تاریخ: ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۵۶
بازدید: ۱۵۲
کد خبر: ۲۹۰۶۳۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

صدور پروانه بهره برداری برای ۷۰ معدن راکد استان تهران

صدور پروانه بهره برداری برای ۷۰ معدن راکد استان تهران
‌می‌متالز - معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: هم اکنون برای ۷۰ معدن راکد استان تهران مزایده انجام شده و تا شش ماه اینده برای ان‌ها پروانه بهره برداری صادر می‌شود.

به گزارش می‌متالز، عبدی، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با حضور در برنامه سعادت آباد شبکه رادیویی تهران به موضوع معادن شهر تهران پرداخت و گفت:با بهره برداری از این معادن حداقل برای ۲۰ تا ۳۰ نفر اشتغال ایجاد می‌شود، بعد از آن نیز صنایع معدنی مرتبط که صنایع فرآوری است اشتغال زایی بالاتر می‌رود.

مشروح گفتگو به این شرح است:

سؤال: خدا را شکر می‌کنم که این خبر خوب را به گوش شنوندگان عزیز می‌رسانم، یکی از موضوعات و معضلات مهمی که ما الان داریم اشتغال است به هر حال اشتغال زایی مستقیم برای ۵ هزار نفر عدد کمی نیست آن هم در معادن استان تهران، برای تکمیل این خبر صحبتی است بفرمایید.

عبدی: ما در استان تهران حدوداً ۳۵۰ معدن داریم که این معادن حدود ۸۰ تا بهره بردار دارند و بقیه فاقد بهره بردار هستند البته آن‌هایی که بهره بردار نداشتند شناسایی کرده ایم. سال گذشته و امسال گذاشته ایم مزایده انشاالله آن‌ها هم صاحب بهره بردار می‌شوند و به چرخه تولید برمی گردند.

سؤال: الان معادنی که راکد است درحال مزایده است که دوستان بهره بردار بیایند و به بهره برداری برسانند.

عبدی: مزایده انجام شده است طرح آورده اند باید طرح را تأیید کنیم و بروند شروع کنند و تاآخر سال انشاالله بتوانیم این‌ها را به نتیجه برسانیم. حدوداً ما ۵ هزار اشتغال مستقیم داریم در معادن البته معدن از موارد زیربنایی و زیربنای توسعه است وقتی یک معدنی اینجا شکل می‌گیرد پشت سرش مهمتر از خود معدن است که صنایع مرتبط با آن شکل می‌گیرد. بعنوان مثال، چون معادن آهک داشتیم ۴ کارخانه سیمان بزرگ تهران که بزرگ‌ترین کارخانه‌های سیمان کشور است با همین معادن شکل گرفته است، کارخانجات آسفالت، کارخانجات سنگ گچ، کناف که بزرگترین واحد تولید پنل‌های گچی و باکیفیت‌ترین آن‌ها که سرمایه گذارش آلمانی است در استان تهران از معادن گچ استان تهران تغذیه می‌کند و محصولات بسیار خوبی ارائه می‌دهد که مورد پسند مشتریان است و استاندارد است و در مقایسه با سایر کشور‌های دیگر هم تراز و هم ردیف کشور‌های پیشرفته دنیا است.

سؤال: ما عمده معادنی که در استان تهران داریم در زمینه مصالح ساختمانی است؟

عبدی: بله عمده معادن ما و صنایع معدنی ما ساختمانی است مثل شن و ماسه معادن شن و ماسه، سنگ لاشه، آهک به هر حال از بقیه معادن هم بی نصیب نیستیم. ازجمله مس، زنگنه، فسفات، در کشور دو تا معدن فسفات است یکی در تهران است و یکی هم یزد است که معدن فعال هستند. ۲۶ نوع ماده معدنی در استان تهران داریم، ولی عمده معادن ما مصالح ساختمانی استان را تأمین می‌کنند که شاید خیلی ارزان‌تر از حتی استان‌های دیگر، چون معمولاً استان تهران همه چیز گرانتر از بقیه شهرستان‌ها است، ولی خوشبختانه مصالح ساختمانی که ما تهیه می‌کنیم از بقیه استان‌ها ارزانتر هم است.

