به گزارش میمتالز، علی جودکی ظهر امروز در دیدار نماینده، ولی فقیه با صنعتگران و بهرهبرداران استان مرکزی با اشاره به ذخایر استان در حوزه معدنی، اظهار داشت: امروز در جمع بهرهبرداران معادن استان مرکزی هستیم، استان مرکزی رنگین کمان معادن در کشور شناخته میشود، به لحاظ ذخایر و معادن قابل استحصال در حوزه سنگهای تزئینی به ویژه سنگ ترارورتن مقام اول به لحاظ ذخیره و مقام دوم به لحاظ بهرهبردای به استان اختصاص دارد.
وی افزود: در حوزه سنگ آهن عمده ماده اولیه فولاد مبارکه و ذوب آهن توسط استان مرکزی تامین میشود، در حوزه مس ذخایر بسیار خوبی استان مرکزی دارد، در حوزه طلا خالصترین طلا با عیار بالا در استان مرکزی تولید میشود، اینها تنها ظرفیتهای کوچکی از استان مرکزی در حوزه معادن است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: امسال از سوی مقام معظم رهبری سال رشد تولید و مهار تورم نامگذاری شد و دولت برای رشد صنعتی کشور و رشد اقتصادی کشور عدد ۸ درصد را پیشبینی کرده است، نرسیدن به این هدف و تحقق ۸ درصدی مستلزم هماهنگی کامل بین بخش دولتی در حوزه سیاستگذاری و هم بخش خصوصی در حوزه تولید و تجارت است.
جودکی بیان کرد: گرچه تولیدکنندگان ما هم در حوزه بهرهبرداران معدن و هم در حوزه واحدهای فرآوری معدن دچار چالش جدی هستند که لازم است بخش دولتی به این موضوع دقت کافی داشته باشیم. امروز بحث ماشینآلات معادن یک نکته اساسی است، بحث ماشینآلات تولید فرآوری نکته دیگر است که باید مورد توجه معدنداران قرار گیرد.
وی ادامه داد: نوسازی صنایع معدنی جزو الزاماتی است که اگر تحقق پیدا نکند رشد ۸ درصدی اقتصاد را به تعویق خواهد انداخت، بحث آموزش بحث مهمی است که در حوزه معادن و فرآوری به جد بر آن تاکید داریم، بحث سوخت یک معضل جدی در حوزه معادن است و با هماهنگی که در بخش پالایش وجود داشته شرایط سختتر بوده و قابل قبول نیست امید است با تعامل بیشتر بپذیریم که تولیدکننده ما سوخت را برای تولید نیاز دارد تا تولیدکنندگان ما نفع ببرند، به طور مثال امروز ماشینآلات معدنی با سوخت ۴۰ درصدی در مقابل ماشینآلات با سوخت ۲۰ درصد اگر تولید شود به چه میزان در سوخت صرفهجویی میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی عنوان کرد: در استان مرکزی ۶۲۵ معدن داریم که ۲۱۲ معدن به دلایل مختلفی غیرفعال هستند و تعیین تکلیف ۶۰ واحد معدنی در حوزه اکتشاف، بهرهبرداری و گواهی کشف به مزایده گذاشته میشود، تاکید بر اهلیت سنجی در واگذاری معادن به درستی رخ داده و در واگذاری معادن هم اهلیت مالی و هم اهلیت علمی و توانایی بهرهبرداری لحاظ میشود و بر اساس این شاخصهها واگذاری انجام میشود.
جودکی بیان کرد: در حوزه حقوق دولتی از رقم ۳۳۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰، در سال ۱۴۰۱ نیز بالغ بر ۸۲۵ میلیارد تومان برآورد شده است که ۷۰ میلیارد آن وصول و مابقی اسناد پرداختی است که در سال ۱۴۰۲ وصول میشود.
وی ادامه داد: آنچه که وزارت بودجه در قانون صمت ما را مکلف کرده است یک همت یعنی هزار میلیارد تومان برای سال ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده است و تحقق آن منوط بر این است که بخش معدنی فعالیت داشته باشد، حقوق دولتی بر مبنای فعالیت واحدهای معدنی است، بنابراین برای رسیدن به این بودجه باید همه ارکان دولت کمک کنند که به نتیجه برسد، امید است در استان مرکزی نیز این مهم شکل گیرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم