تاریخ: ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۰۱
بازدید: ۱۸۶
کد خبر: ۲۹۲۳۱۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

کامودیتی‌ها محرک صعود ومعادن؟

کامودیتی‌ها محرک صعود ومعادن؟
‌می‌متالز - با توجه به چشم انداز مثبت از آینده نرخ‌های جهانی در سال جدید میلادی، می‌توان کامودیتی‌ها را محرک صعود ومعادن دانست.

به گزارش می‌متالز، نرخ کامودیتی در سال جدید میلادی روندی متعادل داشته و با رشد یا افت سنگینی مواجه نبوده است.

یکی از مواردی که نرخ کامودیتی‌ها را برای فعالان اقتصادی در ایران مهم کرده، تاثیر آن بر بازار سرمایه خواهد بود.

بازار سرمایه ایران طی سالیان اخیر همواره کامودیتی محور بوده؛ چراکه حدود ۶۰ درصد از بازار بورس را محصولات کامودیتی محور تشکیل می‌دهند.

در این راستا، کامودیتی‌ها نقش بسزایی در بورس تهران دارند و می‌توانند به عنوان محرک صعود یا نزول برخی از گروه‌های تاثیرگذار بازار به حساب بیایند.

یکی از نماد‌هایی که تاثیر ویژه‌ای از نرخ کامودیتی‌ها می‌گیرد، نماد «ومعادن» است.

شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات که با نماد «ومعادن» در بازار سرمایه پذیرفته شده است، به عنوان بزرگترین هلدینگ سرمایه‌گذاری حوزه معادن در کشور سهم زیادی در سبد سرمایه‌گذاران این حوزه دارد.

شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات تاکنون نزدیک به ۶۰ درصد از کنسانتره، نزدیک به ۴۰ درصد از گندله، ۲۳ از آهن اسفنجی و ۱۳ درصد از فولاد کشور را تولید کرده است.

در این راستا، شرکت‌های داخلی و سهامداران عمده ومعادن به عنوان مصرف کننده مواد اولیه هستند، باعث شده‌اند تا این شرکت در تولیدات زنجیره فولاد نقش چشمگیری را به خود اختصاص بدهد.

ومعادن که با هدف تکمیل زنجیره از بخش‌های بالا دست مانند اکتشاف شروع به سرمایه گذاری کرده و این سرمایه گذاری را تا پایین دست ادامه داده، توانسته است از دام قیمت گذاری دستوری بگریزد.

قیمت گذاری دستوری که در کشور ما وجود دارد، همواره موجب ضرر و زیان بسیاری از صنایع کشور شده است.

در این راستا، از این بابت تهدیدی مواجه ومعادن نیست.

ورود محصولات زنجیره تولید فولاد به بورس کالا نیز دیگر اتفاق مثبتی است که برای ومعادن وجود دارد.

کامودیتی‌ها محرک صعود ومعادن؟

کارشناسان معتقدند که نرخ کامودیتی‌ها در ادامه سال ۲۰۲۳ میلادی می‌تواند با جهش مواجه شود.

در این میان رشد قیمت‌های جهانی می‌تواند محرک صعود ومعادن هم بشود.

میلاد کلهری، مدیر کالایی کارگزاری صبا جهاد به تشریح آینده کامودیتی‌ها پرداخته و می‌گوید: انتظار می‌رود در ۳ ماهه اول سال ۲۰۲۳ میلادی به دلیل ضعف اقتصادی ایالت متحده و چین، نرخ‌ها پر فراز و نشیب باشند.

وی می‌افزاید: انتظار می‌رود در ادامه سال ۲۰۲۳ و با توجه به کمبود مواد خام از نفت گرفته تا گاز طبیعی و فلزات، روند صعودی در قیمت کامودیتی‌ها طی شود.

تمامی این موارد می‌تواند طی ماه‌های آینده و در میان مدت و بلندمدت، منجر به جلب توجه سهامداران حقیقی و حقوقی به نماد ومعادن شود.

منبع: شهر بورس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده