به گزارش میمتالز، مهدی حیدرزاده، کارشناس بازار سهام مطرح کرد: شاخص کل در بازار به نقطهای رسیده که در حال نزدیکی به کفهای تاریخی خود است. به نظر میرسد، بازار سهام بیشتر از این ریزش را به خود نمیبیند، باید گفت ریسکهای سیستماتیک بزرگترین عامل تاثیرگذار بر بازار سهام است. نکتهای که بازار سرمایه را با مشکل مواجه میکند و مورد اعتراض فعالین بازار سهام نیز قرار دارد آزادی عمل بانکها در پرداخت سود است، سودهای ۲۵ الی ۲۶ درصدی بازار سرمایه را در حاشیه قرار میدهد و مانع ایجاد جریان نقدینگی در آن شده است.
این فعال بازار سرمایه با اشاره به اقدامات سازمان بورس تشریح کرد: واریز مبالغی به صندوق تثبیت بازار صرفا برای شاخص سازی بوده و یا میتواند مورد استفاده به عنوان مقاصد سیاسی باشد. در روزهای گذشته شایعاتی مبنی بر استعفا از جانب رئیس سازمان بورس مطرح شده بود که آن موضوع هم چندان بر روند بازار سهام تاثیر گذار نبود، چراکه تغییرات در سطوح مدیریتی تاثیر ویژهای بر بازار سرمایه ندارد مگر اینکه در روند تغییرات اتفاق عجیبی رخ دهد. در این بین، اما افزایش نرخ دلار منجر به صعودی شدن بازار سهام تا انتهای سال میشود، یعنی یک محرک بسیار قوی برای رشد بورس نقدینگی و تقابل آن با ارزش کل بازار است.
حیدرزاده در پایان گفت:نقدینگی و ارزش کل بازار سهام هم شانه یکدیگر در حال حرکت هستند و هرچقدر نقدینگی در کشور افزایش پیدا کند رشد شاخص را هم تجربه میکنیم. به نظر میرسد صنعت غذایی به واسطه عملکرد خوب میتواند در الویت پیشتازی باشد، صنعت پالایش و خودروییها هم از این موضوع مستثنی نیستند.
منبع: بورس نیوز