تاریخ: ۲۶ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۲۶
بازدید: ۵۹۳
کد خبر: ۲۸۴۷۳۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
معاون مالی و اقتصادی گل گهر تشریح کرد

راز موفقیت بزرگ‌ترین تامین مالی بورسی/ «کگل» موفق در بزرگ‌ترین تامین مالی بازار سرمایه/ از امسال نگاه سهامداران به سود حاصل از سرمایه‌گذاری گل‌گهر باشد

‌می‌متالز - شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر موفق شد ۶۸هزار میلیارد ریال به کمک اوراق بدهی از طریق بازار سرمایه تامین مالی کند.

به گزارش می‌متالز، خبر مهمی که می‌تواند چهره سرمایه‌گذاری‌های آینده این شرکت معظم صنعتی و معدنی را تغییر دهد. در این خصوص، محمود زیدآبادی، معاون مالی و اقتصادی گل‌گهر به انجام بزرگ‌ترین تامین مالی از طریق انتشار اوراق بدهی به میزان ۶۸هزار میلیارد ریال توسط شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر اشاره و خاطرنشان کرد: شرکت‌ها و کسب‌وکار‌ها برای پیشبرد امور جاری (تامین سرمایه در گردش) و انجام طرح‌های توسعه خود، نیاز مبرم به نقدینگی دارند. برخورداری از یک ساختار تامین مالی سالم، مستلزم برقراری توازن میان دارایی‌ها و بدهی‌های در گردش از یکسو و میان بدهی و آورده‌های مالکانه از سوی دیگر است. از این‌رو بنگاه‌های اقتصادی سبدی از روش‌ها و ابزار‌های مختلف مالی را برای رسیدن به یک تامین مالی بهینه به‌کار می‌گیرند و این شرکت با هدف تامین مالی بلندمدت خود اقدام به انتشار ۶۸هزار میلیارد ریال اوراق بدهی از طریق بازار سرمایه کرد.

وی ادامه داد: طبق مجوز پذیره نویسی شماره۱۱۵۷۲۴/ ۱۲۲ مورخ ۲۸/ ۰۸/ ۱۴۰۱ سازمان بورس و اوراق بهادار، از تاریخ ۲۹/ ۰۸/ ۱۴۰۱ اوراق صکوک اجاره شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر (سهامی عام) به مبلغ ۶۸هزار میلیارد ریال، با نماد‌های «صگل۵۰۹»، «صگل۰۵۰۹»، «صگل۰۵۹»، «صگل۵۹» و «صگل۰۰۵۹» در فهرست نرخ‌های بازار بدهی بورس اوراق بهادار تهران درج شد. مدت اجاره اوراق ۴ سال، نرخ اجاره‌بها ۵/ ۱۸درصد و مواعد پرداخت آن هر ۳ماه یک‌بار از تاریخ انتشار اوراق است. این اوراق به‌صورت اجاره به شرط تملیک دارایی مبنای انتشار (۲۷.۴۶۳.۶۵۱.۰۵۱ برگه سهم شرکت جهان فولاد سیرجان) و با استفاده از رتبه اعتباری بانکی و بدون ضامن منتشر شده است.

محاسن تامین مالی از طریق اوراق

معاون مالی و اقتصادی گل‌گهر در ادامه درخصوص محاسن این نوع تامین مالی گفت: از محاسن تامین مالی از این طریق می‌توان به تامین مالی بلندمدت در کوتاه‌ترین زمان، پایین بودن نرخ هزینه تامین مالی در مقایسه با سایر روش‌های تامین مالی، پرداخت اصل مبلغ اوراق در پایان سال چهارم و جایگزین کردن توثیق سهام به جای استفاده از دارایی‌های فیزیکی برای مبنا قرار دادن انتشار اوراق، استفاده از رتبه اعتباری به جای رکنِ ضامن (شبکه بانکی) و در نتیجه کاهش نرخ هزینه تامین مالی حداقل بین ۱ تا ۵/ ۱درصد سالانه اشاره کرد. قابل ذکر است شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با رتبه اعتباری اخذشده از شرکت رتبه‌بندی اعتباری پارسیان کیان، موفق به اخذ رتبه اعتباری A+ شده است.

اهداف انتشار اوراق

زیدآبادی با اشاره به اهداف انتشار اوراق عنوان کرد: هدف از انتشار این اوراق، تامین مالی پروژه‌های سرمایه‌ای شرکت مشتمل بر توسعه کارخانه گندله‌سازی شماره ۱ و ۲ گل‌گهر به مبلغ حدود ۳۶هزار میلیارد ریال، پروژه سولفورزدایی از گاز‌های خروجی کارخانه گندله‌سازی۱ و تولید سولفات آمونیوم به مبلغ ۱۴هزار میلیارد ریال، پروژه اجرای خط انتقال گاز ۲۴اینچ انشعاب از خط ارسنجان- پاریز به منطقه گل‌گهر به مبلغ ۱۱هزار میلیارد ریال و همچنین تامین بخشی از سرمایه در گردش مورد نیاز برای خرید سنگ‌آهن به مبلغ ۷هزار میلیارد ریال بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شرکت علاوه بر تامین مالی از طریق انتشار اوراق، تامین مالی از طریق افزایش سرمایه را نیز در دستور کار قرار داده است، خاطرنشان کرد: با توجه به پروژه‌های توسعه‌ای در گل‌گهر و شرکت‌های تابعه، شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در سال‌های اخیر به‌صورت مکرر از این طریق تامین مالی کرده است؛ به‌طوری‌که سرمایه شرکت از ۳هزار میلیارد ریال در سال۱۳۸۹ هم‌اکنون به ۲۰۰هزار میلیارد ریال رسیده و هیات‌مدیره شرکت، افزایش سرمایه از مبلغ ۲۰۰هزار میلیارد ریال به ۳۶۰هزار میلیارد ریال را در دستور کار قرار داده است. این افزایش سرمایه ۱۶۰هزار میلیارد ریالی از دو محل «سود انباشته» به مبلغ ۸۱.۵۰۰میلیارد ریال و «مطالبات حال‌شده و آورده نقدی» به مبلغ ۷۸.۵۰۰ میلیارد ریال انجام می‌شود.

معاون مالی و اقتصادی گل‌گهر تصریح کرد: هدف از افزایش سرمایه جاری شرکت، تامین مالی پروژه‌های سرمایه‌ای شرکت‌های تابعه از طریق مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های تابعه به مبلغ حدود ۱۰۲هزار میلیارد ریال و همچنین تامین بخشی از سرمایه در گردش مورد نیاز برای خرید سنگ‌آهن به مبلغ ۵۸هزار میلیارد ریال بوده است.

زیدآبادی در ادامه عنوان کرد: من بر این باورم که اگر سود گل‌گهر به سرمایه تبدیل و از گل‌گهر خارج نشود، گل‌گهر در پنج سال آینده، سابقه درخشان خود در تولید ارزش اقتصادی را از شهر سیرجان و استان کرمان به سراسر کشور و به‌ویژه استان‌هایی که بیشتر نیازمند توسعه اقتصادی هستند، گسترش خواهد داد.

وی ضمن تاکید بر ضرورت توازن در تامین مالی در عین رشد فیزیکی افزود: گل‌گهر نشان داده است که در حین توسعه، رسیدن به حداقل هزینه سرمایه را پیگیرانه دنبال می‌کند. استفاده از منابع گرانبهای سهامداران در کنار منابع ارزان‌تر حاصل از بدهی، از محور‌های اصلی حفظ سلامت اقتصادی است.

او در ادامه تاکید کرد: گل‌گهر نه فقط برای خود که برای گروهی از بزرگ‌ترین و شکوفاترین شرکت‌های فلزی ایران تامین مالی می‌کند، از این‌رو پایش مداوم توازن در تامین مالی و موازنه آن با سرعت رشد فیزیکی، مهم‌ترین دستور کار اقتصادی شرکت به‌شمار می‌رود.

معاون مالی و اقتصادی گل‌گهر با بیان ضرورت ایجاد تناسب بین ابزار‌های سرمایه‌ای و بدهی برای تامین مالی تصریح کرد: اخذ تسهیلات بانکی و انتشار اوراق بدهی در بازار سرمایه نیز باید مورد توجه باشد.

زیدآبادی عنوان کرد‌: ما تا به حال توانسته‌ایم با اخذ تسهیلات و انتشار اوراق و پیگیری افزایش سرمایه‌ها، علاوه بر پروژه‌های شرکت برای شرکت‌های زیرمجموعه نیز تامین مالی انجام دهیم.

وی با تاکید بر اینکه طی ۲۴ماه گذشته یعنی از ۶ ماه دوم سال۱۳۹۹ تاکنون حدود ۱۲۷هزار میلیارد ریال افزایش سرمایه در شرکت‌های زیرمجموعه صورت پذیرفته است، عنوان کرد: با توجه به اینکه همه شرکت‌های ما سودده یا در مسیر دستیابی به سوددهی هستند؛ افزایش سرمایه، انتشار اوراق، اخذ تسهیلات و تاسیس شرکت‌های سهامی عام در پنج سال آینده منطقه گل‌گهر را تا دو سه برابر فعلی توسعه داده است و نقش بسزایی در ایجاد اشتغال خواهد داشت.

معاون مالی و اقتصادی گل‌گهر در این خصوص افزود: امروز گل‌گهر به‌عنوان یک شرکت منفرد به هیچ وجه قابل قیاس با گل‌گهر واقعی که شامل ده‌ها شرکت فرعی و وابسته است، نیست و سرمایه‌گذاران باید شرکت را به‌عنوان یک هلدینگ در نظر گرفته و تحلیل کنند؛ به‌گونه‌ای‌که ارزش دفتری سرمایه‌گذاری‌های بلندت‌مدت شرکت در حال‌حاضر با رقم ۲۱۰هزار میلیارد ریالی حدود ۵/ ۲برابر ارزش دفتری دارایی‌های ثابت شده است. درحالی‌که گل‌گهر خود، حتی بدون احتساب سهمی که در گهرزمین دارد، رتبه نخست در صنعت کانه‌های فلزی را در اختیار دارد. تنها یکی از شرکت‌های فرعی گل‌گهر یعنی شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر به زودی در رده دوم تولید مقاطع تخت در فولاد کشور پس از فولاد مبارکه اصفهان قرار خواهد گرفت. گل‌گهر مالک عمده بزرگ‌ترین طرح آبی استراتژیک کشور است و زنجیره سرمایه‌گذاری گل‌گهر حتی از مرز‌های کشور گذشته است و اکنون گل‌گهر تنها شرکتی است که در همین شرایط تحریم، چشم‌اندازی بین‌المللی را در برابر سرمایه‌گذاران خود گشوده است.

زیدآبادی در ادامه اضافه کرد: مردم به‌عنوان مالکان اصلی شرکت‌های سهامی عام، به مجموعه سرمایه‌گذاری‌ها، ارزش اقتصادی و جایگاه استراتژیک شرکت‌های خود توجه می‌کنند. به جرات می‌توان گفت آنچه در طول یک دهه در گل‌گهر انجام شد در تاریخ صنعت ایران بی‌سابقه بوده است. سهامداران، امروز شرکتی را همراهی می‌کنند که در زمانی اندک از مالک یک معدن سنگ‌آهن به برخورداری از یک زنجیره کامل فلزی از معدن تا محصول نهایی، از مقاطع تخت تا بلند فولادی، از حمل‌ونقل و پشتیبانی تا آب‌وبرق و از تولید تا خدمت گسترش یافته است.

زیدآبادی در بخشی از صحبت‌های خود در خصوص روند سودآوری شرکت در سال جاری، به امکان جبران کاهش سود شرکت اصلی (به‌دلیل وضعیت نامطلوب زنجیره ارزش فولاد در سال‌جاری) از محل سود حاصل از سرمایه‌گذاری در شرکت‌های تابعه اشاره و تاکید کرد: از سال‌جاری به بعد تمرکز سهامداران، علاوه بر فعالیت‌های اصلی و تولیدی شرکت، معطوف به سود حاصل از درآمد سرمایه‌گذاری‌ها نیز باشد؛ چراکه بیشتر طرح‌های توسعه شرکت‌های تابعه در سال‌جاری و به‌خصوص سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری خواهد رسید و این مهم منجر به جهش قابل توجه در سودآوری شرکت‌های تابعه و در نتیجه افزایش معتنابهی سود حاصل از سرمایه‌گذاری شرکت گل‌گهر خواهد شد و از سال‌جاری به بعد قطعا باید سود تلفیقی و EPS تلفیقی مبنای تصمیم‌گیری سهامداران و سرمایه‌گذاران قرار گیرد.

در پایان وی درخصوص آخرین وضعیت عملکردی شرکت‌های تابعه به افزایش سودآوری شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: برای نمونه در ۶ ماه سال جاری سود خالص شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر با رشد ۵۶ درصدی به ۴۳ هزار میلیارد رسیده است این در حالی است که سود خالص این شرکت در دوره ۶ ماهه سال ۱۴۰۰ مبلغ ۲۷ هزار میلیارد ریال بوده است یا در گهرترابر با رشد ۹۴ درصدی شاهد افزایش سود خالص از مبلغ ۱.۴۳۸ میلیارد ریال در دوره ۶ ماهه سال قبل به مبلغ ۲.۷۹۶ میلیارد ریال در ۶ ماه سال جاری بوده‌ایم. همچنین سود خالص ۶ ماهه سال‌جاری شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه گل‌گهر با رشد ۱۰۰ درصدی به بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال رسیده است. این‌ها نمونه‌هایی از رشد سودآوری شرکت‌های تابعه بود که قطعا در پایان سال تاثیر قابل توجهی در سودآوری شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با تقسیم سود‌های خود خواهند داشت.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده