تاریخ: ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۴۶
بازدید: ۱۱۷
کد خبر: ۳۱۶۱۲۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
وزیر صمت در شورای گفتگوی بخش خصوصی استان مرکزی مطرح کرد:

جهت‌گیری وزارت صمت به سمت تولید صادرات محور

جهت‌گیری وزارت صمت به سمت تولید صادرات محور
‌می‌متالز - وزیر صمت از جهت‌گیری‌های جدید تحولی این وزارتخانه با رویکرد حمایت از تولید صادرات محور خبر داد.

به گزارش می‌متالز، «عباس علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت، در هفتاد و هفتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی با حضور نماینده، ولی فقیه در استان، استاندار، نمایندگان خمین و اراک در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به بررسی تمام اسناد بالادستی اظهار کرد: در این راستا راهبرد‌های عمودی و افقی وزارت صمت در صنایع مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و نتیجه این بررسی، به استخراج ۲۰ سیاست کلان منجر شد.

وی تصریح کرد: برای تحقق این ۲۰ سیاست، هشت جهت گیری سیاستی همچون افزایش بهره‌وری و رقابت پذیری در بخش‌های صنعتی، معدنی و تجاری با اتکا به شرکت‌های بزرگ و مادر و خوشه‌سازی و تجارت الکترونیک، توسعه زیرساخت‌های پشتیبان در بخش صمت، اصلاح نظام قیمت گذاری یارانه‌ای در رشته فعالیت‌های صنعتی، معدنی و تجاری، کاهش تصدی گری و اصلاح حکمرانی صمت، کاربست ابزار‌های تامین مالی جدید و متنوع از بازار‌های داخلی و خارجی، تحول دیجیتال، ارتقای قابلیت‌های فناورانه و تولیدات دانش بنیان و پیشرفته در بخش صمت، توسعه تولیدات صادرات محور و نقش آفرینی موثر در زنجیره‌های ارزش جهانی جلوگیری از خام فروش و کاهش ارزبری تدوین شده است.

وزیر صمت ادامه داد: برای اینکه این دوره مدیریت مفید واقع شود و به روزمرگی دچار نشویم باید سازوکار درستی تدوین شود، لیستی از همه مشکلات فعالین اقتصادی که تشابه بسیاری در استان‌های مختلف دارد تهیه شده و به زودی از این مشکلات عبور میکنیم و مسائل را به شکلی که مغایر قانون نباشد حل می‌کنیم، اما حل مشکلات به معنی خاتمه کار نیست.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اولویت اصلی کشور اقتصاد و فرهنگ است، گفت: اگر هر بازرگانی وارد ایران شود و یک سیاست شفاف را ببیند متمایل به سرمایه گذاری در بخش هایمختلف خواهد بود.

وی افزود: برای رسیدن به تراز تجاری باید داشته‌های خود را فعال کرد و برای توسعه اشتغال باید به سمت افزایش سرمایه گذاری رفت، اما متاسفانه زمان بسیاری است که سرمایه گذاری بزرگی صورت نگرفته است؛ در زمان تاسیس شرکت‌های بزرگ در اراک، جمعیت اراک ۲۵۰ هزار نفر بوده است، اما امروز با وجود جمعیت ۵۰۰ هزار نفری در اراک، جمعیت فعال در صنایع کم شده است و عملا میزان سرمایه گذاری‌ها کاهش یافته است.

علی‌آبادی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه تولید، مهار تورم، سرمایه گذاری و ... یادآور شد: قطعا مباحث اصلی حل خواهد شد و باید حل شود، اما واقعیت این است که برای درست شدن صنعت، باید تفکرات را تغییر دهیم، اینکه به جایی وابسته باشیم که مرتب به ما ارز ارزان قیمت بدهد، تفکری اشتباه است و اگر خود را برای هر شرایط رو به رشد آماده کنیم، قطعا موفق خواهیم بود.

وی با اشاره به برنامه ریزی برگزاری یک جشنواره از سوی وزارتخانه، افزود: این جشنواره براساس شاخص هایی، چون حداکثر مشارکت در ارزآوری، مشارکت در تکمیل زنجیره تکمیل و تولید، استاندارسازی محصولات، کاهش مصارف ارزی، دانش محور و صادرات محور کردن تولید، مشارکت و حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، انجام مسئولیت‌های اجتماعی، متعهد بودن به محیط زیست، افزایش کمی تولید، پیوستن به بستر‌های تجارت الکترونیک و ... برگزار می‌شود و وزارت صمت حتما از صنایع مشمول این شاخص‌ها حمایت می‌کند.

وزیر صمت در پاسخ به مشکلات مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی، در خصوص بورس و تبدیل شدن فرآیند بورس کالا از مدل حراج کالا به سمت رسالت واقعی بورس بیان کرد: بورس در واقع همان بازار عرضه و تقاضاست، اصل عرضه در بورس غیرفنی نیست.

وی در این خصوص اضافه کرد: زمانی که متقاضی یک محصول و تامین کننده آن وجود دارد، نیازی به بورس نیست، اما زمانی که محدودیت ایجاد می‌شود محصول در بورس عرضه می‌شود که باید مدیریت درست اعمال شود تا مفاسد شکل نگیرد و قطعا وزارت صمت با وزارت اقتصاد این مسئله را مورد بررسی قرار می‌دهد و پیشنهادات مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی استان مرکزی در جلسه دولت مطرح می‌شود.

علی‌آبادی همچنین در پاسخ به دغدغه‌های فعالان اقتصادی در خصوص صدور کارت بازرگانی، گفت: برای اتخاذ یک تصمیم درست در بحث انتقال کارت‌های بازرگانی صنایع بزرگ استان به محل استقرار شرکت، کارگروهی فعال می‌شود تا مسئله از جنبه‌های مختلف بررسی فنی شود و پس از آن تصمیم نهایی اتخاذ می‌شود.

گفتنی است در این جلسه چهار دستور کار مبنی بر بحث و بررسی در خصوص مشکلات فعالین اقتصادی پیرامون ارز حاصل از صادرات مربوط به سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ و تعیین تکلیف رفع تعهد ارزی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، بحث و بررسی در خصوص مشکلات موجود پیرامون فرآیند‌های مرتبط با صدور و تمدید کارت بازرگانی و راهکار‌های بهبود سامانه جامع تجارت، بحث و بررسی خصوص مشکلات صنایع در تامین مواد اولیه از بورس کالا و بحث و بررسی در خصوص انتقال کارت‌های بازرگانی صنایع بزرگ استان به محل استقرار شرکت در حضور وزیر صمت و معاونین مطرح شد و دستورات لازم از سوی وزیر صمت جهت هماهنگی و پیگیری‌های بعدی صادر شد.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده