به گزارش میمتالز، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در این دیدار با بیان اینکه با وجود محدودیتهای موجود روند تجاری مثبتی با عمان داشته ایم، گفت: گرچه امسال نسبت به سال گذشته حجم مبادلات ایران و عمان با رشدی نزدیک به ۵۰درصد به حدود ۵/ ۱میلیارد دلار رسید؛ ولی در عین حال ظرفیتهای دو کشور برای همکاریهای تجاری در حدی است که حجم مبادلات راضی کننده نیست.
شافعی با اشاره به موقعیت جغرافیایی مناسب کشور عمان و مزیتهای اقتصادی تجارت میان دو کشور گفت: ما میتوانیم صادرات خود به کشورهای دیگر بهویژه کشورهای آفریقایی را از طریق عمان انجام دهیم که این امر به سود هر دو طرف خواهد بود. او افزود: به علاوه در دو موضوع سرمایه گذاریهای مشترک بین دو کشور و همچنین صنعت گردشگری بهویژه توریسم درمانی ظرفیتهای بالایی برای همکاری بین دو کشور وجود دارد. رئیس اتاق ایران گفت: اتاق مشترک ایران و عمان با همکاری اتاق بازرگانی عمان، تلاشهایی برای بازگشایی حسابهای بانکی برای سرمایه گذاری تجار ایرانی در عمان انجام داده است اگر این تلاشها به نتیجه برسد، نقش زیادی در افزایش همکاریهای تجاری دو کشور خواهد داشت. شافعی با بیان اینکه توریسم درمانی حجم بالایی از مبادلات تجاری دو کشور را تشکیل میدهد، افزود: با این حال مشکلاتی در این مسیر وجود دارد که بیشتر مربوط به ایران است.
برای رفع این مشکلات اقداماتی توسط اتاق مشترک ایران و عمان در حال انجام است تا پذیرش توریسم از عمان در حوزه درمان ساماندهی شود و دست افراد غیر مرتبط از این حوزه کوتاه شود. او بیان کرد: مذاکراتی بین بانکهای مرکزی دو کشور برای صدور کارتهای اعتباری برای فعالان اقتصادی ایران انجام شده است و امیدوارم دولت و اتاق بازرگانی عمان به نهایی شدن آن کمک کنند؛ چراکه این امر میتواند راهگشای مناسبات اقتصادی ما و تسهیلات خوبی برای فعالان اقتصادی ایران باشد. رئیس اتاق ایران گفت: با وجود رفت وآمدهای زیاد بین ایران و عمان، اما هنوز هم فعالان اقتصادی دو کشور با ظرفیتهای موجود کاملا آشنا نیستند. در این زمینه نیازمند مبادله اطلاعات و مهمتر از آن مبادله بیشتر هیاتهای اقتصادی هستیم. او تاکید کرد: بر این اساس اتاق ایران از مبادله هیاتهای تجاری میان دو کشور پشتیبانی میکند. ما هم آماده اعزام هیات به عمان و هم پذیرش هیات از این کشور هستیم.
صالح بنسعید مسن، معاون وزیر صنعت، تجارت و توسعه سرمایه گذاری عمان هم در این نشست با تاکید بر اینکه روابط تجاری ایران و عمان در سطح روابط سیاسی دو کشور نیست، گفت: تلاش میکنیم تا روابط اقتصادی را نیز دست کم به ۵۰درصد سطح روابط سیاسی و روابط دوستانه بین دو ملت برسانیم. او با اذعان به وجود برخی چالشها در روابط تجاری بین ایران و عمان بیان کرد: با وجود تلاشهای دو طرف، اما هنوز چالشهایی وجود دارد؛ از جمله در حوزه نقل وانتقال پول و ارز بین دو کشور که پیشنهادهای زیادی بین بانکهای مرکزی ایران و عمان مطرح و راه حلهای خوبی نیز برای این چالشها پیدا شده است. بنسعید مسن با اشاره به امضای یادداشت تفاهم در حوزه تجارت بین دو کشور و تسهیلات گمرکی بین ایران و عمان گفت: گروههای اجرایی و فنی ایرانی و عمانی برای عملی کردن این توافقات تشکیل شده و قرار است نتایج بررسی و اقدامات این گروههای فنی در چندماه آینده به کمیسیون مشترک دو کشور ارائه شود.
او با بیان اینکه دولت عمان بر سرمایه گذاریهای مشترک بین دو کشور و بهویژه سرمایه گذاری تجار ایرانی در عمان تاکید دارد، افزود: در همه سطوح آمادگی کامل برای پشتیبانی سیاسی، اقتصادی و مردمی از این سرمایه گذاریها وجود دارد. ما آماده هستیم مناطق صنعتی را بهطور کامل به شرکتهای ایرانی بدهیم و هرگونه تسهیلات مورد نیاز آنها را ارائه کنیم. معاون وزیر صنعت عمان با اشاره به فقدان اطمینان کافی از سوی تجار ایرانی برای سرمایه گذاری در عمان ادامه داد: ما آماده هر اقدامی برای ایجاد این اعتماد هستیم. ما از سرمایه گذاریهای مشترک در حوزه دارو و تولید آن استقبال میکنیم. در این راستا آمادگی داریم شرایط لازم را فراهم کنیم تا تجار ایرانی خط تولید دارو در عمان تاسیس کنند. ما اساسا برای اجرایی شدن هر توافقنامه مشترکی آماده هستیم.
او با بیان اینکه توریسمدرمانی تعداد زیادی از عمانیها را سالانه به ایران میکشاند، تاکید کرد: با وجود اعتماد بالای عمانیها به پزشکی ایران، اما این مساله نیاز به نظم و هماهنگی بیشتر دارد تا برای دو کشور به شکل مناسبی پیش رود. بنسعید مسن به افتتاح و گشایش خطوط پروازی جدید بین شهرهای بزرگ ایران و مسقط اشاره کرد و گفت: ما آمادگی کامل برای برقراری پرواز از اصفهان به مسقط هستیم. رضا بنجمعه آلصالح، رئیس اتاق بازرگانی عمان نیز در این نشست با اشاره به روابط تجاری دیرینه بین دو کشور گفت: ما بهعنوان بخش خصوصی باید تلاش کنیم تجار دو کشور برای سرمایه گذاری در عمان بیشتر ترغیب شوند و از سیاست درهای باز عمان بیشتر استفاده کنند. او با اشاره به وجود برخی چالشها و مشکلات در مسیر تجارت دو کشور بیان کرد: برای تعداد زیادی از این مشکلات راه حلهای مناسبی پیدا شده است؛ از جمله افتتاح حساب برای تجار ایرانی در عمان که در این حوزه دستاوردهای خوبی داشتیم و باز هم به همکاری با اتاق مشترک ادامه میدهیم.
منبع: دنیای اقتصاد