به گزارش می متالز، داوود باقری اظهار داشت: شرایط حاکم بر بازارهای داخلی و خارجی و تاثیر نوسانات ارز در تامین قطعات یدکی و مواد اولیه موجب شد تا شرکت ورق خودرو در سال جاری با چالشهایی مانند ناپایداری قیمت در بازار مواجه شود.
وی افزود: فرایند فعلی ثبت سفارش موجب ورود اشخاص غیر تولیدی با نیازهای غیرواقعی میشود؛ طبیعی است که دیدگاه تولیدکنندگان واقعی با دیدگاه سوداگران متفاوت است. از طرف دیگر سقف تعیین شده 5 درصد در تعهد ارزی بازگشت ارز حاصل از صادرات جوابگوی ارز مورد نیاز تولیدکنندگان برای تامین نیازهای ارزی خود مانند تهیه مواد اولیه نیست. به روشنی مشخص است که این قبیل تصمیمگیریها غیر کارشناسی است لذا دید غیر کارشناسی وزارتخانه باید تخصصی شود.
مدیر واحد خرید و تدارکات شرکت ورق خودرو بیان کرد: علیرغم تمامی تمهیدات انجام شده، هنوز هم مشکلاتی در راستای تامین مواد اولیه از کشورهای دیگر وجود دارد. دولت باید صنایع و سازندگان را کمک کند تا علاوه بر کنترل هزینههای خود، روابط تجاری کم ریسکی را با شرکتهای برون مرزی برقرار کنند.
باقری با بیان اینکه در راستای حل برخی از مشکلات صنایع فولادی، بومیسازی قطعات و تجهیزات باید با جدیت بیشتری پیگیری شود، ادامه داد: یکی از سیاستهای فولاد مبارکه، بحث بومیسازی است و به تبع آن، شرکت ورق خودرو نیز این مسیر را ادامه میدهد؛ این رویکرد با موفقیت نیز همراه بوده و موجب کاهش 20 تا 30 درصدی هزینهها شده است. افزایش طول عمر قطعات صنعتی تجهیزات تولیدی در کنار بازده اقتصادی، موجب حفظ ارز در کشور خواهد شد.
وی عنوان کرد: در بحث صادرات با ایجاد سیاستهای محدود کننده اخیر شاهد مشکلات بسیاری در صادرات هستیم، بهنوعی مشکلات داخلی بیشتر از تحریمها به کشور لطمه زده است. ایجاد فرایندهای کنترل بازار در کشور نه تنها موثر نبوده، بلکه برای تولیدکنندگان موانع ایجاد کرده است.
مدیر واحد خرید و تدارکات شرکت ورق خودرو گفت: تحریم برای عدهای فرصت و برای عده دیگر تهدید به شمار میرود. با اتخاذ استراتژی درست در راستای مقابله با تحریمها، میتوان آن را به فرصت تبدیل کرد اما بدون حمایتهای لازم تحریمها تبدیل به تهدیدی جدی برای کشور خواهند شد.
باقری اظهار کرد: اصلاح زیرساخت و دادن فرصت به متخصصان باید در دستورکار قرار گیرد، در غیر اینصورت خسارات جبرانناپذیری دامن اقتصاد کشور را میگیرد.
وی در پایان گفت: انتظار بهدست آوردن نتایج درخشان در خصوص بومیسازی در کشور و رفع تمامی موانع، به یکباره امکانپذیر نخواهد بود و این امر فرآیند زمانبری است. بدیهی است همکاری مطلوب بین کارشناسان اقتصادی و فعالان صنعتی لازمه تحقق اهداف بومیسازی است.