تاریخ: ۲۵ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۴:۴۵
بازدید: ۲۵۷
کد خبر: ۳۱۰۳۷۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

۱۳ طرح صنعتی و معدنی فارس آماده بهره‌برداری شد

۱۳ طرح صنعتی و معدنی فارس آماده بهره‌برداری شد
‌می‌متالز - مدیرکل صنعت معدن و تجارت فارس گفت: ۱۳ طرح صنعتی و معدنی در فارس با اعتباری بیش از ۲۴ هزار و ۹۵۰میلیارد تومان و اشتغالزایی هزار و ۶۹۲ نفر آماده بهره‌برداری است.

به گزارش می‌متالز، حمیدرضا ایزدی ظهر امروز در نشست مدیران پاسخگو با بیان اینکه استان فارس مستعد ایجاد صنایع بزرگ و مادر است، اظهار داشت: در سال گذشته یک هزار و ۸۲۰ جواز تأسیس واحد‌های صنعتی صادر شد و باتوجه به اینکه پیش بینی ما ۱۲۰۰ جواز بود، اما این میزان بیش از پیش بینی مد نظر محقق شد.

وی در ارتباط با تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت به ایجاد زنجیره ارزش از تعیین مواد اولیه تا توزیع و فروش را در صنایع اشاره کرد و گفت: متولی توزیع و فروش شرکت‌های پخش و اصناف هستند. یعنی در نهایت کارخانه باید محصولات خود را در بازار و جامعه عرضه کند. بدون شک اگر این مجموعه یک جا متمرکز و مدیریت شود اثرگذاری بیشتری خواهد شد.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت فارس اظهار کرد: البته برای ما فرقی نمی‌کند در کدام بخش فعالیت کنیم؛ وظیفه ما این است که بدون هیچ تنشی به فعالیت‌های خود ادامه دهیم. هدف اصلی ما رضایت مردم و خط قرمز ما مردم هستند. تا زمانی که در صنعت معدن و تجارت فعالیت می‌کنیم تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا در کار مردم خللی ایجاد نشود.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: حدود ۱۳ طرح صنعتی و معدنی در فارس با اعتباری بیش از ۲۴ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی هزار و ۶۹۲ نفر آماده بهره برداری است. در سال ۱۴۰۱، حدود ۵۳ برنامه ملاقات مردمی در حوزه‌های مختلف برگزار شد و ۲۱ سفر شهرستانی برای حل مشکلات واحد‌های تولیدی در این شهرستان‌ها صورت گرفت.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس ادامه داد: در حال حاضر ۱۳ طرح در 

با اعتبار ۲۴ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی هزار و ۶۹۲ نفر آماده بهره‌برداری است که مراسم افتتاح این طرح‌ها در سفر مقامات ارشد کشوری برگزار خواهد شد.

ایزدی در خصوص برگزاری جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید واحد‌های تولیدی و صنعتی، گفت: سال ۱۴۰۱ از نظر عملکردی درکارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، تغییر و تحولات خوبی در فرآیند برگزاری ایجاد شد. می‌توان گفت یکی ابزار‌های مهم در خصوص رفع مشکلات بنگاه‌های اقتصادی در همه حوزه‌ها برگزاری این جلسه است که مصوبات آن لازم الحرا است.

وی بیان کرد: سال ۱۴۰۱ تعداد دستورکار‌های جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید از پنج دستور کار در جلسه اصلی به بیش‌از ۲۵ و ۳۰ دستورکار رسید. جلسات هر شنبه در کمیته تخصصی اداره‌کل با حضور تمام دستگاه‌های عضو کارگروه برگزار می‌شود و برگزاری این جلسات باعث میشود در جلسه اصلی فقط گزارشات قرائت می‌شود. در واقع این جلسات روند کار را بهبود می‌بخشند.

این مقام مسوول عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱، ۵۳ جلسه کمیته تخصصی و ۶۰ جلسه کارگروه تسهیل برگزار شد و مشکلات حدود هزار و ۱۰۰ بنگاه و واحد اقتصادی بررسی شد. در سال گذشته حدود هزار و ۱۸۴ مصوبه داشته‌ایم و بیش از ۹۰ درصد مصوبات پیگیری و عملی شده است.

ایزدی برگزاری نمایشگاه تولید ایرانی و دانش‌بنیان در سال گذشته را یکی از اتفاقات خوب در سال ۱۴۰۱ دانست و گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه ایجاد ارتباط بین شرکت‌های دانش بنیان و صنایع و آشنایی این دو حوزه با قابلیت‌ها و توانمندی‌های یکدیگر بود. این نمایشگاه از ۳۰ خرداد ماه تا ۳ تیرماه ۱۴۰۱ با ۱۰ هزار مترمربع با حضور ۱۶۲ شرکت دانش بنیان در محل نمایشگاه‌های بین المللی برگزار شد. حدود ۱۹۰ تفاهمنامه بین شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های تولیدی منعقد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس به تعداد پروانه بهره‌برداری صنعتی در استان فارس اشاره کرد و افزود: مجموع پروانه بهره برداری صنعتی در استان فارس ۴ هزار و ۲۹۴ پروانه است و فارس در این حوزه در کشور در رتبه پنجم قرار دارد. تعداد ۱۰۳ هزار و ۹۰۸ نفر در این واحد‌های صنعتی مشغول به کار هستند و استان فارس در این حوزه در رتبه نهم کشوری قرار دارد.

وی در رابطه با تعداد جواز تأسیس صادر شده، گفت: در این حوزه فارس از رتبه یک کشوری بهره می‌برد. این نشان دهنده تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در استان فارس است.

ایزدی بیان کرد: تعداد جواز تأسیس چهار هزار و ۳۰۳ جواز با پیشرفت فیزیکی مختلف است. همچنین تعداد پروانه‌های بهره برداری معدنی ۷۰۵ مورد است که بدنبال آن اشتغالزایی ۹ هزار و ۴۵۰ نفر تنها به شکل مستقیم در این معادن فراهم شده است.

وی با بیان اینکه در این استان تعداد هزار و ۲۰۲ کارت بازرگانی صادر شده است، گفت: سال گذشته بالغ بر ۲ میلیارد و ۷۵۲ میلیون دلار کالای تولیدی صادر شد و میزان واردات از گمرکات استان ۱۸۱ میلیون دلار بوده است که اغلب تجهیزات و دستگاه‌های خطوط تولید بوده است.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت فارس با بیان اینکه در استان فارس ۱۷۸ هزار و ۹۸۰ پروانه کسب صادر شده است، افزود: سهم اشتغال در بخش اصناف ۴۴۷ هزار و ۵۰۰ نفر بوده است و این رقم به جز میانگین حساب شده در فروشگاه‌ها است.

ایزدی با بیان اینکه بیشترین تخلفات مربوط به بازار لوازم یدکی است، گفت: در بازار لوازم یدکی با معضلات بسیاری از جمله تقلبی بودن کالا و ارائه کالا بدون در نظر گرفتن قیمت‌های مصوب روبه رو هستیم! می‌توان گفت در بازار لوازم یدکی و همچنین لوازم خانگی شاهد بیشترین تخلفات هستیم. به دلیل افزایش تخلفات در این بخش، نظارت بر این بازار برای جلوگیری از تقلب، احتکار و گران‌فروشی تشدید شده است.

وی عنوان کرد: سال گذشته ۴۵۰ پرونده تخلف در حوزه لوازم یدکی تشکیل شده است. البته برای ما مهم است که احکام در این بخش بازدارنده باشد. هرچند وظیفه ما تنها شناسایی تخلف است و حکم را اداره کل صمت صادر نمی‌کند.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت فارس بیان کرد: سال ۱۴۰۱ احکام ریالی برای تخلفات ۱۰ برابر شده است، اما هنوز هم میزان جرمی که انجام می‌شود با حجم‌جریمه همخوانی ندارد. این در حالیست که نوع احکام صادر شده باید با حرائم متناسب باشد.

ایزدی به تخلفات مشاورین املاک اشاره کرد و گفت: در بحث مشاورین املاک هم اتحادیه املاک پای کار است و برخورد با صنوفی که پروانه کسب ندارند به صورت مستمر انجام می‌شود؛ سال گذشته حدود ۷۵۶ پرونده تخلف برای مشاورین املاک تشکیل شد و ۱۰۵ پرونده هم در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ به تعزیرات ارسال شده است.

وی در رابطه با بازرسی‌های انجام شده در سال ۱۴۰۱ گفت: سال گذشته نزدیک به ۱۴۲ هزار و ۱۱۹ بازرسی در استان فارس انجام و ۱۳ هزار و ۵۵۷ پرونده تخلف به مبلغ سه هزار و ۳۸۵ میلیارد و ۳۲۶ میلیون ریال به اداره کل تعزیرات ارسال شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت