تاریخ: ۰۵ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۶:۵۶
بازدید: ۱۵۸
کد خبر: ۲۹۲۶۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مقیمی:

سهم 23 در صدی صنایع سلولزی و شیمیایی از صنعت کشور

می متالز - معاون امور‌صنایع وزارت صنعت ، معدن و تجارت در نشست تخصصی پایش صنایع شیمیایی از استقرار19 هزار و570 واحد صنعتی شیمیایی و سلولزی در سراسر کشور با اشتغالزایی475 هزار نفری خبر داد.
سهم 23 در صدی صنایع سلولزی و شیمیایی از صنعت کشور

به گزارش می متالز، فرشاد مقیمی دراین نشست مشترک که با حضور نمایندگانی از تشکل های پتروشیمی، لاستیک، روغن موتور، سم، دوده و... برگزارشد، با تشریح شرایط اقتصادی کشور گفت: استراتژی اصلی وزارت صنعت، معدن وتجارت صیانت و حمایت از تولید با اولویت حفظ وضعیت موجود واحدهای صنعتی است.

وی برگزاری نشست های پایش را در همین راستا برشمرد وگفت: شناسایی مشکلات و چالش های صنایع مختلف در ترسیم فضای صنعتی کشور راهگشا بوده و در تدوین برنامه‌ای مبتنی بر واقعیت بسیار موثر است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به سهم صنایع مختلف در اقتصاد و اشتغالزایی کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر صنایع شیمیایی و سلولزی سهم 23 در صدی از صنعت کشور را به خود اختصاص داده اند که با اعمال سیاست های حمایتی می توان سهم این بخش را در صنعت توسعه داد.

مقیمی در ادامه ضرورت توجه به پتانسیل های مستتر در صنعت پتروشیمی را مورد تاکید قرارداد و گفت: میزان تولید 9ماهه سالجاری در این صنعت به بیش از 40 میلیون تن رسیده است که با اتخاذ تدابیر حمایتی امیدواریم این میزان افزایش یابد.

وی افزود: در حوزه صنعت لاستیک، دوده، روغن موتور و صنعتی نیز توانمندی های خوبی وجود دارد که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

به گفته معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت ظرفیت نصب شده تولید تایر کشور حدود 350 هزار تن در سال است که با اجرای برنامه توسعه صنعت لاستیک کشور باید حدود 50 هزار تن به ظرفیت تولید اضافه شود.

مقیمی همچنین با اشاره تولید 496 هزارتن روغن موتور و صنعتی در کشور از افزایش 58درصدی تولید این بخش در 9ماهه سال جاری خبرداد.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص مشکلات تشکل های تخصصی حاضر در جلسه که عمدتا با محوریت فرآیند طولانی انتقال ارز ، تامین مواد اولیه مورد نیاز تولید، کمبود خوراک برخی مجتمع های پتروشیمی، کمبود نقدینگی شرکتهای تولید کننده، عدم هماهنگی و توازن بین صنایع بالادستی و پایین دستی ، طولانی شدن زمان ثبت سفارش و... برگزار شد، خاطر نشان کرد: تمهیداتی برای تسریع در انتقال ارز ، رفع مشکل سرمایه درگردش و اختصاص ارز برای واردات مواد‌ اولیه صورت‌گرفته که این تصمیمات، مشکلات موجود را تاحد زیادی مرتفع خواهد کرد.

معاون امور صنایع وزارت صنعت ، معدن و تجارت تصریح کرد: همچنین طی نشست های مشترک با بانک مرکزی و سایر دستگاه های اجرایی چالش های هرصنعت به صورت موردی بررسی و تصمیماتی در جهت رفع آن ها اتخاذ شده است.

گفتنی است، در این نشست تشکل های صنعتی با تشریح وضعیت تولید در هر بخش به ارایه گزارشی از دغدغه‌ها و مشکلات پرداختند، عدم سرمایه‌گذاری در زمینه تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر و محصولاتی که کمبود تولید داخلی دارد نظیر اتیلن اکساید، مونومر وینیل استات، دواتیل هگزانول، عدم حضور در بازار جهانی پتروشیمی ها ، لزوم باز‌نگری در اصلاح تعرفه واردات سم ، حمایت از تولید سموم داخلی، تسهیل واردات مواد اولیه به کشور، اصلاح قیمت روغن موتور ، افزایش هزینه تولید و... از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مطرح و تدابیری جهت بهبود و تسهیل فرایند تولید در صنعت شیمیایی اتخاذ شد.

عناوین برگزیده