تاریخ: ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۰۵
بازدید: ۱۳۱
کد خبر: ۲۷۴۰۳۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

«گهرزمین» در ایستگاه نهایی توسعه/ از افزایش تولید تا تحقق اشتغالزایی در منطقه

«گهرزمین» در ایستگاه نهایی توسعه/ از افزایش تولید تا تحقق اشتغالزایی در منطقه
‌می‌متالز - گهرزمین در تلاش است با اجرای پروژه‌های بزرگ و مهم، تولید خود را در زنجیره ارزش افزایش دهد، نگاه به کارنامه سال جاری این شرکت تا به این لحظه در ۶ ماهه اول، نشان می‌دهد مسیری که گهرزمین در آن قرار گرفته است، در ایستگاه نهایی منجر به انقلاب معدنی در منطقه گل گهر می‌شود.

به گزارش می‌متالز، شرکت گهرزمین یکی از شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه سنگ آهن کشور است که با بهره برداری از ذخایر این معدن که جزو معادن بزرگ خاورمیانه محسوب می‌شود، قرار است نقش خود را در زنجیره ارزش فولاد افزایش دهد.

بهره برداری از این ذخایر و اجرای طرح‌های توسعه‌ای در این مجموعه علاوه بر افزایش درآمد، منجر به افزایش اشتغال در این منطقه خواهد شد که اقدامی مهم در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی خواهد بود.

با چنین دیدگاهی، مجموعه گهرزمین تلاش می‌کند تا با اجرای پروژه‌های توسعه ای، میزان تولید را افزایش دهد. نگاهی به عملکرد سال جاری این شرکت نشان می‌دهد، گهرزمین در مسیر توسعه قرار گرفته و سرعت خود را در این بخش افزایش داده است.

البته سهامداران این شرکت در افزایش این سرعت بی تاثیر نیستند، شرکت‌هایی همچون گل گهر، ومعادن، سرمایه گذاری غدیر، امید و سپه در لیست سهامداران حاکی از آن است که نقشه راه خوبی برای گهرزمین تدوین شده است.

این مجموعه با رفع مشکلات خطوط کنسانتره سازی خود در سه ماه اول سال توانست میزان تولید را ۳۵ درصد افزایش دهد. هر چند این افزایش تولید، تامین مواد اولیه در حلقه‌های بعدی را آسان‌تر خواهد کرد، اما این اقدام نتیجه مهمی همچون درآمد ۶۳ هزار میلیارد ریالی در سال را به دنبال داشت.

توجه به افزایش تولید باعث شد تا این مجموعه در اردیبهشت ماه سال جاری نیز رکورد تولید گندله را با تولید ۴۵۴ هزار و ۶۳۱ تن شکسته و این مسیر با قدرت بیشتر ادامه دار شود.

اما در این میان گهرزمین تلاش کرد تا خط سوم کنسانتره سازی را هم وارد تولید کند تا میزان تولیدات در این مرحله افزایش پیدا کند. این خط با ظرفیت ۲ میلیون تن توانسته میزان اشتغالزایی در این مجموعه را افزایش و آن را به عدد ۶ هزار نفر برساند.

شرکت گهرزمین در همین راستا ۴ ابر پروژه را کلید زده است که بر میزان درآمدها، سوددهی و اشتغالزایی نقش مهمی دارد.

ساخت ۲ واحد مگامدول آهن اسفنجی به ظرفیت ۳/۴ میلیون تن، کارخانه ذوب و ریخته گری به ظرفیت ۳ میلیون تن، کارخانه نورد گرم (فولاد آلیاژی) به ظرفیت ۳ میلیون تن و ساخت ۲ واحد نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت هر کدام ۵۰۰ مگاوات پروژه‌هایی هستند که می‌توانند سهم گهرزمین در بازار زنجیره ارزش را افزایش دهد.

از سویی دیگر با توجه به در اختیار داشتن معدن، این مجموعه نگرانی چندانی در زمینه تامین مواد اولیه ندارد. البته درباره واگذاری معدن شماره ۳ نگرانی‌هایی دارد، درواقع اگر این معدن به صورت کامل به گهرزمین واگذار می‌شد، چشم انداز فعالیت این شرکت بدون نگرانی افزایش پیدا می‌کرد، اما ممکن است در در سال‌های پیش رو به دلیل افزایش مصرف مواد اولیه با اجرای پروژه‌های توسعه ای، نبود مواد اولیه ظرفیت این کارخانه‌ها را ۵۰ درصد کاهش دهد.

البته گهرزمین در تلاش است با توسعه فعالیت‌های خود این نگرانی را برطرف کند و این موضوع می‌تواند با توسعه اکتشافات از سوی این شرکت و همچنین ورود به دیگر معادن منطقه محقق شود.

مدیرعامل این شرکت معتقد است با اجرای این پروژه‌ها انقلاب بزرگی در منطقه صورت می‌گیرد که علاوه بر افزایش تولید منجر به اشتغالزایی بسیار خوبی خواهد شد، اما نباید فراموش کرد برنامه گهرزمین برای افزایش تولید یک سوی این ماجراست و بخشی دیگر به رفع برخی محدودیت‌ها از سوی دولت باز می‌گردد.

به عنوان مثال عدم تامین انرژی لازم می‌تواند تمامی این سرمایه گذاری صورت گرفته را با مشکل همراه ساخته و میزان تولید را کاهش دهد. مجموعه‌ای که خود امروز برای تامین این نیاز ساخت یک نیروگاه سیکل ترکیبی را در دستور کار قرار داده است انتظار دارد دولت موانع موجود در مسیر این توسعه را از میان بردارد.

نگاه به عملکرد گهرزمین در بخش افزایش تولید نشان می‌دهد با بهره برداری از این پروژه‌ها باید منتظر اتفاقات خوش در منطقه گل گهر بود.

منبع: تیتر ۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت