تاریخ: ۱۷ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۴۳
بازدید: ۱۲۶
کد خبر: ۲۸۳۶۴۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی:

کاهش اختیار شورای معادن استان‌ها با برنامه دولت منافات دارد

‌می‌متالز - نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: اختیارات شورای معادن استان‌ها اخیرا کاهش یافته است درحالی که این اقدام با برنامه‌های دولت منافات دارد.

به گزارش می‌متالز، محمدمهدی زاهدی روز پنجشنبه در نشست دیدار فعالان اقتصادی استان کرمان با وزیر صمت در محل استانداری کرمان اظهارداشت: دیار کریمان از نظر وسعت معادن و تعدد آن‌ها بهشت معادن ایران به شمار می‌رود، اما اختیارات شورای معادن استان کم است.

وی خطاب به وزیر صمت یادآور شد: برخی اختیارات قبل را از شورای معادن استان‌ها گرفتید که با سیاست‌های دولت سازگاری ندارد.

زاهدی افزود: بحث تفویض اختیارات را بار‌ها از رییس جمهور و سخنگوی دولت شنیدیم، اما گرفتن این اختیارات با برنامه‌های دولت منافات دارد و در واقع تفویض اختیارات به نفع کشور و استان‌هاست.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس گفت: استان کرمان معادن بلوکه شده متعددی دارد و حداکثر فرصت یک تا ۲ ماهه بدهید تا معادن آزادسازی شوند و پهنه‌های معدنی را به صنایع و معادن دیگر واگذار کنیم که این امر مطالبه مردم است.

وزارت صمت بازگشت حساب بانکی معادن به استان را پیگیری کند

زاهدی همچنین با اظهار گلایه مندی از وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ورود حساب‌های شرکت‌های معدنی به کرمان را نظارت و خروج منابع استان را پیگیری کنید.

وی افزود: قانون مجلس شورای اسلامی به صراحت اعلام می‌کند که منابع مالی واحد‌های بزرگ باید به بانک‌های استان کرمان بازگردد، اما این حساب‌ها بعضاً از استان خارج می‌شود و این بند قانون اجرا نمی‌شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: برخی واحد‌های صنعتی و معدنی گرچه منابع جدید به استان نمی‌آورند، بلکه منابع خود را از استان می‌برند.

وی ادامه داد: مخاطب ما وزیر صمت است و باید تذکرات لازم را در این بخش به واحد‌های صنعتی و معدنی بدهد؛ درست نیست که وزیر را برای سوال به مجلس فرابخوانیم که در شأن و مصلحت کشور نیست.

واحد‌های معدنی در محرومیت زدایی مشارکت کنند

زاهدی گفت: واحد‌های معدنی سود‌های خوبی دارند لذا باید در محرومیت زدایی استان کرمان مشارکت کنند و سهم این واحد‌ها بایستی در این حوزه پرداخت شود.

این نماینده مجلس بیان کرد: سال‌ها بعد منابع استان کرمان خارج می‌شود یا به اتمام می‌رسد و یکسری عوارض زیست محیطی باقی می‌ماند لذا این واحد‌ها بایستی سهم خود را در قبال مردم ایفا کنند.

وی افزود: واحد‌های صنعتی و معدنی با راه اندازی اقتصاد پایدار و صنایع جنبی و کمکی، زنجیره تولید را کامل کنند و این مهم به رفع محرومیت و اشتغال پایدار استان کرمان کمک می‌کند.

ضرورت تعیین تکلیف سریع نرخ سوخت

زاهدی در ادامه با اشاره به ضرورت سریع تعیین تکلیف نرخ سوخت کارخانه‌های سیمان استان کرمان گفت: کارخانه بریکت و ذوب شهرستان راور هنوز راه اندازی نشده، اما پول گاز را از آن واحد تولیدی دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: وزیر صنعت، معدن و تجارت بیاید بازدید کند که چرا زیرمجموعه وزارت صمت به این واحد‌ها توجهی ندارد؟

در پاسخ به این نماینده مجلس وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این نشست گفت: معاون اول رییس جمهور در تاریخ ۶ بهمن ۱۴۰۰ دستورالعملی را صادر کرد که به صراحت اعلام می‌کند نرخ گاز واحد‌های احیای فولاد ۲ هزار تومان و سایر صنایع ۵۰۰ تومان نرخ گذاری شده است.

سیدرضا فاطمی امین افزود: این نرخ دیگر نیازی به اعلام ما ندارد و شرکت گاز باید آن را اعمال کند. رییس سازمان صمت استان کرمان نیز در این خصوص گفت: مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان به علت ابلاغ نشدن این مصوبه به استان‌ها، درخواست مصوبه شورای تامین را دارد.

مهدی حسینی نژاد ادامه داد: براساس لیست وزارت صمت کد‌هایی به شرکت گاز اعلام شده که براین اساس شرکت گاز استان تعرفه‌ها را می‌بندد و برخی از این کد‌ها شامل برخی فرایند‌ها نمی‌شود.

وی یادآور شد: ابلاغ نشدن این مصوبه توسط وزارت نفت مشکلاتی برای استان‌ها ایجاد کرده و شرکت گاز به آن عمل نمی‌کند.

فاطمی امین وزیر صمت نیز در ادامه اظهار داشت: شرکت گاز با فشار استاندار و سازمان صمت بحث تعرفه قبوض گاز واحد‌های صنعتی و معدنی را اعمال کند، زیرا در مصوبه معاون اول رییس جمهور نوع واحد‌های صنعتی مشخص نشده و در این خصوص با توجه به مشکل بسیاری از استان‌ها رایزنی‌های لازم با وزارت نفت انجام شده است.

استاندار کرمان نیز در ادامه به بخشی از مشکلات صنعتی و معدنی کرمان از جمله مشکل گاز و وضعیت معادن زغال سنگ اشاره کرد و گفت: زغال سنگ بایستی یک متولی در وزارت صمت برای تعیین قیمت و سایر مشکلات آن داشته باشد؛ مشکل زغال زنگ با گذاشتن تعرفه بر واردات یا ممنوع کردن واردات این محصول رفع شود.

معاون امور عمرانی استاندار کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: شورای معادن استان‌ها در گذشته براساس قانون می‌توانست تا ۲۰ درصد معافیت دولتی به واحد‌های صنعتی و معدنی بدهد که آن تصمیم لغو شده است.

سیدمصطفی آیت الهی موسوی افزود: استان کرمان به عنوان بحرانی‌ترین و پهناورترین استان کشور است که در لایروبی رودخانه‌ها با کمک معادن کار‌های خوبی انجام داده است.

وی عنوان کرد: همچنین وزارت صمت مجوز لازم برای واگذاری حریم رودخانه‌ها به معادن شن و ماسه را بدهد و ضمن واگذاری اختیارات قانونی در این حوزه، معافیت دولتی به این معادن بدهید.

این نشست امروز پس از آن برگزار شد که وزیر صمت در سفر خود به کرمان کلنگ احداث نخستین مجتمع تولید لاستیک فوق سنگین کشور را در شهرستان کرمان با ۱۸۰ میلیون یورو سرمایه گذاری به زمین زد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) کرمان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده