به گزارش میمتالز، نخستین روز هفته بازار آهن در آرامش نسبی به سر برد، به طوری که قیمت آهن آلات عمدتا ثابت اعلام شد و نوسانات پراکندهای نیز در برخی مبادی فروش مشاهده شد؛ با این اوصاف تقاضا همچنان پایین بود و معاملات چندانی نیز رقم نمیخورد.
بازار ارز نیز نوسان چشمگیری نداشت و شاهد توقف نرخ دلار در کانال ۳۵ هزار تومانی بودیم. در پایان روز گذشته هر دلار در بازار آزاد حدود ۳۵ هزار و ۴۶۰ تومان به فروش رسید.
اکثر کارخانهها روز گذشته قیمت روز میلگرد را ثابت اعلام کردند و تنها چند کارخانه کاهش قیمت ۵۰ الی ۳۰۰ تومانی اعمال کردند. نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی هم در غالب کارخانهها تغییر قیمت نداشتند و تنها در چند شرکت آریان فولاد، منظومه و ... کاهش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی داشتند.
قیمت قوطی آهن نیز مانند سایر محصولات بود به طوری که علاوهبر ثبات در غالب کارخانهها کاهش ۱۰۰ تومانی نیز داشت، اگرچه پروفیل یاران با افزایش ۱۰۰ تومانی اعلام قیمت شد. لولههای داربستی، گازی، مبلی و ... نیز در کلیه کارخانهها ثبات قیمت داشتند.
قیمت تیرآهن در عمده کارخانهها ثابت اعلام شد، اما برخی شاخههای تیر ذوبی و تیرآهن کرمانشاه ۱۰ الی ۱۳۰ هزار تومان کاهش قیمت داشتند. گفتنی است قیمت ورق گالوانیزه و روغنی دیروز حدود ۱۰۰ الی ۵۰۰ تومان افزایش داشت، اما در عین حال قیمت ورق رنگی بدون تغییر عرضه شد.
قیمت روز ورق سیاه و انواع آن در کارخانههای فولاد مبارکه و کاویان با افزایش ۱۰۰ الی ۵۰۰ تومانی در برخی ضخامتها اعلام شد در حالی که کارخانه ورق سیاه گیلان کاهش ۳۰۰ الی ۶۰۰ تومانی داشت.
حسن میثمی کارشناس بورس کالا عرضه محصولات فولادی در بورس کالا را موجب شکلگیری مکانیسم عرضه و تقاضا و حذف قیمتگذاری دستوری دانست و اظهار کرد: عرضه کلیه محصولات فولادی در بورس تأمین منافع دولت و سهامداران را در پی خواهد داشت. از طرفی دیگر امکان رهگیری قیمت، تعداد مشتریان و نیز میزان مالیاتها شفافسازی میشود؛ قابل ذکر است که غالب صنایع بزرگ در جهان به بورسهای کالایی بزرگ وارد شدهاند.
این کارشناس در ادامه گفت: هنگامی که محصولات فولادی در بورس عرضه میشود آمار خریدها و تناژ محصولات و حتی مبدأ و مقصد آنها نیز قابل دسترس و بررسی خواهد بود. هنگامی که معاملات در بیرون از بورس انجام میگیرد امکان شناخت فروشنده و خریدار چندان میسر نیست که با اجرای برنامه درست توسط وزارت صمت در انجام معاملات شاهد فضایی شیشهای خواهیم بود.
میثمی بیان کرد: با عرضه محصولات فولادی در بورس کالا قیمتگذاری محصولات از حالت دستوری خارج شده و براساس عرضه و تقاضا صورت میگیرد.
گفتنی است رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشستی که با تشکلهای این بخشها داشت، برای عرضه همه محصولات فولادی در بورس کالا مُصر بود.
گزارشها از بورس کالا حاکی است که روز گذشته حدود ۸۲ هزار تن آهن اسفنجی در بورس عرضه شده بود که کل حجم عرضه شده به فروش رسید. قیمت هر کیلو آهن اسفنجی حدود ۸ هزار و ۱۱۹ تومان برآورد شد که بیانگر کاهش ۱۰ درصدی این محصول در مقایسه با آخرین عرضه بود.
همانطور که اخبار آن هفته گذشته منتشر شد بر مبنای بخشنامه وزارت صمت و اطلاعیه بورس کالا تنها تولیدکنندگان شمش و اسلب امکان خرید آهن اسفنجی از بورس کالا را دارند که همین امر به کاهش میزان معاملات این محصول در بورس روز گذشته منجر شد.
گفتنی است که میزان تقاضای آهن اسفنجی حدود ۱/۵ برابر بود که حجم آن ۱۲۵ هزار و ۵۰۰ تن برآورد شد؛ همچنین آهن اسفنجی برخی شرکتها مانند فولاد شادگان به ۷ هزار تومان رسید.
منبع: تحلیل بازار