به گزارش میمتالز، یک کارشناس اقتصادی و مشاور اتاق بازرگانی، در پاسخ به این پرسش که توافق برجام چه تاثیری بر بازار سرمایه و جذب سرمایهگذاریهای خارجی برای کشور دارد گفت: خوشبختانه کشور ایران پتانسیل بالایی در زمینههای مختلف به ویژه در زمینه انرژی دارد؛ به طوری که اگر در دنیا، اول هم نباشد، به طور قطع در جایگاه دوم قرار گرفته است.
محسن یگانه با اعلام اینکه ایران با داشتن فلزاتی، چون مس و روی جزو کشورهای پرپتانسیل محسوب میشود افزود: بازار سرمایه کشور دارای ارزندگی بسیار بالایی است، اما علت اینکه بازار سرمایه کشور آن طور که باید مورد استقبال سرمایهگذاران فعلی و حتی داخلی قرار نگرفته و سرمایهگذاران خارجی هم با حساسیت بیشتر این موضوع را دنبال میکنند، به ریسکهایی موجود در بازار برمیگردد.
به گفته این کارشناس؛ موضوع توافق و یا عدم توافق برجام یکی از ریسکهای مهم در بازار سرمایه است که به نظر میرسد در جهت حل این موضوع، گامهای بزرگی برداشته شده است، اما ریسکهای دیگری هم بر بازار حاکم است که اگر اقدام درست و مدیریت شدهای از سوی مدیران و مسوولان کشور صورت نگیرد، سرمایهگذاران رغبتی برای حضور و ورود به بازار نخواهند داشت.
یگانه در ادامه اظهار کرد: یکی از ریسکها به مساله استانداردهای حسابداری و شفافیت صورتهای مالی برمیگردد که به لحاظ سرمایهگذاری خارجی بسیار حائز اهمیت است. البته در تطبیق صورتهای مالی با صورتهای استاندارد، کارهایی انجام شده، اما کافی نیست.
وی با بیان اینکه زیرساختهای کافی در بازار سرمایه برای ورود سرمایهگذار خارجی وجود ندارد، تصریح کرد: تمامی تلاش مدیران باید بر این باشد که در بازار سرمایه، زیرساختهای متناسب با توسعه آنها وجود داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی به موضوع قیمتگذاری در اقتصاد و بر صنایع مختلفی که در بازار سرمایه وجود دارند اشاره کرد و افزود: وجود قیمتگذاری دستوری یکی از ریسکهای بسیار بزرگ است، به طوری که سرمایهگذاران خارجی به شدت آن را پیگیری میکنند، زیرا به دنبال بازار کارا و شفاف هستند.
یگانه تاکید کرد: بدون شک کشور ایران یکی از پرپتانسیلترین کشورهای جهان است، اما به لحاظ ریسکهایی که بر بازار سرمایه سایه انداخته، به نظر میرسد فاصله زیادی با موضوع حضور سرمایهگذاران خارجی دارد.
این کارشناس خاطر نشان کرد: راهکارهایی برای این موضوع، چون راهکار DR وجود دارد که از طریق گواهی سپردههای سهام میتوان با کشورهایی که در حال حاضر مشکل تبادل ارزی و مشکل انتقال پول را ندارند، وارد مذاکره شد. به این صورت که بورس کشور از طریق رایزنهای سفارت کشورهایی که با آنها ارتباط بیشتری دارد وارد مذاکره شود، که این امر به طور قطع میتواند گامی هر چند ناکافی برای حل مشکلات موجود باشد.