تاریخ: ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۳۹
بازدید: ۱۵۹
کد خبر: ۲۹۴۳۱۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در بیست و نهمین جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران تشریح شد

چهار سال تلاش برای رفع مشکلات صنعت‌گران

چهار سال تلاش برای رفع مشکلات صنعت‌گران
‌می‌متالز - در بیست‌ونهمین جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران، گزارشی از عمکرد این کمیسیون در ۴ سال گذشته ارائه شد که نشان می‌دهد، اقدامات انجام گرفته در اخذ تصمیم‌ها و سیاست‌هایی مانند کاهش تعرفه و حقوق ورودی دولت روی مواد اولیه خطوط تولیدی و تجهیزات صنعتی، لغو معافیت مالیاتی صادرات مواد خام، رفع مشکلات واردات ماشین‌آلات معادن و اصلاح بخش‌نامه درج هم‌زمان قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده روی محصولات اثر داشته است.

به گزارش می‌متالز، اعضای کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران، ضمن بازخوانی عملکرد خود در طول چهار سال گذشته، بر ضرورت تمرکز دولت بر رفع مسایل تولید و توجه به نظرات کارشناسی بخش‌خصوصی در این مسیر تاکید کردند.

آخرین جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران در سال ۱۴۰۱ با مروری بر اخبار و رویداد‌های حوزه صنعت و معدن طی هفته‌های اخیر آغاز شد. بابک، ولی زاده، مشاور این کمیسیون، با اشاره به نتایج پایش ملی محیط کسب‌وکار ایران در پاییز ۱۴۰۱، نمره این پایش را ۶.۰۵ عنوان و اعلام کرد که وضعیت این شاخص نسبت به ارزیابی فصل تابستان ۱۴۰۱ با میانگین ۵.۸۸ نامساعدتر است. او افزود: در پاییز ۱۴۰۱ فعالان اقتصادی مشارکت‌کننده در این پایش، به ترتیب سه مؤلفه غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تأمین مالی از بانک‌ها و بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب‌وکار را نامناسب‌ترین مؤلفه‌های محیط کسب‌وکار کشور نسبت به سایر مؤلفه‌ها ارزیابی کرده‌اند.

ولی زاده همچنین از وجود ۲۰ هزار هکتار زمین آماده واگذاری در شهرک‌های صنعتی کشور خبر داد و به ۴ برابر شدن صادرات فرآورده‌های نفتی ایران به هند و قرار گرفتن ایران در جایگاه نهمین فولادساز جهان اشاره کرد.

در ادامه این جلسه، علی نقیب، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران، با اشاره به اینکه کمیسیون‌ها بازوی تخصصی اتاق و اتاق نیز مشاور سه قوه به شمار می‌آیند، ادامه داد: با وجود آنکه کمیسیون صرفا نقش مشاور ایفا می‌کند، اما با پیگیری‌های صورت گرفته و همچنین از طریق تعامل با دستگاه‌های دولتی، برخی چالش‌های صاحبان صنعت و معدنکاران مورد بررسی قرار گرفته و رفع شد.

او سپس با ارائه توضیحاتی درباره روند کار کمیسیون در زمان تغییر دولت و روی کار آمدن مسوولان جدید، ابراز امیدواری کرد که در سال‌های آینده با حذف موانع در برابر تولید و توسعه صنعت، پتانسیل‌های بالقوه کشور فعلیت پیدا کند.


گزارش عملکرد کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران


در ادامه این جلسه، گزارش عملکرد کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران توسط مریم فدایی، معاون امور کمیسیون‌ها و هیات نمایندگان قرائت شد. او با اشاره به اینکه این کمیسیون ۵۷ جلسه طی ۴ سال گذشته برگزار کرده گفت که مجموع نفرساعت تخصیص یافته به این کمیسیون، رقم ۵ هزار و ۵۰ بوده و ۳۳ گزارش تخصصی نیز در آن تهیه و ارائه شده است.

به گفته فدایی، احصاء و اولویت‌بندی مشکلات و مسائل صنایع کوچک و متوسط، بررسی چالش‌های برخی از رشته‌های صنعتی‌از جمله، صنعت لوازم خانگی، صنعت برق، صنعت کفش و صنایع پایین‌دستی فولاد، مشکلات حوزه معدن، ارائه راهکار‌هایی برای توسعه و تأمین ماشین‌آلات معدنی کشور، تبیین مشکلات بهره‌برداری از ظرفیت اوراق گام برای فعالان صنعتی و بررسی و بیان چالش‌های ناشی از قیمت‌گذاری دستوری از جمله اقدامات این کمیسیون بوده است. (گزارش کامل عملکرد کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران را از اینجا دریافت و مطالعه کنید.)

در ادامه این جلسه، سایر اعضای این کمیسیون نیز به طرح نظرات خود درباره عملکرد این کمیسیون پرداختند و از اقدامات آن تجلیل کردند. آن‌ها ضمن تاکید بر ضرورت توجه دولت به نظرات کارشناسی بخش خصوصی برای رفع چالش‌های صنعت‌گران، از آثار زیان‌بار تورم بر تولید و معیشت کارگران نیز سخن گفتند.


وضعیت نامساعد صنعت سیمان


در بخشی از این جلسه، علی‌اکبر الوندیان، دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان، به وضعیت نامساعد این صنعت اشاره کرد و گفت: صنعت سیمان در ۷ ماه از سال درگیر محدودیت‌های تامین انرژی است و به نظر می‌رسد، سال آینده دامنه این محدودیت از نظر زمانی گسترش پیدا کند و همچنین این صنعت با کاهش مقدار سهمیه‌ها نیز مواجه شود.

او با بیان اینکه صنعت سیمان در اولویت نبوده و این روند نگران‌کننده است، ادامه داد: مساله این است علاوه بر اشتغال مستقیم این صنعت، اشتغال غیرمستقیم آن نیز بالاست و در صورت تداوم این روند، معیشت این نیرو‌ها در معرض خطر قرار می‌گیرد. نکته دیگر آنکه، فعالان بخش خصوصی صنعت سیمان ناگزیر به پرداخت هزینه‌های تولید هستند و در مقابل امکان تولید هم ندارند. الوندیان در ادامه، خواستار چاره‌اندیشی در برابر این چالش شد.

دریافت فایل گزارش کمیسیون

چهار سال تلاش برای رفع مشکلات صنعت‌گران

چهار سال تلاش برای رفع مشکلات صنعت‌گران

چهار سال تلاش برای رفع مشکلات صنعت‌گران

منبع: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده