تاریخ: ۰۱ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۸:۵۰
بازدید: ۲۱۶۶
کد خبر: ۳۱۸۲۱۱
سرویس خبر : انرژی
معاون فنی و مهندسی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا):

احداث نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه ستودنی است

احداث نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه ستودنی است
‌می‌متالز - شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان پیشگام صنایع در زمینه استفاده از انرژی‌های نو در اولین نمایشگاه تخصصی انرژی‌های نو و تجدیدپذیر اصفهان که هم‌زمان با سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق و اتوماسیون صنعتی با حضور مدیران و مسوولان استان اصفهان افتتاح گردیده بود، از ۲۹ تا ۳۱ شهریورماه آخرین دستاورد‌ها و اقدامات خود در این عرصه را به سمع و نظر بازدیدکنندگان رساند.

به گزارش می‌متالز، محمد رمضانی، معاون فنی و مهندسی «ساتبا» در این نمایشگاه پس از بازدید از غرفه فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه در شرایط فعلی کشور ضمن احساس مسوولیت اجتماعی و همچنین برای تأمین بخشی از برق موردنیاز خود جهت احداث ابرپروژه نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی اقدام کرده که قابل‌تقدیر است.

رمضانی با بیان اینکه در وزارت نیرو تابه‌حال پروانه احداث ۲۸۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر توسط صنایع صادر شده است گفت: فولاد مبارکه از پیشگامان این عرصه است.

وی با اشاره به اینکه صنایع می‌توانند با احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر برق تولیدی خود را با شبکه تهاتر کنند و معادل آن را در بازه زمانی موردنظر خود بدون اعمال محدودیت از شبکه دریافت کنند افزود: این راهبرد قطعاً برای بیشتر صنایع کشور صرفه اقتصادی به همراه دارد، زیرا بیشتر صنایع در اثر قطعی برق خسارت‌های زیادی متحمل می‌شوند؛ تا جایی که گفته می‌شود در معیار‌های جهانی، هر کیلووات ساعت قطعی برق ۴ تا ۷ دلار تأثیر منفی بر GDP دارد.

معاون فنی و مهندسی «ساتبا» تصریح کرد: با توجه به اینکه صنایع منابع مالی موردنیاز و همچنین ظرفیت‌ها و امکانات تأمین تجهیزات موردنیاز احداث نیروگاه را در اختیار دارند، امیدواریم با ورود آن‌ها و عملیاتی شدن اهداف ترسیم‌شده در این مسیر به‌زودی شاهد جهش بزرگی در افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدید پذیر کشور باشیم.

دبیر کل اتاق بازرگانی اصفهان: لزوم چاره‌اندیشی برای پیشگیری از بروز مشکلات جدی‌تر در حوزه برق در سال‌های آتی

رسول موسی رضایی، دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان نیز در همایش چالش‌های صنعت برق اظهار کرد: چنانچه اندیشه‌ای نو برای تولید و مدیریت برق در کشور ایجاد نشود، در سال‌های آینده و در مقایسه با امروز مشکلات ما بیشتر خواهد شد.

معاون تکنولوژی فولاد مبارکه: فولاد مبارکه امروز بازیگر مهمی در حوزه تولید انرژی کشور است

محمد ناظمی‌هرندی، معاون تکنولوژی فولاد مبارکه در حاشیه اولین نمایشگاه تخصصی انرژی‌های نو و تجدیدپذیر اصفهان گفت: فولاد مبارکه صنعتی مبتنی بر استفاده از انرژی برق است و حوزه برق ارتباط ویژه‌ای با این شرکت دارد. این شرکت سال‌ها مصرف‌کننده برق بوده، اما با سیاست‌های جدید اتخاذشده طی دو سال گذشته، امروز به بازیگر مهمی در تولید انرژی کشور تبدیل شده است.

از مصرف‌کننده انرژی تا ایفای نقش در تولید انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر

وی با اشاره به اقدامات و سرمایه‌گذاری‌های این شرکت در زمینه تولید انرژی گفت: فاز اول نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی این شرکت به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین فرآیند اجرایی نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی انرژی خورشیدی فولاد مبارکه و نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی فولاد سنگان مدتی است آغاز شده است. این در حالی است که فولاد مبارکه با توجه به الزاماتی که برای خود در مسیر فولاد سبز در نظر گرفته، در ادامه این پروژه‌ها، احداث برخی نیروگاه‌های تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر دیگر را نیز تعریف کرده است و عملاً از شرکتی که برای تولید محصولات استراتژیک فولادی خود از انرژی استفاده می‌کرده است به بازیگر فعال در حوزه تولید انرژی نیز مبدل شده است.

وی گفت در این نمایشگاه فرصتی فراهم شده که فولاد مبارکه علاوه بر اینکه تجارب و دستاورد‌های خود را به اطلاع سایر فعالان این عرصه و عموم مردم برساند، رویکرد‌ها و راهکار‌های بهتر شدن در این حوزه را نیز رصد کند.

مدیرعامل صناپ: پروژه ۶۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور و بیست‌و‌پنجمین نیروگاه بزرگ خورشیدی دنیا به‌حساب می‌آید

محمدرضا جعفرزاده، مدیرعامل صناپ نیز در همایش چالش‌های صنعت برق گفت: فولاد مبارکه در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری خوبی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر کرده و دو پروژه بسیار بزرگ را آغاز نموده است. یکی از آن‌ها پروژه ۶۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی در استان اصفهان است که بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور و بیست‌و‌پنجمین نیروگاه بزرگ خورشیدی دنیا به‌حساب می‌آید. این نیروگاه در ۱۲۰۰ هکتار در ۵۰ کیلومتری اصفهان احداث خواهد شد؛ مطالعات اولیه و برگزاری مناقصه آن انجام شده، پیمانکار آن مشخص شده و هم‌اکنون در فاز اجرایی قرار دارد. موارد اولیه احداث آن نیز در حال اجراست و خرید پنل‌های موردنیاز انجام گرفته است. در این راستا تلاش شده از آخرین تکنولوژی روز دنیا استفاده شود؛ بنابراین پنل‌های مورداستفاده ۶۶۰ واتی است که از نظر توان، آخرین توانی است که در دنیا تولید می‌شود. در این نیروگاه از تکنولوژی ردیاب استفاده می‌شود که بتواند انرژی بهتری تولید کند.

وی در ادامه افزود: علاوه بر این، مطالعات چند پروژه برای احداث نیروگاه بادی در حال پیگیری است، ازجمله یک پروژه ۲۰۰ مگاواتی در سنگان که در صورت اجرا، بزرگ‌ترین ظرفیت نیروگاهی بادی کشور خواهد بود. هم‌اکنون کار‌های مطالعاتی این پروژه پیگیری شده و پیمانکار مطالعات در حال امکان‌سنجی پروژه است.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده