به گزارش میمتالز، شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی صبح امروز با حضور محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان، محمدرضا پورابراهیمی و محمدمهدی زاهدی نمایندگان مردم شهرستانهای کرمان و راور در مجلس، مهدی بخشی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان در اتاق بازرگانی استان برگزار شد.
سید مهدی طبیبزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در این جلسه با بیان اینکه جنوب استان کرمان ظرفیتهای معدنی بزرگی دارد، اگر چه وجه غالب اقتصادی جنوب استان کشاورزی است، اظهار داشت: کاهش منابع آبی آن گونه است که نمیتوان برای توسعه پایدار جنوب استان کرمان به کشاورزی امیدی داشت.
وی با اشاره به اینکه اشتباهاتی در حوزه معدن در کشور انجام شده است که امیدواریم در جنوب استان کرمان این اشتباهات تکرار نشود، گفت: تکمیل زنجیره معدن باید مورد توجه قرار گیرد و ما هنوز در کشور در مراحل اولیه معدن هستیم.
طبیبزاده با بیان اینکه در جنوب استان کرمان اکتشاف خوبی هم صورت نگرفته و حداقلهای زیرساختی هم وجود ندارد، افزود: متاسفانه یکی از ثروتمندترین شرکتهای کشور از احداث ۷۰ کیلومتر خط انتقال برق و پست برق که بتواند به معادن برقرسانی کند، بازمانده است و مشکل دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه زیرساختهای جنوب استان کرمان برای توسعه صنعتی و معدنی باید تکمیل شود، بیان کرد: مشکلات این حوزه باید برای فعالیت واقعی بخش معدن برطرف شود.
مسلم مروجیفرد، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه جلسات متعددی برای توسعه اقتصادی جنوب استان کرمان بهویژه در حوزه معدن گذاشته شده است، اظهار داشت: در این زمینه جلسات رفع موانع تولید پیگیری میشود و خیلی از واحدهای جنوب استان وارد چرخه تولید شدند.
وی با اشاره به اینکه ۴۵ درصد از مجوزهای صنعتی در جنوب استان کرمان ما مربوط به فرآوری محصولات کشاورزی است، گفت: در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ تاکنون نتوانستیم اعتباری در جنوب استان جذب کنیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان با بیان اینکه سال گذشته یک سوم محصول گوجه جنوب استان کرمان توسط کارخانجات رب گوجه خریداری شد، ادامه داد: فرآوری محصولات کشاورزی بسیار اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه توسعه معادن جنوب استان کرمان نیازمند زیرساختها است، بیان کرد: ۴۰ هزار کیلومتر وسعت جنوب استان کرمان است که تاکنون ۲۰ نوع ماده معدنی در جنوب استان کرمان شناسایی شده که مهمترین آن مس است.
مروجیفرد با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد مساحت جنوب استان کرمان در قالب پهنههای معدنی برای اکتشاف واگذار شده است، گفت: ۹۸ پروانه کشف در جنوب استان صادر شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان با اشاره به اینکه ۱۱۰ پروانه بهرهبرداری و ۵۵ مجوز صنایع معدنی در جنوب استان کرمان صادر شده است، بیان کرد: بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ نفر در واحدهای معدنی و صنایع معدنی در جنوب استان کرمان مشغول کار هستند.
وی با بیان اینکه با طرحهای توسعه معدنی در جنوب استان تا پایان سال نیز بیش از هزار نفر مشغول بهکار میشوند، افزود: زیرساختهای ایجاد شده در جنوب استان کرمان مربوط به سالها قبل است و متاسفانه آیندهنگری نشده است.
مروجیفرد با اشاره به اینکه اجرای هر طرح صنعتی و معدنی در هر هفت شهرستان جنوبی استان کرمان نیازمند توسعه زیرساختها است، گفت: در حوزه برق و آب مشکلات زیادی وجود دارد و برق موجود جوابگوی طرحهای اقتصادی در حال اجرا نیست.
منبع: خبرگزاری تسنیم