به گزارش میمتالز، "علیرضا رئیسی" با اشاره به اینکه محیط زیست و منابع طبیعی این شهرستان در اثر آلودگی این کارخانه دچار مشکل شده است و بهبود سیستم فیلتراسیون و کاهش میزان آلودگی زیست محیطی ضرورت دارد، افزود: آلودگیهای زیست محیطی آسیبهایی به دنبال دارد که اگر جلوی آنها گرفته نشود، مشکلات عدیدهای برای گیاهان و جانوران و حتی انسانی به وجود میآورد.
وی با اشاره به اینکه احداث کارخانه سیمان از نظر اقتصادی و ایجاد اشتغال در منطقه مفید است، اما آلودگی آن قابل قبول نیست، اظهار داشت: عدم حضور مدیران این کارخانه در منطقه و بی توجهی آن به مسائل زیست محیطی پذیرفتنی نیست و باید هر چه سریعتر نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.
رئیسی با بیان اینکه گرد و غبار و دود ناشی از فعالیت کارخانه سیمان میتواند به مراتع و جنگلهای منطقه آسیب وارد کند، تصریح کرد: به منظور کاهش اثرات گرد و غبار منتشره، باید از انتشار این ذرات از مبدأ جلوگیری شود که برای دستیابی به این امر میبایست عملیات تهویه و هدایت گرد و غبار به تجهیزات غبارگیری و به موازات آن سرویس مرتب تجهیزات و غبارگیرها انجام شود.
وی با اشاره به اینکه سیروان دارای طبیعتی بکر و آثار تاریخی زیادی است که گردشگران را بسوی خود فرا میخواند، اظهار داشت: آلودگی بیش از حد این واحد صنعتی باعث شده که گردشگران کمتر به این منطقه سفر کنند.
فرماندار سیروان تصریح کرد: متأسفانه مراتع و جنگلهای اطراف کارخانه درآستانهی نابودی است و آلودگیهای کارخانه سیمان مردم را با بیماریهای فراوانی از جمله بیماریهای ریوی روبرو کرده و میکند، اما مسوولان این کارخانه توجهی به این معضل نمیکنند.
رئیسی گفت: وجود کارخانه سیمان ایلام در کنار جنگل و در نزدیکی روستاها از یک طرف و تخریب اراضی کشاورزی اطراف کارخانه با نشست ذرات معلق سیمان، تخریب جنگل و قطع درختان جنگلی اطراف محل بهره برداری از سوی دیگر باعث شده که این ساخته دست بشری به قاتلی مرموز در سالهای آینده تبدیل شود.
فرماندارسیروان با اشاره به اینکه این آلودگیها کار را بر این اهالی سخت کرده است، افزود: گاهی اوقات غلظت دود معلق در هوا به خوبی احساس میشود و بوی نامطلوبی به استشمام اهالی روستاهای نزدیک این کارخانه میرساند.
رئیسی با بیان اینکه آلایندگی کارخانه سیمان ایلام تهدیدی جدی برای سلامت مردم منطقه و روستاهای اطراف است و این موضوع بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: مسوولان و دستگاههای نظارتی باید علاوه بر توجه داشتن به مقوله تولید و اشتغال، مسائل زیست محیطی را فراموش نکنند و تمهیدات لازم دراین زمینه بیندیشند.
وی با اشاره به اینکه کارخانه سیمان ایلام باید به مسوولیتهای اجتماعی در قبال روستاهای سیروان عمل کند و تاکنون هیچ اقدام مفیدی در این زمینه انجام نداده است، تصریح کرد:این کارخانه میبایست در کناراین همه ضررهای زیست محیطی و انسانی، در راستای عمران و آبادانی مناطق روستایی این شهرستان؛ قدمهای خوبی بردارد که متاسفانه تاکنون به مسوولیتهای اجتماعی خود عمل نکرده است.
فرماندارسیروان با بیان اینکه هم اکنون تعدادی از بازنشستگان بعنوان مشاور حقوقهای بالایی از این کارخانه دریافت میکنند که برخی از آنها همیشه حضور ندارند، گفت:این کارخانه باید تکلیف بازنشستگان را برای افکارعمومی روشن کند و فقط تعدادی افراد بومی استان را در محیطهای کارگری بکار گیری نموده که قدرت تصمیم گیری ندارند و تمام تصمیمات آنها در دفتر مرکزی تهران صادر میشود که به خواستههای مسوولان استانی و شهرستان هم توجه نمیکنند.
رئیسی با اشاره به اینکه کارخانه سیمان ایلام در مقابل مردمان این دیار مسوول است و باید در قالب مسوولیتهای اجتماعی به مردمان این شهرستان خدمات رسانی کند، افزود: نماینده عالی دولت در استان در سفر یک روزه خود به شهرستان از عدم توجه این کارخانه به مسوولیتهای اجتماعی انتقاد کرد و خواستار رفع مشکلات زیست محیطی این واحد صنعتی نیز شده است.
وی با اشاره به اینکه سیمان ایلام یکی از ارکان صنعتی استان و از صنایع ارزش آفرین است و میبایست همواره خود را در قبال جوامع محلی مسوول بداند؛ چرا که از منابع انسانی و طبیعی و اقتصادی آن منطقه استفاده میکنند، اظهار داشت:این شرکت بایستی علاوه بر دغدغه سوددهی اقتصادی برای سهامداران، برنامههای ویژهای را در راستای مسوولیتهای اجتماعی برای سایر ذینفعان شرکت اعم از کارکنان، مشتریان، جوامع محلی پیرامون شرکت، محیط زیست، نهادهای مردمی، شهروندان و ... اجرا کند.
فرماندار سیروان تصریح کرد: سیمان ایلام در حوزه فقرزدایی و کمک به اقشار آسیب پذیر و کم برخوردار منطقه نباید منتظر دعوت باشد و این امر باید جزیی ازبرنامههای رفاه اجتماعی آن شرکت باشد که متاسفانه تاکنون در این زمینه نیز موفق نبوده است.
منبع: خبرگزاری برنا