به گزارش میمتالز، قیمتهای بالاتر مشاهده شده در ماههای اخیر تنها نشاندهنده بهبود نسبی تولید فولاد چین بوده که پس از پایان سیاستهای کووید صفر و بازگشایی بازارها رخ داد. سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین به حدود ۱۲۱ دلار در هر تن سی اف آر رسیده که تحت فشار محمولههای بیشتر موجود در بازار و ترس از مداخله دولت بود.
موسسه فیچ اخیرا پیش بینی قیمت سنگ آهن خود را برای سال ۲۰۲۳ از ۱۱۰ دلار در هر تن به ۱۲۵ دلار در هر تن تغییر داده است. بازیابی بازار چین از سیاست کووید صفر و بهبود بخش املاک و مستغلات در کوتاه مدت از قیمت سنگ آهن حمایت خواهد کرد.
در سمت عرضه، انتظار میرود سطح تولید تولیدکنندگان بزرگ نسبتا ثابت باشد. از طرفی با پیش بینی کاهش خفیف در کل تولید فولاد چین در ۵ سال آینده، نرخ رشد ملایم تری (۰.۹ درصد سالانه) در تقاضای جهانی سنگ آهن پیش بینی میشود. چین ۵۷ درصد از تقاضای جهانی سنگ آهن را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داده و انتظار میرود که با هدف کاهش تولید فولاد تا سال ۲۰۳۰، تقاضا کاهش یابد. با اعلام اولین کاهش جمعیت در بیش از شش دهه در سال ۲۰۲۲ توسط این کشور، انتظار میرود نرخ رشد متوسط اقتصاد چین نیز از این روند حمایت کند.
از طرفی پیش بینی شده عرضه جهانی سنگ آهن تا سال ۲۰۲۸ سالانه ۳.۱ درصد رشد کند و عرضه جدید در استرالیا، برزیل و آفریقا نیز وارد چرخه شود. همچنین طبق برآوردها برزیل تا سال ۲۰۲۸ صادرات سنگ آهن را سالانه حدود ۶ درصد افزایش میدهد. در آفریقا نیز دولت گینه اخیرا توسعه معدن عظیم سیماندو را که انتظار میرود سالانه ۱۵۰ میلیون تن تولید کند، از سر گرفته است.
در این راستا در بلندمدت، موسسه فیچ انتظار دارد تا سال ۲۰۳۲ قیمت سنگ آهن به ۵۰ دلار در هر تن کاهش یابد.
منبع: ایفنا