تاریخ: ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۰۷
بازدید: ۴۶
کد خبر: ۳۰۶۳۹۵
سرویس خبر : انرژی

ناقوس بی‌آبی در پایتخت به صدا در آمد/ قطع آب در مناطق مختلف شهر

‌می‌متالز - قطعی آب در پایتخت شروع شد. سه روز از قطعی آب در برخی مناطق تهران می‌گذرد؛ بدون آنکه به آن‌ها اطلاع‌رسانی شود. ساکنان این مناطق می‌گویند بی‌آبی و بلاتکلیفی امانشان را بریده است و از ضروری‌ترین کار‌های خود مانده‌اند.

به گزارش می‌متالز، سه روز است که آب ندارند. غافلگیر شدند. بی‌آنکه در پرداخت قبض آب تاخیر داشته باشند یا حتی به آن‌ها اطلاع‌رسانی شود، شیر آب را باز کردند و اثری از آب ندیدند. حتی چکه‌ای! بی‌آبی به قلب پایتخت رسیده است، امیرآباد، مطهری، مرزداران و….

در حالی‌که در شرق ایران گلوی سیستان‌وبلوچستان خشک شده و خراسان هم با بی‌آبی دست به گریبان است، منابع آبی تهران هم ته کشید.

آغاز قطعی آب در تهران

فروردین‌ماه سال جاری احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی درباره تنش آبی در ایران هشدار داد. او گفت: «بارش‌های فصل بهار، کمبود بارندگی در کشور را جبران نمی‌کند. نیمه شمالی و شرقی کشور با کمبود شدید بارندگی مواجه هستند. ذخایر برخی سد‌ها نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است و برخی از شهر‌ها از جمله تهران و البرز با تنش آبی مواجه می‌شوند.»

حالا هنوز فصل بهار تمام نشده، قطعی آب در شهر‌ها از جمله تهران شروع شده است. سه روز پیاپی بلاتکلیف مانده‌اند. آب چه زمانی وصل می‌شود؟ نمی‌دانند. آبفای منطقه یا تماس‌هایشان را جواب نمی‌دهد یا هم کسی آن سوی خط می‌گوید: «بی‌خبریم!»

استفاده از سرویس بهداشتی اورژانس بیمارستان

گرمای خرداد هم امان آن‌ها را بریده است. محل کار ندا، امیرآباد نزدیک بیمارستان قلب تهران است. می‌گوید: «عذاب می‌کشیم. بوی تعفن ساختمان را برداشته است. مدیر شرکت هم با اکراه چند بطری آب معدنی برای رفع تشنگی‌مان خرید. روز‌ها آب قطع است. شنیده‌ایم شب‌ها آب با فشار ضعیف وصل می‌شود، اما ما که شب اینجا نیستیم.»

ندا که از گرمای محل کارش بی‌حال مانده است، می‌گوید: «برای سرویس بهداشتی هم مجبوریم به اورژانس بیمارستان قلب برویم.» البته تنها او و همکارانش نیستند که راهی اورژانس بیمارستان می‌شوند. از ساختمان‌های همجوار با این بیمارستان کم نیستند کسانی که برای استفاده از سرویس به بیمارستان قلب پناه می‌برند.

یکی از نگهبانان ورودی اورژانس بیمارستان قلب هم می‌گوید که در چند اخیر روز بسیاری از افراد از ساختمان‌های مجاور برای استفاده از سرویس بهداشتی اینجا می‌آیند. آنطور که خودش می‌گوید اتوبوسی هم می‌آیند. (کنایه از اینکه تعدادشان زیاد است) یکی دیگر از نگهبانان هم می‌گوید که فشار آب اینجا هم ضعیف شده است. بالاخره منبع آب است دیگر، تا یک جایی کشش دارد.

ساکنان ساختمان‌های مسکونی شانس چند ساعت دسترسی به آب را دارند، اما آن‌ها هم به ستوه آمده‌اند. فشار آب آنقدر ضعیف است که به زحمت می‌توانند دوش بگیرند یا هر کار دیگری انجام دهند. فقط چند بطری آب برای استفاده ضروری ذخیره می‌کنند. برای آشامیدنی هم از فروشگاه آب معدنی تهیه می‌کنند.

ناقوس بی‌آبی در مناطق مختلف پایتخت

اما تنها لوله‌های منطقه امیرآباد نیست که به سرفه افتاده و آبی ندارد. از شرق گرفته تا غرب، مناطق دیگر تهران هم با قطعی آب مواجه هستند. به نظر می‌رسد الگوی خاصی هم ندارد.

مهتاب یکی از ساکنان مرزداران است. می‌گوید: «دو روز است که آب محله قطع است. با سازمان‌های مربوط هم تماس گرفته‌ایم. به ما گفتند که فشار آب ضعیف است مجبوریم که فشار آب هم منطقه را کم کنیم. حتی نمی‌پذیرند که آب قطع می‌شود، می‌گویند فشار آب ضعیف است.»

او می‌گوید: «مگر با آب معدنی می‌توانیم همه کارهایمان را انجام دهیم؟ حتی نمی‌دانیم چه زمانی وصل می‌شود.»

آزاده هم ساکن خیابان مطهری است و از بی‌آبی و بلاتکلیفی این روز‌ها کلافه است: «کل روز آب نداریم. ضروری‌ترین کار‌ها را هم نمی‌توانیم انجام دهیم. برای کار‌های ضروری آب معدنی می‌گیریم. سعی می‌کنیم کمتر از سرویس بهداشتی استفاده کنیم، رسما از زندگی مانده‌ایم.»

گزارش‌های رسیده نشان می‌دهد، مناطق مختلف تهران درگیر قطعی آب شده‌اند. ناقوس بی‌آبی در تهران به صدا درآمده و تاکنون مسوولان مرتبط پاسخ روشنی برای این وضعیت نداده‌اند.

کاهش جدی ذخایر سد‌های تهران

مدت‌هاست که آمار‌های رسمی نشان از کاهش جدی منابع سطحی و زیرزمینی آب در ایران می‌دهند. کارشناسان هم بار‌ها برای بحران آب هشدار داده‌اند. اما به نظر می‌رسد نه پیام این آمار‌ها به گوش مسئولان رسیده نه صدای کارشناسان.

بررسی داده‌های دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور نشان می‌دهد که موجودی مخازن مجموع پنج سد تهران ۵۸۵ میلیون مترمکعب است. در حالی‌که سال گذشته در همین مقطع زمانی، ذخایر سد‌های تهران ۶۳۲ میلیون مترمکعب گزارش شد.

به عبارتی ذخایر سد‌های تهران در حال حاضر و پس از بارش‌های بهاری نسبت به سال گذشته بیش از هفت درصد کاهش داشته است. درحالی‌که سال گذشته هم کارشناسان آن میزان موجودی مخازن را برای تامین آب تهران ناکافی اعلام کرده بودند. حالا وضعیت از سال گذشته بدتر هم شده است.

آمار‌هایی که می‌گویند: «گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ماست، البته آنچه به جایی نرسد فریاد است» خطاب به چه کسانی؟ خطاب به مسوولان مدیریت آب و آن‌ها که حکمرانی آب در ایران دست آنهاست.

ساعاتی پیش آبفای تهران اعلام کرد که علت این قطعی آب، رانش زمین در حوالی جاده چالوس و مسدود شدن مسیر انتقال آب از سد امیرکبیر به تاسیسات آبرسانی تهران است. اما آمار‌ها پیش از این از تنش آبی در ایران، از جمله تهران هشدار داده بودند.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده