تاریخ: ۱۶ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۴۸
بازدید: ۱۳۵
کد خبر: ۲۷۶۱۹۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شبکه مالی ویژه برای صادرکنندگان ایرانی

‌می‌متالز - رئیس سازمان توسعه تجارت یک خبر ویژه به تجار داد؛ ایجاد شبکه جابه‌جایی پول برای شرکت‌ها و تجار ایرانی در عمان.

به گزارش می‌متالز، ایجاد شبکه مالی در کشور‌های مختلف در دست اقدام است. این خبر را علیرضا پیمان‌پاک، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت داد. وی در نشست کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به تدوین نقشه راه تجارت خارجی کشور و با بیان اینکه، حدود ۳۰ منطقه جغرافیایی به عنوان اولویت‌های تجارت خارجی کشور تعیین شده است، تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌های سازمان توسعه تجارت بر اساس کشور‌های هدف اولویت‌دار، طرح‌ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه در تجارت خارجی حوزه سلامت، کشور‌های جنوب شرق آسیا، برخی کشور‌های آسیایی و نیز کشور‌های آفریقایی در فهرست بازار‌های اولویت‌دار سازمان توسعه تجارت قرار گرفته است، افزود: از جمله بازار‌های هدف تعیین شده، کشور روسیه است، چراکه این کشور از بازار قابل پیش‌بینی برخوردار است و می‌دانیم تا ۱۰سال آینده این بازار چه رویکرد‌هایی را در پیش خواهد داشت.

پیمان‌پاک همچنین به هدفمند کردن انتخاب نمایشگاه‌های خارجی و حضور شرکت‌های ایرانی در این رویدادها، اشاره کرد و در این رابطه یادآور شد که برای سال ۲۰۲۳، چهار نمایشگاه اولویت‌دار در چین برای اعزام شرکت‌های ایرانی در این رویداد، انتخاب شده است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، همچنین از امضای موافقت‌نامه همکاری میان قطعه‌سازان ایران و روسیه در نمایشگاه بین‌المللی اتومبیلیتی ۲۰۲۲ روسیه به ارزش ۷۰۰ میلیون دلار، خبر داد.

وی همچنین در این جلسه به برخی روش‌های تسهیلی در نقل و انتقالات پولی تجار و بازرگانان ایرانی با همتایان خارجی خود اشاره کرد و در این رابطه، گفت: در حال حاضر، در عمان شبکه جابه‌جایی پول برای شرکت‌ها و تجار ایرانی ایجاد شده و از طریق این شبکه پولی، به صادرکنندگان ایرانی در امارات درهم داده می‌شود.

به گفته وی، ایجاد چنین شبکه مالی ویژه تجار و صادرکنندگان ایران، در کشور‌های دیگر از جمله قطر، روسیه، ازبکستان و شرق اروپا در حال پیاده‌سازی است. پیمان‌پاک تلاش برای ارتباط پلتفرم‌های ایرانی فعال در حوزه فروش کالا و خدمات با پلتفرم‌های مشابه در برخی کشور‌های هدف را از جمله برنامه‌ریزی‌های سازمان توسعه تجارت عنوان کرد و توسعه مراکز تجاری ایران در دیگر کشور‌ها را از اقدامات جدی این سازمان برشمرد و در این رابطه، اعلام کرد که در حال حاضر ۸ مرکز تجاری ایران در کشور‌های خارجی از جمله در دبی، قطر، ارمنستان، قاره آفریقا، روسیه و سه مرکز تجاری نیز در چین راه‌اندازی شده است.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه توسعه لجستیک تجارت بین‌المللی کشور در دستورکار جدی سازمان توسعه قرار گرفته است، از مصوبه دولت برای مجوز واردات کانتینر‌های یخچال‌دار دست دوم به کشور خبر داد. وی همچنین به ضرورت تقویت و توسعه نظام تجارت خارجی کشور بر بستر بلاکچین و استفاده از رمزارز‌ها در تبادلات پولی تجار ایرانی با همتایان خارجی، اشاره کرد و در این رابطه، از آماده‌سازی سازوکار مبتنی بر بلاکچین روی سازمان جامع‌تجارت خبر داد و یادآور شد که به این طریق، تجار و بازرگانان کشور می‌توانند روی این بستر مجازی، اقدام به مبادله رمز ارز کنند.

پیمان‌پاک تصریح کرد که در سازمان توسعه تجارت، کارشناسان زبده برای جلوگیری از صدور بخشنامه‌های ضدصادرات از سوی سایر دستگاه‌های اجرایی، به کار گرفته شده‌اند. وی از آمادگی سازمان توسعه تجارت برای دریافت فهرست دارو‌های دارای محدودیت و کمبود در داخل از سازمان غذا و دارو، خبر داد و با تاکید بر اینکه در سازمان توسعه تجارت، با مجوز صادرات، مخالف هستیم، افزود: با در اختیار داشتن فهرست کمبودها، می‌توان به سایر دارو‌های ساخت داخل، اجازه صادرات داد.

منبع: فردای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده