به گزارش میمتالز، عبدالله سلامی با اشاره به اینکه راهاندازی سامانه ملی املاک و اسکان پیش زمینه اصلی اخذ مالیات از واحدهای خالی است، اظهار داشت: بر اساس آمار متاسفانه تاکنون کمتر از ۱۰ درصد سرپرستان خانوادهها خوداظهاری کردهاند، یعنی بیش از ۲۳ میلیون خانواده ایرانی حتی به سامانه مراجعه نکردهاند، این موضوع در حالی است که بازه خوداظهاری در سه مرحله تمدید شده است.
این کارشناس اقتصاد مسکن خوداظهاری کم مردم را یکی از موانع اجرای قانون دانست و گفت: مهمترین علت این مسئله عدم آگاهی مردم از مزایا، شیوه ثبت اطلاعات و تبعات عدم خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان است. زیرا علاوه بر انفعال وزارت راه و شهرسازی در یک و نیم سال گذشته، در این مدت کمترین کار ایجابی صورت گرفته و در صورتی که این رویکرد ادامه داشته باشد، شاهد بهبودی در این میزان همراهی مردم و خوداظهاری نخواهیم بود.
تمدید مرحلهای رویکرد درست
وی با اشاره به تمدیدهای ناکارآمد در بیش از یکسال گذشته افزود: قطعا این رویکرد نمیتواند موجب افزایش آمار خوداظهاری شود، کما اینکه با سه بار تمدید مهلت خوداظهاری شاهد افزایش خوداظهار نبودهایم.
وی ادامه داد: متاسفانه با آدرسهای غلطی که به مسئولان وزارت راه و شهرسازی داده میشود به جای اجرای تمدید هوشمند (مرحلهای – منطقهای) با تمدید مهلت خوداظهاری در سراسر کشور بدون هیچ گونه تغییری در میزان و شیوه اطلاع رسانی این قانون در اجرا توفیقی نداشته است.
نقش سامانه املاک در کاهش پروندههای قضایی
این کارشناس مسکن با اشاره به نیاز کشور به سامانه ملی املاک و اسکان کشور به منظور کاهش کلاهبردار به یکی از موارد اخیر که به دلیل نبودن این سامانه موجب ایجاد پروندههای قضائی و فرار مالیاتی بیش از ۹ هزار میلیارد تومانی شده بیان کرد: به گفته رییس کل دادگستری استان البرز یک شبکه کلاهبرداری ۱۲۶ عضوی با شناسایی اشخاص با وضعیت اقتصادی ضعیف و کمدرآمد جامعه و پرداخت مبالغی بین ۲ الی ۶ میلیون تومان، اقدام به اخذ مدارک شناسایی و هویتی آنها نموده و با جعل گواهی عدم سوء پیشینه و سایر مدارک لازم، اقدام به ثبت شرکت ۲۵۸ به نام این افراد میکردند.
سلامی تاکید کرد: یکی از مواردی که در راهاندازی و بهرهبرداری سامانه ملی املاک و اسکان و اجرای ضمانتهای گفته شده در قانون مالیات برخانههای خالی اتصال کد ملی افراد به کد پستی و یا آدرس یکتا است که با اتصال این دو شناسه امکان شناسایی وضعیت مالی افراد برای اعطای تسهیلات به فعالان کسب و کار بهتر خواهد شد.
این کارشناس در پایان گفت: به طور قطع فردی که مستاجر است و یا فردی که ملکی ۴۰ متری در یک شهر کوچک مرزی دارد شرایط اخذ کارت بازرگانی به ارزش یک میلیارد را ندارد. با توجه به اطلاعات موجود در سامانه میتوان جلوی این موارد را گرفت.
منبع: خبرگزاری فارس