سؤال: این روند اشتغال زایی ادامه دارد؟

عبدی: بله ما با همین پروانه‌هایی که صادر می‌کنیم هر معدن ۲۰ یا ۳۰ نفر حداقل انشاالله اشتغال زایی خواهد داشت بعد از آن صنایع معدنی مرتبط آن که صنایع فرآوری است اشتغال زایی بالاتر می‌رود.

سؤال: یعنی هر معدن ۳۰ نفر را برای خودش می‌خواهد.

عبدی: بله بخصوص آن‌هایی که واحد‌هایی که فنی دارند بیشتر هم اشتغال دارند.

سؤال: الان سؤالی که پیش می‌آید برای متقاضیانی است که به دنبال کار هستند شما هم فرمودید هر معدن حدوداً ۳۰ نفر را به کار می‌گیرد. این متقاضیان چطور باید با شما مرتبط باشند یا با معادن؟

عبدی: متقاضیان اگر تحصیل کرده‌های معدن باشند می‌توانند بعنوان مسوول فنی معادن مشغول به کار شوند حداقل.

سؤال: ما فقط صرفاً مهندس که نمی‌خواهیم؟

عبدی: بله بقیه اقشار هم به راحتی می‌توانند جذب شوند.

سؤال: به اداره یا وزارتخانه شما سر بزنند؟

عبدی: اشتغال که مسیر جداگانه‌ای دارد برای اینکه درخواست بدهند ما معرفی می‌کنیم به واحد‌هایی که نیاز داشته باشد بتواند از آن تخصص استفاده کند. ما یک مزایده‌ای هم امسال داشتیم برج ۲۰/۸ که ۰۱/۱۰ برگزار کردیم ۵۱ محدوده گذاشته بودیم برای مزایده، ۱۶ برنده داشت و بقیه هم متقاضی نداشتند انشاالله در اسرع وقت هم آن‌ها را می‌گذاریم به مزایده و هم تعدادی که باز هم هستند آن‌ها را اضافه می‌کنیم برای آینده بسیار نزدیک که فعالینی که دوست دارند در بخش معدنی کار کنند بتوانند در مزایده‌های ما شرکت کنند و صاحب معدن شوند. منتها مزایده‌های ما رقم زیادی نمی‌خواهد. خوب است بدانید که مثل دادن اجاره است نمی‌خواهد یک جا قیمت معدن را پرداخت کنند مزایده اینجوری است که طرف می‌گوید اگر من برنده شدم و از آن بهره برداری کردم، اینقدر حقوق دولتی به او می‌دهند و بقیه اجاره است. الان خیلی پول زیادی نمی‌خواهد که در مزایده ما شرکت کند البته سهمیه مالی باید بگیرد که آن رقم اش زیاد نیست، ولی می‌توانند به راحتی بیایند و شرکت کنند.

سؤال: اینکه الان ما حدود ۷۰ معدن دیگری که داریم و راکد است و قرار است به مزایده برسد، فکر می‌کنید که چه زمانی به بهره برداری می‌رسد و کار خودش را شروع می‌کند؟

عبدی: مزایده شان برگزار شده است و برنده‌ها مشخص شده اند منتها کسی که می‌خواهد برود بهره برداری کند باید طرح بهره برداری به ما ارائه دهد نقشه برداری و زمین شناسی.

سؤال: این فرآیند چقدر طول می‌کشد؟

عبدی: چند ماهی بیشتر طول می‌کشد. ما در شش ماه آینده پروانه می‌دهیم البته که تعویض معدن هم یک فرآیند طولانی است معدن را تحویل می‌دهیم، باید جاده بزنند ساختمان بسازند اگر بخواهد به چرخه تولید برگردد باید زیرساخت آن آماده شود و چند ماهی زمان می‌برد. استارت آن چند ماه دیگر زده می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده