به گزارش میمتالز، نخستین ماه زمستان با ۱۸ روز معاملاتی در حالی به پایان رسید که در مجموع افزون بر ۱۵۰ میلیارد برگه انواع دارایی مالی در بازارهای مختلف فرابورس مورد داد و ستد قرار گرفت و معاملاتی به ارزش نزدیک به ۹۸۰ هزار میلیارد تومان را به ثبت رساند.
روند متغیرهای مختلف فرابورس از داغ بودن تنور معاملات در روزهای سرد دی ماه امسال حکایت داشت به شکلی که حجم معاملات فرابورس ۲۵۵ درصد رشد و ارزش معاملات نیز ۵۴ درصد افزایش را تجربه کردند.
در ماه گذشته در حالی که شاهد عرضه اولیه ۱۰ درصد از سهام «فروژ» بودیم، روزانه به طور میانگین معاملاتی به ارزش ۲ هزار و ۹۴۷ میلیارد تومان در بازار سهام فرابورس به ثبت رسید که در هفته آخر معاملاتی، ارزش معاملات سهام رو به افزایش گذاشت و پررونقترین روز این بازار در ۲۷ دی ماه و همزمان با عرضه اولیه «فروژ» رقم خورد.
نگاهی به ارزش و حجم تفکیکی معاملات سهام فرابورس نشان میدهد در ماهی که گذشت، داد و ستدهایی به ارزش بالغ بر ۱۹ هزار و ۷۰۳ میلیارد تومان در بازار اول به ثبت رسید تا این بازار بیشترین ارزش معاملات سهام را از آن خود کند و ۲۲۳ درصد رشد را نسبت به دی ماه سال قبل نشان دهد. اعداد و ارقام مبادلات در بازارهای دوم و پایه نیز هر دو از رونقگیری نسبت به مدت مشابه سال قبل حکایت داشت.
از سوی دیگر نگاهی به جدول ارزش و حجم معاملات بازارهای فرابورس از این حکایت دارد که بیشترین رشد ارزش معاملات نسبت به دی ۱۴۰۰، در بازار ابزارهای مشتقه به ثبت رسیده است به شکلی که ارزش معاملات با رسیدن به ۱۷۰ میلیارد تومان، بیش از ۴ هزار درصد رشد را رقم زده است.
طی دی ماه در بازار ابزارهای نوین مالی مجموعا ۴۶ میلیارد برگه دارایی مالی اعم از اوراق و واحدهای سرمایهگذاری مورد مبادله قرار گرفت و معاملات به ارزش ۹۲۶ هزار میلیارد تومان را ثبت کرد. در این این میان ارزش معاملات اوراق مالی اسلامی به ۸۸۱ هزار میلیارد تومان رسید و ارزش معاملات صندوقهای قابل معامله به ۴۴ هزار و ۶۱۷ میلیارد تومان افزون شد.
حجم و ارزش معاملات ETFها به ترتیب با ۴۵۹ و ۳۸۸ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیشترین رشد را در معاملات ابزارهای نوین مالی به ثبت رساندند.
نگاهی به دادههای مربوط به اوراق تسهیلات مسکن حاکی از این است که با وجود کاهش تعداد معاملات، ارزش و حجم داد و ستدهای این اوراق هر دو افزایش یافته و در این ماه ۵۸۹ میلیارد تومان تسه مورد مبادله قرار گرفت.
ارزش معاملات خرد سهام در ماهی که گذشت ۴۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که با وجود صدر نشینی گروه «سرمایهگذاریها» در مجموع شاهد توزیع متوازنی میان گروههای مختلف بودیم به شکلی که این گروه در کنار «محصولات شیمیایی»، «هتل و رستوران»، «فلزات اساسی» و «خودرو و ساخت قطعات» ۳۸ درصد از ارزش معاملات را به ثبت رساندند.
پرونده دی ماه فرابورس در حالی بسته میشود که فرابورس ایران در آخرین روز کاری این ماه نسبت به ماه پیش از آن ۱۰ درصد بزرگتر شد و ارزش بازار فرابورس به عدد ۲ میلیون میلیارد تومان افزون شد.
طی هفتهای که گذشت شاخص کل آیفکس با بازدهی ۲.۳ درصدی کار خود را به پایان رساند. به این ترتیب طی این پنج روز معاملاتی این متغیر توانست با ۴۷۴ واحد صعود در سطح ۲۱ هزار و ۵۰۷ قرار گرفت.
همچنین در این ۵ روز معاملاتی ارزش بازار نیز ۲.۲ واحد بزرگتر شد.
در هفتهای که گذشت بیش از ۳۶ میلیارد ورقه انواع دارایی مالی به ارزش بالغ بر ۲۵۱ هزار میلیارد تومان در ۲.۴ میلیون نوبت معاملاتی دست به دست شد. طی این داد و ستدها ارزش معاملات تغییری خاصی نسبت به هفته ماقبل نداشت و تنها ۰.۱۴ درصد کم شد. حجم معاملات هم ۲۰ درصد افت داشت، اما تعداد معاملات ۲۱ درصد بیشتر شد.
ارزش معاملات به تفکیک معاملات نشان میدهد طی این مدت ارزش معاملات بازار دوم ۴۹ درصد افزایش داشته است. به این ترتیب که بیش از ۵هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معاملات در این بازار ثبت شده است.
همچنین بازار شرکتهای کوچک و متوسط هم در این مدت با رشد ۴۸ درصدی ارزش معاملات مواجه شد. ارزش معاملات در این بازار طی هفته گذشته بیش از ۲۷ میلیارد تومان بود.
بازار اول فرابورس در آخرین هفته دی ماه شاهد معاملاتی به ارزش ۵هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بود که ۱۵ درصد نسبت به هفته ماقبل افت داشته است.
همچنین طی مدت مورد بررسی بیش از ۳هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان معاملات در بازار پایه به ثبت رسید که این معاملات هم با ۱۵ درصد افت همراه بوده است.
در بازار ابزارهای مشتقه هم طی ۵ روز معاملاتی حدود ۴۴ میلیارد تومان معاملات انجام شده که ۲۸ درصد کاهش داشته است.
در بازار ابزارهای نوین مالی در هفته گذشته بیش از ۲۳۶ هزار میلیارد تومان معاملات به ثبت رسید که نسبت به هفته ماقبل تغییر چندانی نداشته است.
ارزش معاملات خرد در بازار هفته گذشته بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که ۳۷ درصد آن متعلق به ۵ صنعت فلزات اساسی، سرمایه گذاری ها، محصولات شیمیایی، انبوه سازی و هتل و رستوران بوده است.