تاریخ: ۲۶ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۰۹
بازدید: ۱۹۸
کد خبر: ۲۸۵۲۷۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

توسعه پایدار گهرزمین با ارتقای شاخص‌های محیط زیستی

توسعه پایدار گهرزمین با ارتقای شاخص‌های محیط زیستی
‌می‌متالز - شرکت سنگ آهن گهرزمین در تلاش است تا با تحقق برنامه‌های تدوین شده در حوزه HSE علاوه بر افزایش ایمنی در بین کارکنان خود و ارتقای شاخص‌های زیست محیطی، به توسعه پایدار دست پیدا کند که حالا ممیزی‌های ایمیدرو نشان می‌دهد در این زمینه موفق عمل کرده است.

به گزارش می‌متالز، ایمنی، بهداشت و محیط زیست یا همان HSE یکی از مهمترین فاکتور‌ها برای توسعه پایدار است و این موضوع در بخش معدن اهمیتی دو چندان به خود می‌گیرد.
 
درواقع لازمه توسعه پایدار حفظ محیط زیست و ارتقای ایمنی و بهداشت است. سیستم مدیریت HSE نیز تلاش می‌کند تا با نظارت بر تمامی سازمان‌ها عملکرد در این حوزه را ارزیابی و نقاط ضعف را شناسایی تا بهبود پیدا کنند.

از سویی دیگر اجرای برنامه‌ای مختلف در این زمینه می‌تواند میزان بهره وری را افزایش دهد. درنتیجه در سال‌های اخیر شرکت‌های بزرگ تلاش کرده اند شاخص‌های مربوط به HSE را در مجموعه خود محقق کند.  

در این بین شرکت سنگ آهن گهرزمین در راستای دستیابی به توسعه پایدار به نحوی برنامه ریزی کرده است که بتواند در مسیری صعودی قرار بگیرد. موضوعی که به خوبی در گزارش ممیزی سازمان توسعه و نوسازی ایمیدرو در ۴۰۰ شاخص حوزه ایمنی، بهداشت و محیط زیست قابل رویت است و نشان می‌دهد گهر زمین در مسیر خوبی قرار گرفته است.  

در بخش ایمنی بدون شک ارتقا عملکرد و دستیابی به شاخص‌های موجود باعث می‌شود تا حوادث موجود که در بخش معدن می‌تواند بیشتر باشد، کاهش پیدا کند. بخشی از عملکرد‌های موجود در این حوزه به اجرای برنامه‌های آموزشی گهرزمین باز می‌گردد که تلاش می‌کند سطح ایمنی در میان پرسنل افزایش پیدا کند.  

در این قسمت هرچند استفاده از تکنولوژی‌های جدید و تجهیزات به روز می‌تواند سطح ایمنی را افزایش دهد، اما در کنار آن اگر آموزش وجود نداشته باشد نمی‌توان به نتیجه مورد نظر دست پیدا کرد. این در حالی است که آموزش پرسنل می‌تواند بر افزایش بهره وری نیز اثر مستقیم داشته باشد.  

رویکرد اصلی مدیریت «HSE» شرکت سنگ آهن گهر زمین حفظ و ارتقای سلامت کارکنان و حفاظت از محیط زیست است که آموزش نقش مهمی را ایفا میکند.

این موضوع در حوزه بهداشت نیز به خوبی قابل لمس است و نمی‌توان آموزش را در آن بی تاثیر دانست. درواقع سرمایه گذاری اصلی گهرزمین برای تحقق دو قسمت اول بیشتر معطوف به آموزش خواهد بود، البته در بخش بهداشت اقداماتی در حوزه درمانی و خدمات طب کار نیز صورت گرفته، اما تجهیزات به روز کامل کننده آن خواهد بود.  

در کنار این موارد محیط زیست اصلی‌ترین چالشی است که بخش معدن با آن مواجه است و می‌تواند اذهان عمومی را نسبت به فعالیت‌های معادن و واحد‌های صنایع معدنی تحریک کرده و آن را مغایر با فاکتور‌های محیط زیستی بدانند.  

در این حوزه کار کمی متفاوت‌تر خواهد بود، زیرا علاوه بر آموزش و فرهنگ سازی، باید از تجهیزات و تکنولوژی‌های جدید استفاده کرد. درواقع محیط زیست یکی از رئوس اصلی دستیابی به توسعه پایدار است و گهر زمین در سال‌های اخیر با سرمایه گذاری در این بخش تلاش کرده است تا موضوعات زیست محیطی را در حد استاندارد‌های موجود رعایت و اجرایی کند.
 
در این راستا اقداماتی همچون، اصلاح ساختار سازمانی مدیریت ایمنی بر اساس ادغام واحد ایمنی و عملیات با ذکر مسئولیت‌ها جهت حذف و کاهش سطح ریسک عملیات استخراج برای اولین بار در حوزه معادن، بازسازی کامل تمامی سیستم‌های ترمز دامپتراک‌های ۱۰۰ و ۳۵ تن کوماتسو، بازسازی ماشین آلات معدنی شامل دامپتراک‌ها، بیل مکانیکی، بلدوزر و ماشین الان سبک جهت بهبود ضریب ایمنی و بهره وری با توجه به شرایط تحریم و... صورت گرفته است.  

اقدامات یاد شده باعث شده تا گهر زمین رتبه برتر عملکرد HSE در ممیزی ایمیدرو برای سومین سال متوالی را از آن خود کند.

حفظ چنین جایگاهی برای سه سال پی در پی به معنای سرمایه گذاری این مجموعه برای دستیابی به توسعه پایدار است که تا اینجای کار گهرزمین عملکرد موفقی به ثبت رسانده است.  

منبع: تیتر ۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده