به گزارش می متالز، در حال حاضر از میان تمام شرکتهای حاضر در بازار سرمایه، حدود 68 درصد سود انباشته دارند و 32 درصد دیگر با زیان انباشته دست و پنجه نرم میکنند. از این میزان، 89 شرکت بیش از 2 برابر سرمایه خود زیان انباشته دارند و مشمول ماده 141 قانون تجارت هستند.
در این میان، شرکت «فولاد مبارکه اصفهان» با رقمیدر حدود 127667 میلیارد ریال، بیشترین میزان سود انباشته را دارا است و پس از آن، شرکت بزرگ «صنایع پتروشیمیخلیج فارس» با 105114 میلیارد ریال در رتبه دوم قرار گرفته است. این دو شرکت اختلاف بسیار زیادی با دیگر شرکتها در انباشت سود دارند. «ملی صنایع مس ایران» در این رتبه بندی در جایگاه سوم ایستاده است.
اما در آن سوی داستان، بانک «سرمایه» با زیان انباشته بالغ بر 166209 میلیارد ریال، ضعیفترین عملکرد را به نام خود ثبت کرده است. بانکهای «تجارت» و «صادرات» نیز رتبههای بعدی را از آن خود نمودهاند. در لیست 20 شرکت با بیشترین زیان انباشته، بانکهای دیگری نیز به چشم میخورد و علاوه بر آن، دو غول خودروسازی کشور نیز حضور دارند. بنابراین، صنعت بانکداری و خودروسازی که جزو صنایع برتر و سودآور شناخته میشوند، شرایط مطلوبی ندارند.
بررسیها نشان میدهد که نماد «قاروم» بیش از 29 برابر سرمایه خود، سود انباشته دارد که البته قرار است به زودی از محل سود انباشته به میزان 159 میلیارد ریال بر سرمایه خود بیافزاید. «زاگرس» دیگر نمادی است که بیشترین نسبت سود انباشته به سرمایه را دارد و به راحتی میتواند از این محل افزایش سرمایه دهد. سه شرکت پتروشیمیدیگر «شخارک»، «شفن» و «شگامرن» نیز دارای نسبت بالایی هستند که از بین این سه، تنها «شخارک» به دنبال تبدیل سود انباشته به سرمایه رفته و از معافیت مالیاتی که شامل حال آن میشود، استفاده کرده است.
در طرف مقابل، «فسدید» که موضوع ورشکستگی آن بسیار گفته شده، نسبت زیان انباشته به سرمایه بیش از 49 برابر است. بانک «سرمایه» دیگر شرکتی است که نسبت منفی بسیار بالایی دارد که باید نسبت به این موضوع اقدامیمؤثر انجام دهد. همانطور که در تصویر ذیل مشاهده میکنید، نمادهای بسیاری از بازار پایه حضور دارند.