‌های آلاینده همچنان ادامه دارد که باید گفت طی سال‌های اخیر نه تنها از میزان آلودگی کاسته شده بلکه بر انواع آلایندگی بر این شهرستان افزوده شده است.

قدیمی‌ترین داستان آلودگی شهرستان آبیک مربوط به کارخانه سیمان است که بیخ گوش این شهرستان واقع شده و آلایندگی آن پس از سال‌ها همچنان به قوت خود باقی است گرچه مسوولان و نمایندگان پیشین مجلس جسته و گریخته پیگیری‌هایی را در خصوص اخذ عوارض و پایش کارخانه انجام داده اند، اما منتج به هیچ نتیجه‌ای نشده و ماجرای آلایندگی آن ادامه دارد.

در حال حاضر مسوولان استان قزوین و نمایندگان مجلس پیگیر مسائل مهمی در خصوص کارخانه سیمان که در جوار شهرستان آبیک استان قزوین قرار دارد و سال‌هاست آلودگی را در ریه مردم این شهرستان تزریق کرده، هستند و در تلاشند اتفاقات مهمی را بتوانند در این زمینه رقم بزنند.

چتر خاکستری سیمان در آبیک/ تکلیف پایش و عوارض «کارخانه سیمان» در گیر و دار پیگیری مسوولان


واگذاری مدیریت کارخانه سیمان به قزوین نیازمند تصمیم‌گیری در حد دولت است


لطف‌اله سیاهکلی‌مرادی نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی که در خصوص کارخانه سیمان تذکری در مجلس داده بود، در گفتگو با خبرنگار فارس در آبیک اظهار می‌کند: بعد از این تذکر، نماینده مردم ساوجبلاغ در مجلس نزد بنده آمد و در خصوص کارخانه سیمان صحبت‌هایی انجام و مقرر شد جلسه‌ای در این کارخانه برگزار شود و نمایندگان مجلس استان قزوین و البرز در این جلسه حضور داشته باشند که فعلا جلسه برگزار نشده و امیدواریم در هفته‌های آینده این مهم تحقق یابد.

وی جا به جایی کارخانه سیمان و واگذاری مدیریت آن به استان قزوین را زمان‌بر و نیازمند تصمیم‌گیری در حد دولت می‌داند و می‌افزاید: به نظر بنده نظارت، کنترل و اِعمال مباحث محیط زیستی کارخانه سیمان قابل انجام است و نیازمند جلسه‌ای است که مقرر شده برگزار شود.

این نماینده مجلس بیان می‌کند: در بحث کارخانه سیمان دو فاز را دنبال خواهیم کرد که در یک فاز، جلساتی باید برگزار شود و به توافقاتی دست یابیم و نظارت استان قزوین بر کارخانه تقویت شود؛ فاز دوم این است که تقسیمات کشوری را به پیش ببریم گرچه این موضوع داستان خودش را دارد و باید در وزارت کشور پیگیری شود.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در پاسخ به این سوال که برای رسیدن به توافقات فکر می‌کنید نظر نمایندگان مجلس در استان البرز در خصوص کارخانه سیمان مساعد باشد، بیان می‌کند: با توجه به تذکری در مجلس دادم نمایندگان مجلس دراستان البرز هم علاقمند شده‌اند که در این زمینه همکاری کنند گرچه به طور مکتوب برای بازدید از کارخانه سیمان از سوی آنان نامه ارسال شده و مراجعاتی هم داشته‌اند که از زاویه رفاقت، موضوعات را به پیش خواهیم برد.

چتر خاکستری سیمان در آبیک/ تکلیف پایش و عوارض «کارخانه سیمان» در گیر و دار پیگیری مسوولان


از عوارض آلایندگی چیزی نصیب مردم آبیک نمی‌شود


فاطمه محمدبیگی دیگر نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس در گفتگو با خبرنگار فارس در آبیک با اشاره به ارسال نامه‌ای در ۸ بند به رئیس جمهور در خرداد ماه امسال مبنی بر بررسی چالش‌ها و مشکلات زیست محیطی اذعان می‌کند: در بند ۲ به آلودگی هوا ناشی از ریزگرد‌ها اشاره و آورده شده است که استان قزوین علاوه بر نفوذ ریزگرد‌ها از استان‌های جنوبی و کشور عراق سه کانون ریزگرد، کارخانه سیمان و تالاب الله‌آباد منشا آلودگی هوا هستند و لازم است نسبت به اختصاص بودجه لازم برای احیای تالاب الله‌آباد دشت قزوین و نصب فیلتر در کارخانه سیمان اقدام عاجل شود.

وی می‌افزاید: از عوارض آلایندگی چیزی نصیب مردم آبیک نمی‌شود که به ازای شاخص‌های آلودگی که وجود دارد باید بودجه و عوارض به شهرستان آبیک تعلق بگیرد تا بتوان برای رفع آلودگی هوا از این بودجه استفاده کرد.

چتر خاکستری سیمان در آبیک/ تکلیف پایش و عوارض «کارخانه سیمان» در گیر و دار پیگیری مسوولان


این نماینده مجلس با گلایه‌مندی از فعالیت‌های حوزه محیط زیست در شهرستان آبیک و عدم انجام فعالیت‌های مناسب در این شهرستان ادامه می‌دهد: علی‌رغم پیگیری‌های صورت گرفته در خصوص نصب فیلتر‌های لازم برای نیروگاه شهید رجایی و جلوگیری از سوخت مازوت و نصب فیلتر‌های پیشرفته در کارخانه سیمان برای کاهش عوارض آلودگی این دو واحد صنعتی به نتایج خوبی دست نیافته‌ایم و از سوی سازمان حفاظت محیط زیست هم پاسخ چندانی دریافت نکرده‌ایم و همین مسائل سبب شده نامه ۸ بندی برای رئیس‌جمهور تهیه و ارسال شود. گرچه در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم در این زمینه جلساتی برگزار و مسائل بررسی شده است.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس اضافه می‌کند: به دلیل اینکه کارخانه سیمان در حوزه استحفاظی استان البرز واقع شده عوارضی شهرستان آبیک تعلق نمی‌گیرد، اما آلودگی‌های ناشی از فعالیت این کارخانه در آبیک منتشر می‌شود و شاهد بی‌توجهی به شهروندان در این زمینه هستیم که باید گفت دریافت عوارض آلایندگی نیاز به پیگیری ویژه مسوولان ارشد استان قزوین، شهرستان آبیک و اداره کل حفاظت از محیط زیست استان را دارد.

چتر خاکستری سیمان در آبیک/ تکلیف پایش و عوارض «کارخانه سیمان» در گیر و دار پیگیری مسوولان


در تقسیمات کشوری برای منتفی بودن واگذاری کارخانه سیمان به قزوین چیزی اعلام نشده


مهدی رجحانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین در گفتگو با خبرنگار فارس در آبیک با اشاره به مکاتبات متعدد صورت گرفته در خصوص کارخانه سیمان اظهار می‌کند: تقریبا طی ۶ ماه گذشته به طور مستمری این موضوع کارخانه سیمان پیگیری شده که می‌توان به مکاتبه با سازمان مدیریت برنامه و بودجه کشور در خصوص أخذ عوارض آلایندگی این کارخانه و مکاتباتی با وزارت کشور مبنی بر تقسیمات کشوری و قرار گرفتن کارخانه سیمان در حوزه استحفاظی استان قزوین انجام شده و در هر دو موضوع مذکور در حال پیگیری است.

وی تقسیمات کشوری در خصوص کارخانه سیمان را کاری سخت و زمان‌بری می‌داند و می‌افزاید: این موضوع همچنان در حال پیگیری بوده و هنوز منتفی نشده و گزارشی مبنی بر غیرممکن بودن این مهم اعلام نشده، اما فرایند دشواری است که در مرحله پیگیری قرار دارد.

این مسوول با بیان اینکه پیگیری‌هایی که در خصوص عوارض آلایندگی کارخانه سیمان صورت گرفته، اعلام شده که کمیته تخصیص در سازمان حفاظت از محیط زیست برگزار می‌شود، تصریح می‌کند: از سوی مسوولان اداره کل حفاظت از محیط زیست استان قزوین طبق پیگیری‌هایی که قبلا انجام شده بود، درخواست شده که کمیته تخصیص در سازمان حفاظت از محیط زیست برای کارخانه سیمان برگزار شود.

چتر خاکستری سیمان در آبیک/ تکلیف پایش و عوارض «کارخانه سیمان» در گیر و دار پیگیری مسوولان


آلودگی کارخانه سیمان به عنوان صنعت سبز، به صفر نمی‌رسد


معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین در پاسخ به این مطلب که کارخانه سیمان چند سال پیش به عنوان صنعت سبز معرفی شده و اذعان شده که عوارضی تعلق نمی‌گیرد، آیا واحد پاک محسوب می‌شود، با عدم تایید این موضوع توضیح می‌دهد: معرفی کارخانه به عنوان صنعت سبز به این معناست که کارخانه طبق رعایت ضوابط زیست محیطی فعالیت می‌کند، اما به این معنا نیست که اگر کارخانه‌ای شرایط و ضوابط محیط زیستی را رعایت کند هیچ آلایندگی ندارد چرا که آلودگی به صفر نمی‌رسد وعوارض آلایندگی دریافت می‌شود که در خصوص کارخانه سیمان باید گفت که به حسابی در استان دیگر واریز می‌شود، اما در هر حال پیگیر احقاق حق و حقوق هستیم.

رجحانی می‌افزاید: زمانی که مردم گرد و خاک سیمان را لمس می‌کنند نیاز به تایید بنده مبنی بر ایجاد آلودگی توسط کارخانه سیمان وجود ندارد چرا که مردم شهر آبیک به عنوان بهترین شاهد، بهترین نظر را دارند و در تلاش هستیم حق و حقوق مردم از دست نرود.

وی بر این نظر است، زمانی که کارخانه سیمان در حوزه استحفاظی استان کرج واقع شده، امکان پایش و نظارت این کارخانه توسط استان قزوین امکان‌پذیر نیست که امیدواریم پیگیری‌های مسوولان استانی منجر به نتیجه و تصمیم مناسبی شود و بتوانیم اقدامات مهمی را انجام دهیم.

چتر خاکستری سیمان در آبیک/ تکلیف پایش و عوارض «کارخانه سیمان» در گیر و دار پیگیری مسوولان


دسترسی استان قزوین به پایش آلایندگی کارخانه سیمان، مطالبه به حقی است


لازم به ذکر است؛ حجت الاسلام سیدمحمد حسینی میرامینی امام جمعه شهرستان آبیک نیز در بخشی از خطبه‌های نماز جمعه چهارم شهریور ماه با بیان این اینکه با توجه به ایجاد آلودگی توسط کارخانه سیمان در محدوده شهر آبیک قطعا باید نسبت به پایش سطح آلایندگی این کارخانه سیمان مسوولان استان قزوین دسترسی داشته باشند که مطالبه به حقی است، اذعان کرده با وجود آلایندگی این کارخانه، اخذ عوارض آلایندگی برای انجام برنامه‌های زیست محیطی شهرستان آبیک لازم و باید این شهرستان از عوارض متنعم شود.

منبع: خبرگزاری فارس

نظرات بینندگان
عادل
Iran (Islamic Republic of)
تاریخ : ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
استان قزوین فقط حرف میزنه عمل کن سیمان آبیک رو پس بگیر به اسم آبیک برگرده
مطالب مرتبط
عناوین برگزیده