به گزارش میمتالز، عزیزالله افضلی در نشست شورای معادن استان قزوین که در سالن جلسات شهیدسلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: ۲۴۰ معدن در استان قزوین وجود دارد که از این تعداد ۶۵ معدن یعنی ۲۵ درصد کل معادن استان راکد و متروکه شدند. از این ۶۵ واحد معدنی ۶۰ واحد غیرفعال و ۵ واحد متروکه هستند.
وی اضافه کرد: تا امروز ۲۴۰ فقره جواز بهرهبرداری از معادن با ذخیره قطعی ۲۶۸ میلیون تن و همچنین ۱۰۳ گواهی کشف معدن با ۷۲ میلیون تن ذخیره قطعی در معاونت معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان صادر شده است. در ضمن ۱۴۰ پروانه اکتشاف هم صادر کردیم.
افضلی ادامه داد: خاکهای صنعتی، روی، سرب، سلیس، سنگ لاشه و مس مواد معدنی اصلی و با ظرفیت استخراج بالا در معادن استان قزوین به حساب میآیند که با توجه به موانع موجود نمیتوانیم استخراج کاملی از این مواد داشته باشیم.
وی ظرفیت اسمی اشتغالزایی در معادن استان بر اساس مجوزهای بهرهبرداری ۳ هزار و ۷۰۰ نفر بیان کرد و گفت: با این حال امروز فقط ۳۳ درصد این میزان یعنی ۱۲۰۰ نفر اشتغال مستقیم در معادن داریم و برای ایجاد ۲۵۰۰ نفر شغل دیگر باید ظرفیتهای معادن را فعال کرده و موانع تولید را از پیش روی آنها برداریم.
رئیس سازمان صمت استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود درباره موانع توسعه معادن استان بیان کرد: کمبود نیروی کار فنی، متخصص و باتجربه برای کار در معادن، سختگیریهای سازمان حفاظت محیط زیست در بیرون از نواحی چهارگانه حفاظتشده استان قزوین و بخشینگری جزو موانع اصلی رشد معادن محسوب میشوند.
افضلی افزود: همچنین برخی دستگاههای دولتی و حکومتی ارزشی برای پروانههای صادره در حوزه معادن قائل نیستند و مانع اجرای عملیات کشف و بهرهبرداری میشوند. در ضمن در این حوزه معارضان محلی زیادی هم وجود دارد که به دلیل مجاورت ملک یا زمین خود در کنار معادن مشکلات حقوقی زیادی برای معادن درست کردهاند.
وی ادامه داد: به تازگی رفع موانع معادن جزو دستور کارهای ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری شده و موضوع رفع اختلاف با معارضان محلی را از مجرای این ستاد هم پیگیری میکنیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم