به گزارش میمتالز، مهدی بیات منش، کارشناس بازار سرمایه در تشریح اوراق گام و رویکرد دولت در انتشار این اوراق گفت: اوراق گام یا گواهی اعتبار مولد حدود دو سالی است که در حال انجام است و به عنوان یک ابزار مالی برای ارائه اعتبار خرید مواد اولیه برای تولیدکنندگان از طرف موسسههای مالی و اعتباری یا بانکها قابل انجام است.
وی تصریح کرد: موسسههای مالی و اعتباری و بانکها با تصویب نهایی دستورالعمل اجرایی این اوراق که در بانک مرکزی انجام شده، اجازه ارائه اعتبار به تولیدکنندگان معتبر با شرایطی که اعتبارشان اجازه میدهد را طبق دستورالعمل اجرایی بانک مرکزی دارند.
بیات منش خاطرنشان کرد: این ابزار به مثابه چک عمل میکند و برگههای گام میتواند فروشنده مواد اولیه را متقاعد کند که به صورت مدت دار کالا را بدون دردسر به تولیدکننده در راستای تسهیل چرخه تولید بفروشد و پس از آن، اوراق را با نرخ تنزیل مد نظر خریداران در بازار سرمایه نقد کند یا تا سررسید نگهداری و نقد کند.
به گفته این کارشناس با توجه به ویژگی غیرتورمی اوراق گام به نظر میرسد اگر در فرآیند اجرا به درستی روی آن نظارت شود، افزایش ناگهانی در سمت تقاضا شکل نمیگیرد و اثر تورم زایی نخواهد داشت.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطرنشان کرد: همکاری و مناسبات نزدیک و همسو بین بانک مرکزی و بازار سرمایه همواره جزء اهداف اصلی و خوش یمن برای اقتصاد کشور است که امیدواریم این روند به شیوهای علمی و عملی ادامه یابد.
وی ادامه داد: باتوجه به حضور بسیاری از تولیدکنندگان مواد اولیه جهت عرضه محصول یا تقاضای مواد اولیه خود در بورس کالا، این امر میتواند مزیت جدیدی برای این تولیدکنندگان حاضر در بورس کالا نسبت به تولیدکنندگان خارج از بورس کالا باشد.
بیات منش تصریح کرد: بورس کالا باید به نقطهای برسد که عرضه زنجیره کامل ارزش صنعت و تولید (از مواد خام تا محصول نهایی) در این بستر انجام شود.
بیات منش اظهار کرد: عملکرد دولت نسبت به این رویکرد خوب ارزیابی میشود و با وجود برخی مقاومتها که وجود دارد، اما مسیر حرکت روبه جلوست.
منبع: کالاخبر