تاریخ: ۱۹ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۲۰
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۲۷۶۸۵۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معاون رئیس جمهور: آیین‌نامه جدید بهره‌برداری از معادن بزودی ابلاغ می‌شود/ پیگیری جدی و عالمانه احیای دریاچه ارومیه

معاون رئیس جمهور: آیین‌نامه جدید بهره‌برداری از معادن بزودی ابلاغ می‌شود/ پیگیری جدی و عالمانه احیای دریاچه ارومیه
‌می‌متالز - معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه آیین نامه جدید بهره‌برداری از معادن به زودی ابلاغ می‌شود، گفت: باید روش‌های پیشرفته و دانش‌بنیان برای استحصال معادن به‌کارگیری شود و معادن و پروژه‌های مهم خود را با این روش‌ها سازگار کنند.

به گزارش می‌متالز، علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پیش از ظهر امروز در دیدار با عابدین خرم استاندار آذربایجان شرقی از تلاش‌ها و پیگیری‌های مدیریت ارشد آذربایجان شرقی در حوزه محیط زیست و مدیریت منابع آب قدردانی کرد و اظهار کرد نقشه راه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه به صورت عالمانه پیگیری می‌شود و نقش استان آذربایجان شرقی در این زمینه بسیار موثر است.

علی سلاجقه با اشاره به اینکه آیین نامه جدید بهره‌برداری از معادن به زودی ابلاغ می‌شود، گفت: باید روش‌های پیشرفته و دانش‌بنیان برای استحصال معادن به‌کارگیری شود و معادن و پروژه‌های مهم خود را با این روش‌ها سازگار کنند.

وی افزود: به شدت پیگیر هستیم تا صنایع به تعهدات خود درخصوص فیلتراسیون عمل کنند و از روش‌های روزآمد و پیش‌رونده و حفاظت کننده محیط زیست استفاده کنند.

سلاجقه با بیان اینکه ضوابط جدید استقرار و استحصال در راستای این است که هم تولید انجام گیرد و هم محیط زیست حفظ شود، افزود: باید یک ارتباط معقول بین بهره‌برداری و محیط زیست برقرار شود.


جایگاه ستاد احیای دریاچه ارومیه نباید تنزل یابد


استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه جایگاه ستاد احیای دریاچه ارومیه نباید تنزل پیدا کند، گفت: اهتمام جدی برای اتمام تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در شهر‌های اطراف دریاچه ضروری است تا شاهد تزریق منابع آب جدید به پیکره دریاچه باشیم.

عابدین خرّم، خواستار پیگیری و نظارت جدی بر عملکرد دستگاه‌های مسوول در این حوزه شد و گفت: تکمیل پروژه‌های تصفیه‌خانه در آذربایجان شرقی به صورت موکد پیگیری می‌شود و لازم است در زمینه تامین اعتبارات به این پروژه‌ها توجه ویژه صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: کارخانه‌هایی مانند پالایشگاه و پتروشیمی تبریز به سمت بازچرخانی آب رفته‌اند و همچنین برنامه‌ریزی منسجمی اجرا می‌شود تا چاه‌های غیرمجاز کنترل و بخش عمده‌ای از آن‌ها متوقف شود.

خرّم ادامه داد: در زمینه اصلاح الگوی کشت نیز اقدامات موثری انجام شده است؛ به عنوان مثال در شبستر، زعفران جایگزین دیگر محصولات شده تا آب کمتری استفاده شود و در ایلخچی به جای سیب‌زمینی و پیاز، پسته بارگذاری خواهد شد.

وی افزود: یکی از راه‌های مدیریت منابع آب، احیای قنات‌هاست تا از هدررفت آب جلوگیری شود؛ در این زمینه هم اقدامات موثری آغاز شده است.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده