به گزارش میمتالز، صابر پرنیان صبح امروز در نشست مشترک با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در محل اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به ضرورت یافتن راهکاری برای رفع موانع واحدهای صنعتی فاقد پروانه تا شعاع ۳۰ کیلومتری تبریز اظهار کرد: در حال حاضر واحدهای صنعتی در استان وجود دارد که بدون پروانه محصولات صنعتی متنوعی را تولید میکنند که به دلیل نداشتن پروانه، مجبور هستند مواد اولیه محصولات تولیدی خود را خارج از سیستم تهیه کنند در این زمینه سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان صمت استان باید برای رفع موانع و مشکلات راه حلی پیدا کنند.
وی افزود: در حال حاضر تکنولوژیهای تولید به سمت کاهش آلایندگی سوق پیدا کرده است، ولی با این وجود رده بندیهای زیست محیطی انجام شده منطبق بر اهداف و نیازهای فعلی صنعت نیست بنا بر این سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه باید نگرش خود را تغییر دهد.
پرنیان ادامه داد: با توجه به همکاری سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص تعیین تکلیف ۳۷ قطعه صنعتی در شعاع ۳۰ کیلومتری تهران با وزارت صمت در این زمینه درخواست میکنیم تا کمک ویژهای در زمینه سازماندهی محدودههای مورد نظر در تبریز نیز انجام شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به مشکلات مسافت طولانی محل کار با سکونتگاهها افزود: معمولا واحدهای صنعتی نزدیک به سکونتگاهها به دلیل نظارت زیاد تشکلهای زیست محیطی بیشتر از واحدهای دور از سکونتگاهها مسایل زیست محیطی را رعایت میکنند بنا بر این باید کمک کنیم واحدهای صنعتی اطراف شهرها با رعایت مسایل زیست محیطی رشد پیدا کنند.
پرنیان ادامه داد: تصمیم گیریهای مختلف در مسایل زیست محیطی تاثیر زیادی در سرمایهگذاریهای انجام شده و بخش تولید دارد.
وی با اشاره به اهمیت نحوه هزینه کرد عوارض زیست محیطی در بخش صنعت و معدن گفت: این عوارض باید در حوزه حفاظت از محیط زیست هزینه شود برای مثال سالها است که عوارض شهرک صنعتی چرم که باید صرف تقویت این شهرک و یا در پروژه تصفیه خانه هزینه شود متاسفانه در جاهای دیگر هزینه میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر برخورد با متخلفان، مشوقهایی را برای واحدهایی که مسایل محیط زیستی را رعایت میکنند در نظر بگیرد.
وی با بیان این که سازمان حفاظت محیط زیست به تصویب شهرکهای صنعتی نگاه سختگیرانهای دارد، افزود: گاهی اوقات صدور مجوز زیست محیطی یک شهرک صنعتی ۱۰ سال طول میکشد و مردم منتظر ایجاد شهرک صنعتی نمیشوند و به نحوی با تغییر کاربری زمین ها، فعالیت صنعتی خود را آغاز میکنند این در حالی است که کنترل و نظارت بر مسایل زیست محیطی واحدهای صنعتی در یک شهرک بیشتر از واحدهای پراکنده است بنا بر این انتظار داریم توجه ویژهای به شهرکهای صنعتی شود.
منبع: خبرگزاری فارس