به گزارش میمتالز، سهیلا نیلویل، افزود: اداره امور آزمایشگاهها و خدمات فنی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران از سال ۱۳۹۴ تا پایان شهریور ۱۴۰۲، در انتشار بیش از ۶۲ استاندارد ملی در ۶ کمیته تخصصی آب و آبفا، معدن و مواد معدنی، محیط زیست، فناوری نانو، اندازهگیری، اوزان و مقیاسها و مهندسی پزشکی مشارکت داشته است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اداره امور آزمایشگاهها و خدمات فنی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران با حضور در جلسات تخصصی و تدوین ۳۳ درصد از استانداردهای کمیته ملی معدن و مواد معدنی و ۲۰ درصد از استانداردهای ملی کمیتههای آب و آبفا، محیط زیست گام موثری در استانداردسازی فرآیندهای آزمایشگاهی و فنی و ابطال فرآیندهای ناکارآمد سابق برداشته است.
مدیرکل دفتر امور آزمایشگاهها و خدمات فنی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: این استانداردها با حمایت و نظارت سازمان ملی استاندارد، پس از تلاش مستمر گروههای تخصصی متشکل از کارشناسان آزمایشگاههای سازمان، فعالان صنعت و دانشگاه تدوین شده است.
نیلویل، با بیان اینکه گسترش استانداردهای ملی در جهت توسعه قابلیتهای داخلی و پیشرفت اقتصادی هر کشور لازم است، تصریح کرد: این مهم، جز با توجه جدی به امر استانداردسازی و تدوین استانداردهای ملی امکانپذیر نیست و نیازمند مشارکت بخش علمی و نهادهای حاکمیتی در امر تدوین استانداردهای ملی بهویژه در مواردی نظیر فنون آنالیز ویژه و مرتبط با تجهیزات استراتژیک است.
شایان ذکر است؛ اندیشه تشکیل سازمان بینالمللی استاندارد در چهاردهم اکتبر سال ۱۹۴۷ در نشست رؤسای مؤسسههای استاندارد بیست و پنج کشور در لندن شکل گرفت. مقر این سازمان در ژنو است و از سال ۱۹۷۰ مطابق با چهاردهم اکتبر برابر با ۲۲ مهر به نام روز جهانی استاندارد تعیین و نامگذاری شد.