تاریخ: ۱۶ آبان ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۳۰
بازدید: ۸۷
کد خبر: ۳۲۳۱۷۳
سرویس خبر : انرژی

معافیت صنایع تولیدکننده انرژی تجدیدپذیر از محدودیت‌های برقی

‌می‌متالز - طبق ابلاغیه وزارت نیرو قرار است به صنایعی که براساس تکالیف قانونی خود اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر می‌کنند، انرژی برق معادل و پایدار بدون دریافت هزینه برق تحویل داده شود.

به گزارش می‌متالز، براساس ماده «۴» قانون مانع‌زدایی از صنعت برق، صنایع بزرگ موظف هستند نسبت به احداث ۱۰‌هزار مگاوات نیروگاه برق اقدام کنند که هزار مگاوات این میزان باید انرژی تجدیدپذیر باشد. در همین رابطه دستورالعملی از سوی وزارت نیرو به صنایع بزرگ ابلاغ و در آن مشوق‌هایی با هدف ترغیب صنایع برای احداث و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مشخص شده است.

دستورالعمل مورد اشاره این امکان را فراهم می‌کند که اگر یک واحد صنعتی اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر به صورت خودتامین کرد، صرف نظر از اینکه این نیروگاه در کدام منطقه از کشور باشد، وزارت نیرو انرژی برق تولیدی صنایع از محل انرژی‌های تجدیدپذیر را تحویل می‌گیرد و معادل همان انرژی را به صنایع در محل کارخانه تحویل می‌دهد. وزارت نیرو در این نوع تبادل خود پولی بابت برق تحویلی به صنایع دریافت نمی‌کند، اگرچه برق تولیدی در نیروگاه‌های خورشیدی از صبح تا بعد از ظهر به شکل ناقوسی است و در ایام ظهر به اوج می‌رسد، اما انرژی موردنیاز این صنایع به صورت تمام از شبکه برق تامین می‌شود که در این شرایط صنایع از هزینه انتقال انرژی نیز معاف می‌شوند. در این مدل صنایع می‌توانند در فصل تابستان از برق پایدار بهره‌مند شوند.

با اینکه در شرایط کنونی صنعت برق در فصل گرم سال دچار ناترازی است، اما صنایعی که در حوزه انرژی تجدیدپذیر ورود کنند، از امکان تامین برق پایدار بهره‌مند می‌شوند و مشمول اجرای طرح‌های محدودیت مصرف برق به‌ویژه در دوره گرم سال نخواهند شد. معافیت صنایع پیشرو در حوزه احداث نیروگاه از محدودیت برق و تامین برق معادل صنایع برای هر دو نوع نیروگاه وجود دارد، اما امتیازات در نظر گرفته‌شده برای نیروگاه تجدیدپذیر نسبت به نیروگاه حرارتی بیشتر است. طبق اعلام در حوزه تولید انرژی تجدیدپذیر وزارت نیرو متعهد خواهد شد به صنایع پیشرو ۳۰‌درصد بیشتر از برق تولیدی عدم‌قطعی برق بدهد. به‌عنوان مثال، اگر صاحب کارخانه‌ای ۱۰۰مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث کند، به میزان ۱۳۰مگاوات مصرف او از آن شمول محدودیت دوره پیک خارج می‌شود. تاکنون ۲۹۰۰مگاوات پروانه احداث نیروگاه تجدیدپذیر برای صنایع صادر شده که تقریبا سه‌برابر میزان در نظر گرفته‌شده در قانون است.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده