به گزارش میمتالز، دیروز بازار فردوسی صحنه نبرد خریداران و فروشندگان بر سر قیمت دلار بود و این نبرد تا پایان معاملات شب گذشته ادامه داشت. در نهایت، اما آخرین معامله فردایی دلار روی عدد ۳۵ هزار و ۸۰ تومان بسته شد و این در حالی بود که خریداران همچنان بر پایین کشیدن نرخها تا کانال ۳۴ هزار تومانی اصرار داشتند.
امروز هم بازار ارز صحنه همان نبرد است و معاملهگران پا به پای هم پیش میروند؛ از ابتدای معاملات، فروشندگان دلار را ۳۵ هزار تومان قیمت گذاشتهاند، اما به تدریج از این قیمت عقبنشینی کردند و نرخ را تا ۳۴ هزار و ۹۸۰ تومان پایین آوردند. با این حال، اما تا این لحظه اغلب معاملات دلار در سطح ۳۵ هزار تومانی انجام شده و این قیمت به تدریج تقویت شده است؛ به نحوی که در لحظه تنظیم این گزارش، داد و ستدها در قیمت ۳۵ هزار و ۵۵۰ تومان انجام میشود.
گفتنی است در حال حاضر قیمت دلار توافقی ۳۲ هزار و ۷۵۱ تومان است که نسبت به قیمتهای گشایش بازار کاهش نشان میدهد. قیمت دلار صرافی هم با کاهش روبرو بوده و ۲۸ هزار و ۷۷۵ تومان قیمتگذاری شده است. در این میان، اما نرخ نیمایی رشد نشان داده و به ۲۷ هزار و ۵۲۱ تومان رسیده، اما همچنان در فاصله زیادی از قیمت توافقی و آزاد ایستاده است.
اما در بازارهای ارز همسایه که اثر زیادی بر معاملات دلار آزاد ایران دارند چه خبر است؟ داد و ستد دلار سلیمانیه امروز روی عدد ۳۴ هزار و ۸۰۰ تومان آغاز شد و به ۳۵ هزار تومان رسید. اگرچه این نرخ مجددا با کاهش روبرو بود و به کانال ۳۴ هزار تومانی بازگشت، اما در لحظه تنظیم این گزارش دلار سلیمانیه توانسته است در کانال ۳۵ هزار تومانی پایداری کند و به قیمت ۳۵ هزار و ۱۵۰ تومان برسد.
در بازار هرات معاملهگران کار خود را روی قیمت ۳۴ هزار و ۱۱۰ تومان آغاز کردند. قیمت دلار هرات شب گذشته به کف کانال ۳۴ هزار تومانی رسیده بود. در حال حاضر، اما قیمت دلار روی عدد ۳۴ هزار و ۴۰۰ تومان قرار دارد، اما همچنان فاصله زیادی را با دلار ایران و سلیمانیه تجربه میکند.
علی صالحآبادی رییس بانک مرکزی گفته است در روزهای آینده ابزار جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارائه خواهد شد که جزئیات این ابزار را روزهای آینده اعلام میکنم. وی همچنین درباره فرآیند آزادسازی ۷ میلیارد دلار از منابع ارزی بلوکهشده کشور در کرهجنوبی هم گفته است فرآیند آزادسازی در حال طی شدن است و به محض آنکه به نتیجه رسید آن را اعلام خواهیم کرد. بانک مرکزی به عنوان بازارساز طی روزهای گذشته تلاش زیادی برای کنترل نرخ دلار آزاد داشته و تا حدی هم موفق بوده است، اما با توجه به دادههای اقتصادی و شرایط مایوسکننده برجامی، فعالان اقتصادی چشمانداز پایداری را برای روند کاهشی نرخ دلار ارزیابی ترسیم نمیکنند.
منبع: تجارت نیوز