تاریخ: ۰۵ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۶:۴۵
بازدید: ۲۰۴
کد خبر: ۲۷۸۲۹۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به معضل قیمت‌گذاری دستوری خبر داد:

پاشنه آشیل بازار سرمایه را به طور ریشه‌ای درمان می‌کنیم

پاشنه آشیل بازار سرمایه را به طور ریشه‌ای درمان می‌کنیم
‌می‌متالز - محمدرضا پورابراهیمی گفت: قیمت‌گذاری دستوری و انجام برخی از تصمیم گیری‌ها در شرکت‌های بورسی، زیان سهامداران را به دنبال داشته است که مجلس به طور ویژه به دنبال حل ریشه‌ای قیمت‌گذاری دستوری در صنایع و کشف قیمت کالا‌ها به شکل رقابتی و شفاف است که این مهم به بازار سهام نیز کمک می‌کند.

به گزارش می‌متالز، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد: قیمت‌گذاری دستوری منجر به چالش شدید صنایع و افت تولید و زیان شدید سهامداران شده و مجلس در تلاش برای اصلاح ساختار در اداره شرکت‌ها است.

وی با اشاره به دخالت‌ها در تصمیم‌گیری برخی شرکت‌های به اصطلاح خصولتی تصریح کرد: دولت در برخی از شرکت‌ها دارای سهام حداقلی است، اما به روش‌هایی نامتعارف اداره این شرکت‌ها را بر عهده می‌گیرد؛ نمونه آن شرکت‌های خودروسازی که نتیجه این دخالت‌ها منجر به ناکارآمدی، تولید نامناسب و بی‌کیفیت و هزینه‌های سنگین شده است.

پورابراهیمی افزود: اگر قرار بود این شرکت‌ها دولتی اداره شوند، واگذاری آن‌ها مفهومی نداشت، هدف‌گذاری مجلس در سال‌های گذشته بر مبنای خروج دولت از تصدی‌گری بنگاه‌های اقتصادی بوده است تا به واسطه حضور بخش خصوصی، شرکت‌ها کارآمد شوند و هزینه‌های آن‌ها به حداقل برسد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: اگر واگذاری این شرکت‌ها به معنای واگذاری سهام دولت و واریز سهام خود به خزانه باشد، اما در نهایت اداره این شرکت‌ها همچنان دولتی باشد، بدترین حالت اداره بنگاه‌های اقتصادی است.

وی گفت: تمام تلاش ما بر این است که به روش‌های مستقیم و غیرمستقیم مالکیت و اداره سهام دولت به بخش خصوصی واگذار شود یا اجرای قانون در دستور کار قرار گیرد که اداره شرکت‌ها توسط دولت انجام نگیرد.

پورابراهیمی با اشاره به موضوع قیمت‌گذاری دستوری نیز گفت: این اقدام از دو جهت موجب زیان و خسران جامعه شده است؛ بعضی از این قیمت‌گذاری‌های دستوری مثلا در صنعت لاستیک منجر به چالش شدید این صنعت و زیان مردم در شرکت‌های بورسی این حوزه و همچنین افت شدید سهامشان شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: از طرف دیگر این انتفاع نه به جیب تولید کننده و نه مصرف کننده رفته، بلکه با یک جریان رانت در نظام اقتصادی کشور تعریف کرده که مابه التفاوت قیمت دستوری و بازار را به جیب می‌زنند.

وی با اشاره به تلاش دولت برای کاهش قیمت‌گذاری دستوری تصریح کرد: تلاش داریم این رویه به ساختاری کاملا رقابتی تبدیل شود که با کشف قیمت منطقی نه خریدار، نه تولیدکننده و نه سهامدار متضرر نشوند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: متاسفانه اکنون بعضاً دستورالعمل‌هایی خلاف مقررات ابلاغ می‌شود که شرکت‌ها نیز مجبور به تمکین از آن‌ها هستند، اما مجلس وظیفه دارد در هیات تطبیق، این بخش نامه‌ها را لغو کند.

وی افزود: تاکنون چند بخشنامه از سوی مجلس لغو شده است، اما متاسفانه همچنان این راه ناصواب ادامه دارد؛ لذا تلاش داریم این معضل را از اساس و ریشه درمان کنیم.

به تازگی چند شرکت از صنعت تایر در بورس کالا پذیرش شده اند که به دور از قیمت‌گذاری دستوری و دولتی اقدام به فروش محصول‌های خود و احیای تولید کنند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده