تاریخ: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۴:۵۵
بازدید: ۲۸۰
کد خبر: ۲۷۷۷۴
سرویس خبر : انرژی
مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات بارورسازی ابرها

بارورسازی ابرها محدود به زمان خشکسالی نشود/جبران هزینه‌ها با یک درصد افزایش بارش

می متالز - مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات بارورسازی ابرها با بیان اینکه اگر بارورسازی ابرها صورت بگیرد و یک تا دو درصد بارش افزایش یابد کل هزینه های بارورسازی جبران می‌شود گفت:بارورسازی ابرها نباید به زمان خشکسالی موکول شود.
بارورسازی ابرها محدود به زمان خشکسالی نشود/جبران هزینه‌ها با یک درصد افزایش بارش

به گزارش می متالز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، فرید گلکار در سومین نشست تخصصی بارورسازی ابرها، چالش ها و انتظارات که در موسسه تحقیقات آب برگزار شد گفت: در صورتی که در نتیجه عملیات بارورسازی ابرها یک تا دو درصد افزایش بارش صورت گیرد، کل هزینه های بارورسازی جبران می‌شود.
وی تصریح کرد: هیچگونه هزینه کلانی برای بارورسازی ابرها در کشور انجام نشده و آنچه که در این زمینه عاید می‌شود، فقط سود قابل توجه است.
مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات بارورسازی ابرها اظهار کرد: بارورسازی ابرها نباید به زمان خشکسالی موکول شود، بلکه به منظور استفاده بهینه از آب پاک اقیانوس‌ها از طریق ابرها می‌بایست این عمل به صورت مستمر صورت گیرد.
گلکار افزود: خوشبختانه در ایران این پتانسیل وجود دارد که عملیات بارورسازی ابرها با استفاده از توان متخصصان داخل کشور انجام شود، در حالی که کشورهای همسایه و اغلب کشورهای دیگر فاقد این پتانسیل بوده و نیازمند حمایت کشورهای پیشرفته در این زمینه هستند.
وی با اشاره به اینکه بارورسازی ابرها از دهه 50 در آمریکا آغاز شده و هر سال در حال پیشرفت است، ادامه داد: طبق اعلام یک شرکت فعال آمریکایی، بر اساس مستندات آماری، عملیات بارورسازی ابرها در زمینه تگرگ‌زدایی بین 25 تا 40 درصد و در زمینه افزایش بارش 20 درصد در این کشور موثر بوده است.
مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات بارورسازی ابرها تصریح کرد: فناوری باروری ابرها با الهام از طبیعت شکل گرفته و چیزی جز تشدید آنچه که در طبیعت رخ می‌دهد، نیست.
گلکار خاطرنشان کرد: این فناوری، شاخه‌ای از علم تعدیل وضع هوا، مجموعه‌ای از فناوری‌های ایمن، علمی ‌و ثابت شده جهت افزایش بارش یا برف در جهت کاهش خسارات تگرگ و مه‌زدایی است.

عناوین برگزیده