به گزارش میمتالز، سیفالله امیری درباره وضعیت تولید سیمان در کشور گفت: این که گفته میشود ۵۰ کارخانه سیمانی به دلیل نداشتن مازوت یا گاز از تولید دست کشیده اند به هیج عنوان صحت ندارد، دروغ محض است، چون همه آنها در حال فعالیت هستند.
وی افزود: از ۲۷ میلیون مترمکعب گاز که برای کارخانجات سیمانی است حدود ۱۱.۶ میلیون مترمکعب در حال حاضر به آنها گاز داده میشود به همین دلیل آنهایی که گاز ندارند با مازوت به فعالیت خود ادامه میدهند و به اندازه کافی مازوت نیز در مخازن این کارخانجات وجود دارد.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت بیان داشت: مشکلی به لحاظ تامین سیمان در کشور وجود ندارد به طوری که هر هفته یک میلیون و ۲۵۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیمان در بورس کالا عرضه میشود و تقاضای سیمان در کشور هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است.
امیری اظهار داشت: با این حال برخی از تولیدات سیمانی عرضه شده در بورس کالا هر هفته به فروش نمیرسد که این میزان مازاد طی هفتههای بعدی به فروش میرسد بنابراین مشکل تولید سیمان در کشور وجود ندارد.
وی افزود: مواد اولیه سیمان کلینکر است که هم اکنون ۱۴ میلیون تن کلینکر در انبار کارخانهها دپو شده که از این میزان ۳ تا ۴ میلیون تن آن به دلیل اینکه قدیمی بوده مورد استفاده قرار نمیگیرد و حدود ۱۱ میلیون تن در کارخانجات سیمان مورد استفاده قرار میگیرد و، چون کلینکر آماده است هیچ نیازی به استفاده از مازوت ندارد.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت بیان داشت: حتی اگر کارخانهای ۲.۵ ماه هم سیمان تولید نکند مشکلی نداریم، زیرا دپوی کلینکر در کارخانجات سیمان کشور وجود دارد.
امیری در ادامه اظهار داشت: در گذشته تعاملات وزارت صمت با انجمنها بسیار مطلوب بود، ولی مطالب مطرح شده درباره کمبود سیمان در کشور صرفا برای بازار سازی بوده، زیرا انجمن سیمان میخواست قیمتها را در بورس کالا بالا ببرد.