تاریخ: ۲۹ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۵۹
بازدید: ۱۲۷
کد خبر: ۲۸۵۳۹۰
سرویس خبر : انرژی

زیان هزار میلیارد تومانی تولید در خراسان رضوی از قطع گاز

‌می‌متالز - رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: قطع گاز فولاد خراسان در یک ماه بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان ضرر تولید در خراسان رضوی ایجاد می‌کند.

به گزارش می‌متالز، علی‌اکبر لبافی در خصوص چالش‌های قطع گاز صنایع در خراسان رضوی اظهار کرد: بحث انرژی در استان یکی از موانع و مشکلات جدی استان بوده که در استفاده از ظرفیت‌های موجود فعلی و ظرفیت‌های جدید اثرگذاراست.  

وی افزود: به دلیل اینکه ما در یک منطقه خاص و زائرپذیر قرار داریم لازم است توجه ویژه به استان شود. خراسان رضوی برخلاف تصورعمومی، استان توسعه یافته با ظرفیت‎های خاص اقتصادی نیست. شاخص‌های استان در بخش ایجاد کسب و کارها، برخورداری از بودجه شرکت‌های دولتی و ... مشخص می‌کند که خراسان رضوی از سرانه کشور سهمی ندارد.

رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی بیان کرد: انرژی در حیطه اختیار دولت است و بخش خصوصی درآن نقشی ندارد. بخش خصوصی نمی‌تواند در حوزه انرژی بسته‌ای را ایجاد و تعریف کند. دو مانع بزرگ در خرسان رضوی یعنی قطع برق در تابستان و قطع گازدر زمستان در حوزه انرژی وجود دارد؛ بنابراین با این شرایط فعالیت صنایع ما ازجمله صنایع فولادی که جز صنایع پیشران استان هستند، اینگونه متوقف می‌شوند. این موارد مانع از بهره برداری از ظرفیت‌های موجود در استان می‌شود.

وی ادامه داد: این مساله به هم ریختن محیط کسب و کارمحسوب می‌شود. باید بدانیم که سرمایه گذارموانع موجود در برابر کسب و کار را بررسی می‌کند، لذا مشکلات تامین برق و گاز از مشکلات جدی استان است.

لبافی خاطرنشان کرد: اگر قانون ملاک و معیار دستگاه‌ها است بنابراین ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کارو آیین نامه‌‎های آن به صراحت عنوان می‌کنند، که اولویت قطع آب، برق و گاز با واحد‌های تولیدی نبوده واگر قراراست قطع شودف در شرایطی بحرانی باید یک روز قطع و یک روز تمدید شود. این ماده قانونی به قرارداد تکیه نمی‌کند و قرارداد باید به استناد قانون تنظیم شود.  

وی ادامه داد: گاز صنایعی مانند فولاد به عنوان صنایع پیشران توسعه که هزاران شغل و کسب و کار را به دنبال خود ایجاد کرده و ارز آوراست، را نباید قطع کرد. این شرکت‌ها در بورس بوده وسرمایه مردم را در اخیتار دارند؛ بنابراین دراین شرایط این مساله تصمیم مناسبی نیست.  

رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی تصریح کرد: صنایعی مانند صنایع فولادی نمی‌توانند مشعل دوم داشته باشند، زیرا نوع سیستم آن‌ها مشعل دیگری را بر نمی‌تابد واصلا انرژی جایگزین ندارند. قطع گاز این صنایع هزاران میلیارد تومان خسارت به این صنعت وارد می‌کند.  

لبافی تاکید کرد: بودجه فولاد خراسان ۱۳ هزار میلیارد تومان است و قطع گاز این صنعت در یک ماه بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان ضرر تولید در خراسان رضوی ایجاد می‌کند. این صنعت در استان مالیات پرداخت کرده و گردش نقدینگی ایجاد می‌کند، بنابراین با توجه به اینکه درسال ۴ ماه غیر فعال است ۴۰۰۰ میلیارد تومان خسارت و ضرر تولید در استان ایجاد می‌شود.  

وی درباره افزایش تورم تولید با قطع گاز درخراسان رضوی بیان کرد: برخی از صنایع مثل صنایع فولادی دراقتصاد کشور واستان ما با شدت اثرگذار هستند. این صنعت در هر ماه بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان در گردش اقتصادی استان، پرداخت مالیات، صندوق‌های بیمه‌ای و حتی تامین ارز موثراست. وقتی این شرکت درآمدی نداشته باشد هیچ کدام از موارد مذکور رخ نمی‌دهد و بنابراین این مساله قیمت محصول را تغییر می‌دهد.

رئیس دبیرخانه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با اشاره به عرضه و تقاضا درعلم اقتصاد گفت: قیمت محصول را عرضه و تقاضا تعیین کرده و نمی‌توان با فشار آوردن قیمت جنسی را تعیین کرد. طبیعی است وقتی که تولید آهن، فولاد، میلگرد و.. انجام نشود حتما در قیمت تمام شده محصول تاثیر گذاشته و قیمت افزایش پیدا می‌کند.

لباقی با اشاره به قطع گاز صنایع سیمانی بیان کرد: صنایع سیمانی که مشعل دوم دارند، علاوه بر قطع گاز با جرایم زیست محیطی رو به رو هستند که در این خصوص پیشنهاداتی داده شده و باید مساعدت صورت گیرد. از طرفی مازوت باید از مناطق دور به استان ارسال شده و قیمت حمل و نقل بالا بوده که در نتیجه قیمت تمام شده محصول را بالا برده و این مساله قدرت رقابت با شرکت‌های سیمانی که گاز استفاده می‌کنند را می‌گیرد.

منبع: شهرآرا نیوز

عناوین برگزیده