به گزارش میمتالز، علی رسولیان در حاشیه سفر به سمنان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تمرکز سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی بر این بوده که حقوق دولت را از افرادی که زمین صنعتی و عرصهای در تحویل گرفته و در آن فعالیتی نمیکنند بازپس بگیرد. این افراد بیشتر به دنبال دلالی بوده و یا فاقد توان و ظرفیت لازم برای ایجاد واحد تولیدی و صنعتی در این اراضی صنعتی بودند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر پروندههای زیاد دیگری نیز در دستگاه قضایی برای بازپسگیری اراضی واگذار شده تشکیل شده از دستگاه قضایی خواست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران را در این زمینه یاری کنند.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: علاوه بر این ۵۰۰ هکتار، در سال گذشته نیز بالغ بر ۹۹۰هکتار دیگر از اراضی صنعتی واگذار شده که طرحی در آن به اجرا در نیامده بود بازپس گرفته شدند.
وجود ۲۰ هزار هکتار زمین صنعتی آماده واگذاری
وی از حمایت از تولیدکنندگان واقعی خبر داد و گفت: زمینهای صنعتی بازپس گرفته شده به فعالان متقاضی واگذار خواهد شد.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت همچنین از آمادهسازی بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین صنعتی برای واگذاری به سرمایهگذاران و صنعتگران در سراسر کشور خبر داد و افزود: امسال در همین ارتباط بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ قرارداد واگذاری زمین در سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران امضا و در قالب آن یک هزار و ۴۷۰ هزار هکتار زمین به اشخاص حقوقی و یا حقیقی متقاضی زمین صنعتی، واگذار شده است.
رسولیان از تعهد این سازمان به ایجاد زیرساختهای لازم نظیر آب، برق، گاز، راه و... در این اراضی خبر داد و گفت: این اراضی به متقاضیان احداث واحدهای صنعتی و تولیدی واگذار خواهد شد.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه واگذاریها در این سازمان شفافسازی شده اضافه کرد: متقاضیان در مناطقی که زمین به اندازه کافی وجود دارد میتوانند از طریق سامانه درخواست خود را ثبت و با زیرساختها و شرایط زمین صنعتی بدون مراجعه آشنا شوند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در برخی مناطق و از جمله در شهرهای بزرگ کمبود زمین وجود دارد گفت: در مناطقی که امکان داشته تلاش شده که از طریق توسعه اراضی صنعتی زمینه سرمایهگذاری را بیش از پیش فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه واگذاری زمین صنعتی از طریق دو طریق به متقاضیان انجام میشود اظهار کرد: در مناطقی که زمین صنعتی به اندازه کافی وجود دارد متقاضی میتواند از طریق سامانه الکترونیکی زمین مورد نظر خود را از نقشه شهرک صنعتی انتخاب کنند.
وی اضافه کرد: در مناطقی که تقاضای زمین از میزان موجودی زمین صنعتی نیز بیشتر است این واگذاری از طریق مزایدههای کیفی و با اولویت واگذاری زمین به فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع هایتک و پیشرفته انجام میشود.
رسولیان از وجود استثناهایی در این حوزه خبر داد و گفت: به واحدهای دانشبنیان و آن دسته از فعالان صنعتی که به دنبال اجرای طرحهای توسعهای خود هستند به طور ویژهتر توجه و تلاش میشود که زمین مورد نیاز تحویل آنها شود.
وی با اشاره به تاکید دولت بر فعال سازی واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل گفت: با تلاشها و حمایتهای انجام شده ۱۲۵۰ واحد کاملا تعطیل را به چرخه تولید برگرداندیم. ضمن اینکه ظرفیت تولید بیش از ۱۵۰۰ واحد صنعتی که تولید آنها به زیر ۵۰ درصد رسیده بود را به بالای ۵۰ درصد رساندیم.