به گزارش میمتالز، مدیرعامل گروه صنعتی انتخاب الکترونیک با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد تولید داخلی لوازم خانگی کشور مربوط به گروه انتخاب است، تصریح کرد: از طرف دیگر شاخص عمق ساخت داخل تولیدات گروه انتخاب به طور میانگین به ۸۵ درصد رسیده است که با بهره گیری از توان استارت آپهای داخلی میتوانیم وابستگی به واردات برخی قطعات را کاهش دهیم، هرچند باید توجه داشت دانش فنی تولید قطعاتی که هم اکنون وارد میشوند در خود مجموعه انتخاب یا برخی از دیگر مجموعهها هم وجود دارد، اما تولید آن در داخل اقتصادی نیست.
فهیمی با اشاره به اینکه تیراژ تولید گروه انتخاب سالانه روندی صعودی دارد، اظهار کرد: از این رو امکان سرمایه گذاری برای تولید قطعات داخلی با کمک شرکتهای استارتاپی وجود دارد.
فهیمی درباره وضعیت بازار لوازم خانگی، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت اقتصادی مردم به گونهای نیست که خرید نقدی داشته باشند، به همین دلیل بخشی از فروش گروه به صورت اقساطی است، هرچند موجودی کالا در بازار مناسب بوده و افراد میتوانند خرید نقدی هم انجام دهند.
او با اشاره به تاثیر شوکهای ارزی در صنعت لوازم خانگی گفت: با توجه به اینکه شوکهای ارزی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده تامین ارز در چند ماه گذشته به چالش مهمی تبدیل شده و باعث شده بخشی از قطعات وارداتی در گمرک دپو بماند در حالی که قبل از سفارش کالا هماهنگی لازم انجام میشود. از طرف دیگر این مشکل تامین قطعات در کوتاه مدت منجر شده برخی مجموعهها کاهش تولید داشته باشند، اما در بلند مدت برطرف خواهد شد.
فهیمی با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت ارز تخصیصی برای واردات قطعات لوازم خانگی بین ۴۳ تا ۴۴ هزار تومان است، گفت: جالب است که در شرایط کنونی مکانیزم قیمت گذاری در لوازم خانگی مربوط به سال ۱۳۹۲ است و سازمان حمایت همه کالاها را براساس همان آیین نامهها قدیمی محاسبه میکند در حالی که قیمت گذاری محصولی مانند لوازم خانگی به دلیل سطح تکنولوژی بکار رفته، باید متفاوت از محصولی مانند پفک باشد. از طرف دیگر آخرین تغییر قیمت لوازم خانگی مربوط به خرداد ۱۴۰۱ است.
او با اشاره به اینکه بالای ۴۰ درصد قیمت نهادههای تولید افزایش یافته است، اظهار کرد: این مساله باید در قیمت گذاری هم در نظر گرفته شود و امیدواریم در محاسبات قیمت گذاری نرخ منطقی برای افزایش در نظر گرفته شود
وی همچنین با اشاره به اینکه رسالت گروه توسعه سرمایه گذاری انتخاب حضور در استارتاپها با هدف ارتقای کیفی و کیفی محصولات است، گفت: در همین راستا به دنبال ایجاد هم افزایی در صنایع زیرمجموعه هستیم و در گام نخست اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر برای همکاری با استارت آپها در نظر گرفتیم که اگر با استقبال خوبی همراه شود یا بازگشت سرمایه مناسبی وجود داشته باشد قابلیت توسعه خواهد داشت.
محمدحسین فهیمی با بیان اینکه شروع همکاری با حوزه استارت آپی از طریق صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر اسنواونچرز برای تولید محصول تصفیه هوا با همکاری صندوق پژوهش و فناوری توسعه نانو است، تصریح کرد: همچنین در بخش پلاسما هم با شرکتهای استارت آپی همکاری خواهیم داشت و به طور کلی هر گونه ایدهای که قابلیت سرمایه گذاری وجود داشته باشد در همکاری مورد توجه قرار میگیرد.
منبع: خبرگزاری موج