به گزارش میمتالز، شرکت فولاد خوزستان مشابه سایر شرکتهای صنعت فولاد کشور، در سال جاری با کاهش نرخهای فروش داخلی و صادراتی محصولات خود مواجه بوده است. ارزش بازاری سهام این شرکت در بورس تهران ۳۶.۵ هزار میلیارد تومان است و معاملات نماد فخوز در تابلوی اصلی بازار اول بورس تهران به نمایش گذاشته میشود. این شرکت بزرگترین عرضه کننده شمش فولاد و دومین قطب تولید فولاد خام در کشور میباشد. فولاد خوزستان اولین مجتمع تولید آهن و فولاد کشور به روش احیاء مستقیم و کوره قوس الکتریکی است که در ۱۲ فروردین سال ۱۳۶۸ افتتاح شده است. مجموع فروش این شرکت در ۵ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ حوالی ۱۸ هزار میلیارد تومانی میشود که فاصله چندانی با فروش در مدت مشابه سال قبل ندارد این شرکت در ۵ ماهه سال ۱۴۰۰ مبلغ فروش ماهانه حوالی ۱۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی داشته است. گروه توسعه اقتصادی پایندگان با ۴۶ درصد مالکیت این نماد به عنوان مالک اصلی این شرکت محسوب میشود. این شرکت با ۴۰ درصد سهم شناوری در بازار بورس روی عدد ۱۹۵ تومانی به ازای هر برگه سهم مورد معامله قرار میگیرد. آخرین افزایش سرمایه این شرکت مربوط به ۸ شهریور ماه ۱۴۰۱ است که تعداد برگ سهم شرکت از رقم ۱۲۰ میلیارد برگه سهم به ۱۹۰ میلیارد برگه افزایش پیدا کرده است.
شرکت فولاد خوزستان در سال جاری به واسطه کاهش نرخهای فروش داخلی و خارجی خود مشابه سایر فولادسازان با مشکلاتی روبرو است. نرخ فروش داخلی بلوم و بیلت فولاد خوزستان نشان میدهد که این شرکت در شهریور ماه و مهر امسال با قیمتهای کمتری به نسبت ماه مشابه در سال قبل فروش دارد.
این کاهش نرخ فروش داخلی در حالی آسیب دو چندان برای فولاد خوزستان ایجاد میکند که این شرکت در نرخهای صادراتی خود نیز شرایط بدتری را تجربه میکند. نرخ فروش اسلب صادراتی د سال جاری به نسبت سال قبل کاهش داشته است. متوسط ماهانه این نرخ فروش در سال قبل ۱۵.۱ میلیون تومان به ازای هر تن بود، اما در سال جاری با کاهش ۹.۲ درصدی به ۱۳.۷ میلیون تومان به ازای هر تن رسیده است. شرکت فولاد خوزستان در ماههای تیر و مرداد امسال به دلیل این کاهش نرخ ترجیح داد که از فروش صادراتی خود بکاهد، زیرا نرخهای داخلی هنوز جذابیت اندکی داشتند، اما در شهریور و مهر ماه به خاطر کاهش نرخهای داخلی با وجود کمتر بودن نرخ صادراتی اسلب از ۱۲ میلیون تومان مجبور شد صادرات خود را نیز به حالت قبل بازگرداند.
صورتهای مالی شش ماهه امسال نشان میدهند که این شرکت با وجود افزایش ۱۸ درصدی درآمدهای عملیاتی خود که از افزایش میزان فروش این مجموعه نشأت میگیرد، کاهش شدیدی در سود ناخالص خود داشته است. افزایش ۵۹ درصدی بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی در شش ماهه امسال به نسبت مدت مشابه در سال قبل باعث شده تا حاشیه سود ناخالص فخوز از ۴۱.۵ درصد نیمه ابتدایی سال گذشته به ۲۱.۱ درصد در شش ماهه امسال کاهش پیدا کند و باعث نزول ۴۰ درصدی سود ناخالص شود. هزینههای عملیاتی فخوز افزایش ۶۷ درصدی داشته است و باعث شده تا سود عملیاتی این مجموعه ۵۰ درصد کمتر از شش ماهه ۱۴۰۰ باشد و به ۳ هزار و ۵۵۵ میلیارد تومان برسد. از طرفی کاهش ۲۸ درصدی هزینههای مالی، افزایش قابل توجه درآمدهای غیر عملیاتی و کاهش ۱۹ درصدی هزینه مالیات این شرکت عملکرد بهتری را برای سود خالص شش ماهه فخوز به نسبت سود عملیاتی ایجاد کرد. شرکت فولاد خوزستان در شش ماهه سال قبل ۶ هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان سود خالص به دست آورد، اما در شش ماهه سال جاری با کاهش ۴۴ درصدی تنها ۳ هزار و ۷۳۴ میلیارد تومان سود خالص به ثبت رساند.
شرکت فولاد خوزستان در بهار و تابستان سال ۹۹ حاشیه سود خالص فصلی بیش از ۲۵ درصد داشت و در دو فصل ابتدایی سال ۱۴۰۰ نیز این معیار را بالاتر از ۳۰ درصد تجربه میکرد، اما در سال جاری با وجود افزایش درآمدهای فصلی خود نتوانست سود خالص مناسبی را کسب کند و در تابستان امسال تنها ۶۵۶ میلیارد تومان سود خالص داشته است. این سود خالص اندک در حالی به دست آمده که در تابستان سال قبل فخوز ۳ هزار و ۷۸ میلیارد تومان سود خالص کسب کرده بود که ۷۷ درصد بیشتر از سود خالص تابستان امسال است. روند حاشیه سود خالص فصلی فخوز در تابستان امسال شیب نزولی بیشتری گرفته و به ۶ درصد رسیده است در صورتی که این معیار در تابستان سال ۹۹ بیش از ۳۷ درصد بوده است. روند فروش و سودآوری فولاد سازان نشان میدهد که صنعت فولاد شرکت در این روزها با بحران فروش مواجه است و در صورتی که تدابیر درستی برای این صنعت حیاتی اندیشیده نشود، این بحران میتواند ضربه سنگینی به اقتصاد کشور وارد کند.
منبع: اقتصادنیوز