به گزارش میمتالز، «امیررضا رجبی» مدیرکل صمت استان خراسانرضوی، ضمن بیان مطلب فوق گفت: در سال گذشته (۱۴۰۱) ۳۹۰ پروانه بهرهبرداری جدید برای سرمایهگذاران حوزه صنعتی در استان صادر شد که از این تعداد ۱۵۶ مورد مربوط به اجرای طرح توسعه واحد صنعتی و ۲۳۴ مورد مربوط به ایجاد واحد جدید صنعتی بود.
وی اضافه کرد: هدفگذاری اداره کل صمت خراسانرضوی در سال ۱۴۰۱ برای راهاندازی واحدهای جدید صنعتی، ۴۰۰ مورد بوده که ۹۸ درصد از این هدفگذاری محقق شده است.
مدیرکل صمت استان خراسانرضوی از جمله واحدهای صنعتی بزرگ راهاندازی شده در سال گذشته را واحد تولید پتو (نوبافت شادیلون) در فریمان، واحد تولید محصولات فلزی (آریا بارون) در مشهد، واحد تولید کانیهای فلزی (مهر آیین فولاد) و واحد تولیدی شیشه جار (کاویان جارساچی) در بردسکن ذکر کرد.
وی با اشاره به رشد ۲۰ درصدی ظرفیت تولید ۲۱۰ واحد صنعتی خراسان رضوی در سال گذشته یادآور شد: سال گذشته تولید خودرو ۱۶ درصد، تولید سرم ۲۴ درصد، تولید چینی بهداشتی ۲۸ درصد، تولید فرش ۱۲ درصد، تولید کنتور هوشمند ۱۰۰ درصد، تولید نخ پنبهای ۱۷ درصد و تولید موتور سیکلت در استان ۱۶ درصد رشد داشت.
رجبی با بیان اینکه سال گذشته ۱۲۰ پروانه بهرهبرداری صنعتی دانشبنیان در استان خراسان رضوی صادر شد، افزود: همچنین با تعمیق ساخت داخل و تولید نیازهای استان برای جلوگیری از واردات، ۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در استان شکل گرفت.
وی با اشاره به رشد تحقیق و توسعه و فعالیتهای پژوهشی و فنی و مهندسی در خراسان رضوی ادامه داد: پارسال ۸۰ پروانه تحقیق و توسعه برای واحدهای صنعتی در استان صادر شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲۰ درصد افزایش داشت، همچنین صدور یا تمدید ۳۶ مجوز فنی و مهندسی برای واحدهای صنعتی با رشد ۶ درصدی، صدور ۶ مجوز پژوهشی برای واحدهای صنعتی با رشد ۲۰ درصدی، برگزاری ۲۶۵ دوره آموزشی برای واحدهای صنعتی با محوریت تشکلهای بخش خصوصی با رشد ۲۰ درصدی و تصویب و تعیین بودجه سه طرح پژوهشی با اولویت اقتصاد دانش بنیان و طرحهای فناورانه در استان طی سال گذشته انجام شد.
مدیرکل صمت استان خراسانرضوی با اشاره به توسعه صنایع بومی در بخش فرش دستباف یادآور شد: در این راستا پارسال ۳۱ فقره مجوز جدید در حوزه تولید فرش دستباف با اشتغال ۱۲۱ نفر در استان صادر و دورههای آموزشی در حوزه فرش در قالب سه هزار و ۱۰۰ نفر - ساعت برگزار شد و اشتغال برای بیش از ۵۰۰ نفر در بخش فرش بدون پرداخت تسهیلات بانکی در استان ایجاد شد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: پنج هزار و ۵۷۳ پروانه بهرهبرداری صنعتی با سرمایهگذاری ۴۷۵ هزار و ۹۶۱ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۲۰۷ هزار و ۳۹۸ نفر نیز در خراسان رضوی فعال است.
رجبی با اشاره به اینکه به منظور تامین سرمایه و حفظ و نگهداشت واحدهای صنعتی استان پارسال ۳۹ هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات سرمایه ثابت و سرمایه در گردش به واحدها پرداخت شد، تصریح کرد: بیش از ۹۵ درصد از این تسهیلات (بیش از پنج میلیارد ریال) در بخش سرمایه در گردش بوده و فقط ۴.۵ درصد به تامین سرمایه ثابت اختصاص یافته است، لذا باید در زمینه تامین سرمایه ثابت برای واحدهای صنعتی توجه و پیگیری بیشتری انجام گیرد.
وی اضافه کرد: به منظور رفع مشکلات واحدهای تولیدی خراسان رضوی، پارسال هزار و ۱۱۱ پرونده در کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تشکیل شد که پس از بررسی مشکلات با حضور مسوولان دستاندرکار، هزار و ۱۱۷ مصوبه از سوی این کارگروه صادر شد که از این مصوبات تاکنون ۸۸ درصد معادل هزار و ۳۷ مصوبه اجرایی شده و ۱۳۹ مصوبه در دست اقدام است.
مدیر کل صمت استان خراسان رضوی ادامه داد: کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی پارسال در مجموع توانست مشکلات ۷۲۸ واحد تولیدی در استان را حل کند که با رفع مشکلات آنها ۱۸ هزار و ۸۶۰ شغل و ۲۰۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال سرمایه حفظ شد.
وی با بیان اینکه کمیسیون پیشگیری از بحران در واحدهای تولیدی خراسان رضوی نیز در سال گذشته با صدور مصوبات به موقع و اجرایی کردن آنها از تعطیلی ۴۰ واحد صنعتی در استان پیشگیری کرد و مشکل گرفتن تسهیلات بانکی و ضمانتنامه ۹ واحد تولیدی استان از محل اجرای ماده پنج قانون صدور چک برطرف شد، تاکید کرد: پارسال ۳۷۳ واحد صنعتی راکد در خراسان رضوی تعیین تکلیف شدند که از این تعداد ۱۵۴ واحد معادل ۴۱ درصد فعال سازی، پروانه بهره برداری ۱۲۰ واحد معادل ۳۲ درصد ابطال و برنامه راه اندازی ۹۹ واحد معادل ۲۷ درصد تدوین شد.
رجبی همچنین گفت: اهم مشکلات و موانع در فرایند راه اندازی واحدهای تولیدی راکد خراسان رضوی را کمبود نقدینگی و مشکلات مرتبط با پرداخت تسهیلات به ویژه تسهیلات سرمایه ثابت، عدم توجیه فنی و اقتصادی واحدهای راکد و نیاز به تغییرات و به روزرسانی فناوری و محصولات، مشکلات مدیریتی و اختلاف سهامداران، عدم تقاضا در بازار و لزوم پرداختن به تولیدات صادرات محور و شناسایی بازارهای صادراتی جدید، مشکلات در تامین مواد اولیه و نوسانات قیمت آنها دانست.
منبع: شاتانیوز