به گزارش میمتالز، سید عباس حسینی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: ری پایتخت سیمان کشور است و نخستین خط تولید سیمان تهران در سال ۱۳۳۵ راهاندازی شده و کارخانه سیمان ری نخستین کارخانه تولید سیمان کشور است.
وی افزود: سیمان جزو موادی بود که به کشور وارد میشد، اما امروز ظرفیت تولید سیمان کشور ۸۸ میلیون تن هست که این منابع عظیم و بهرهبرداری از آن در جهت توسعه افتخار آفرین است و گروه سیمان تهران سهم ۱۳ درصدی در تولید سیمان کشور دارد.
مدیرعامل شرکت سیمان تهران در ادامه گفت: در مجتمع سیمان تهران در شهرری ۵.۴ تا ۵ درصد از سیمان کشور تولید میشود و میتوان گفت سیمان شهرری مادر اصلی این مجموعه است و در واقع کارخانه سیمان تهران بزرگترین کارخانه تولید سیمان در کشور است.
حسینی تصریح کرد: امروز ۸۰ درصد صنعت سیمان در کشور بومیسازی شده که دلیل اصلی آن به خاطر ظرفیت موجود در شهرستان ری است.
وی ادامه داد: سیمان تهران در موضوعات محرومیتزدایی نیز اقداماتی داشته و در زمان بروز حوادث غیرمترقبه و مراسمات ویژه پایکار بوده است.
مدیرعامل شرکت سیمان تهران با اشاره به نیازهای موجود در روستاهای امینآباد و حاجیآباد ابراز داشت: اگر کاری بتوانیم در اطراف محل کارخانه سیمان انجام دهیم دریغ نخواهیم کرد و اگر نیاز باشد برای تأمین منابع مالی از بنیاد مستضعفان نیز کمک خواهیم گرفت.
حسینی با اشاره به نارضایتی مردم از انفجارها بیان کرد: سیمان تهران در سال گذشته به دلیل کاهش شدت انفجارها ۹۴۸ انفجار در حد ۲ ریشتر داشته در صورتی که در بر اساس قوانین میتواند با افزایش شدت انفجار تنها ۴۰ تا ۵۰ انفجار در سال داشته باشد که البته با افزایش هزینه همراه بوده و این اقدام در راستای تأمین رضایت مردم صورت گرفته و این تنها کاری بود که از دست ما بر میآمد.
وی با اشاره به انتشار غبار تصریح کرد: خروجیهای تمامی کورههای کارخانه سیمان تهران به صورت آنلاین قابلرؤیت است و اصحاب رسانه نیز در صورت درخواست میتوانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.
مدیرعامل شرکت سیمان تهران در پاسخ به این مطالبه که غبار خردایش سنگها تا روستاهای اطراف انتقال میباید گفت: غبار متصاعد شده ناشی از آسیاب در حد انتقال محیطی است که در حد وسعت کارخانه است و امکان انتشار تا روستاهای مجاور را ندارد.
حسینی با تأکید بر اینکه خروجی غبار کارخانه سیمان تهران کمتر از حد استاندارد است افزود: تا به حال خردایش با دستگاه سنگ شکن انجام میشد، اما برای رفع مشکل انتشار غبار محیطی تا ۲ ماه آینده دستگاه آسیاب فکی نصب خواهد شد.
وی با بیان اینکه آلودگی در کارخانهها فیر قابل انکار است تصریح کرد: در بخشهایی از مراحل تولید سیمان غبار محیطی داریم، اما معتقدیم به مردم منطقه نمیرسد، اما به دنبال راهی برای کاهش غبار محیطی در جهت حفظ سلامت کارکنان هستیم و در این راستا تیمی جهت احصا نشتیها به کار گرفته شدند و تا به حال برای خرید آسیاب فکی ۷ میلیارد تومان هزینه شده است و در تلاش هستیم تا آلودگی را به حداقل برسانیم.
حسینی ادامه داد: ایجاد فاصله میان کارخانه سیمان و معاون اصلا توجیه اقتصادی ندارد و به صرفه نیست، اما یا این حال میبایست اصول استفاده درست از منابع در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: سهم برداشت از معادن بی بی شهربانو در راستای حفظ آثار تاریخی کوه و کاهش آسیب و کاهش آلایندگی از ۸۰ درصد به ۳۰ درصد رسیده و برای جبران مواد اولیه از سایر معادن برداشت انجام میشود.
مدیرعامل شرکت سیمان تهران در ادامه با اعلام آمادگی برای حفظ مقبره بیبی شهربانو گفت: برای حفظ مقبره بیبی شهربانو تا کنون اقدامات مختلفی داشتیم و در راستای حفظ این اثر مذهبی و تاریخی از این پس نیز هر کاری که نیاز باشد انجام میدهیم.
حسینی بیان کرد: نزدیک به دو هفته است که برداشتها از کوه بیبی شهربانو کاهش چشمگیر داشته و انفجارها متوقف شده و همچنین تلاش میکنیم تا از آسیب به بقعه جلوگیری شود و از این پس برداشت از معدن نزدیکی بقعه بیبی شهربانو فاصله میگیرد.
وی ادامه داد: کارخانه سیمان تهران متولی نگه داری و حفظ بقعه بیبی شهربانو نیست، اما برای حفظ این بنا اعلام آمادگی کردیم و در صورت نیاز با دستگاههای متولی همکاری خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت سیمان تهران در خصوص ایجاد ترک بر بقعه بیبی شهربانو ابراز داشت: این آسیبها و ایجاد ترک بر بقعه بیبی شهربانو علاوه بر کارخانه سیمان مقصران دیگری دارد که شامل دستگاههای متولی رسیدگی به این آثار تاریخی نیز هست که البته سیمان تهران برای حفظ این اثر تاکنون به کرات برای مشارکت در بازسازی، مرمت و نگهداری مقبره نامه نگاری کرده است، اما از سوی نهادهای مؤثر و متولی بیجواب مانده است.
حسینی در پایان خاطرنشان کرد: قطعاً به باقی آثار تاریخی کوه بیبی شهربانو جهت برداشت سیمان نزدیک نخواهیم شد، اما سیمان تهران وظیفه خود میداند که از بقعه بیبی شهربانو حفاظت کرده و به روستای محروم امین آباد و محله حاجی آباد و در نهایت سایر آثار تاریخی منطقه رسیدگی نماید.
منبع: خبرگزاری تسنیم