به گزارش میمتالز، سید رضا فاطمی امین در جریان بازدید از معدن زغال سنگ رضی در شهرستان رامیان (استان گلستان) ضمن بیان این مطلب، اظهار داشت: برگزاری بیش از ۵ هزار مزایده در ۳ ماه آینده برای اکتشاف و واگذاری معادن، کار بی نظیری است که به رونق معادن کمک میکند.
وی افزود: برنامه مزایده واگذاری معادن پس از انجام آسیب شناسی روی عوامل موفق نبودن واگذاری معادن در گذشته و نیز بررسی بیش از ۳۲۰ مصوبه، بخشنامه و دستورالعمل، مطرح شد و در آن، موضوع صلاحیت فنی در شرایط مزاید لحاظ شد تا در نتیجه، برخلاف قبل که تنها صلاحیت مالی مطرح بود و متعاقب آن، معادن پس از واگذاری به سمت شبه دلالی میرفت، واگذاری به سمت تولید پیش رود.
فاطمی امین خاطرنشان کرد: واگذاری معادن از طریق مزایده در قالب بسته سرمایه گذاری است که شامل معادن کوچک و متوسط میشود. چرا که عمده معادن بزرگ، واگذار شده و فعال هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به موضوع اکتشاف به عنوان یک اقدام پایهای توسعه معدن، تصریح کرد: متاسفانه طی سالهای گذشته به اندازه کافی اکتشاف نکرده ایم، اما از مهر پارسال، کار ویژهای در این زمینه آغاز و به واسطه آن مقرر شده است تا پایان سال ۱۴۰۳ در بسیاری از مناطق کار اکتشاف با جدیت انجام شود.
وی افزود: اکتشاف در استان خراسان جنوبی آغاز و کامل شد و در حال حاضر در کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی، طرحهای اکتشاف فعال است و کار را به سرعت توسعه خواهیم داد.
فاطمی امین با اشاره به قانون دریافت حقوق دولتی معادن گفت: هر جا که معدنی فعال شود به دلیل تردد ماشین آلات و آلاینده ها، اهالی آن منطقه در مضیقه قرار میگیرند که براساس این قانون، باید ۱۵ درصد از حقوق دولتی آن معدن در اختیار مردم منطقه قرار گیرد.
وی افزود: در سالهای قبل به دلیل صراحت نداشتن موضوع حقوق دولتی در قانون بودجه، تنها ۲ یا ۳ درصد از حقوق دولتی به منطقه اختصاص مییافت، اما دولت کنونی هنگام تدوین لایحه بودجه در سال قبل، آن را شفاف کرد و نمایندگان نیز به تصویب رساندند. بنابراین، برای امسال این ۱۵ درصد تخصیص یافته و در اختیار استانداریها قرار گرفته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در بعضی از معادن، با چالش محاسبه نشدن دقیق میزان برداشت و حقوق دولتی مواجه بودیم، گفت: از ابتدای مهر اعلام کردیم معادن باید آمار تولید را ماهانه به ما اطلاع دهند و تمام برداشتها و فروشها را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند.
وی ادامه داد: هماهنگیهایی را با حوزه راهداری انجام داده ایم تا تردد مواد معدنی قابل کنترل باشد.
فاطمی امین مساله تولید ماشین آلات معدنی را یکی دیگر از چالشهای این حوزه عنوان کرد و گفت: طی سالهای گذشته در بخش معدن به اندازه کافی، ماشین آلات تولید نشده و این موضوع باعث شده تا با کاهش تولید مواجه شویم. برای این منظور، از ابتدای امسال کارهای ویژهای آغاز شده است.
منبع: ایمیدرو