تاریخ: ۲۹ آبان ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۰۱
بازدید: ۱۳۵
کد خبر: ۳۲۴۵۰۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افزایش یارانه ۱۲۳ هزار خانوار دارای کودک تا ۵ سال

افزایش یارانه ۱۲۳ هزار خانوار دارای کودک تا ۵ سال
‌می‌متالز - معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش یارانه ۱۲۳ هزار خانوار دارای کودک تا ۵ سال که دارای مشکل تغذیه‌ای هستند، از روز جاری خبر داد. علیرضا عسگریان با اشاره به طرح جدید افزایش یارانه برای خانوار‌های دارای کودک تا پنج سال که دارای مشکل تغذیه‌ای هستند، اظهار کرد: دولت راهبرد‌های متنوعی برای امنیت غذایی و حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر در نظر گرفته که یکی از آن‌ها طرح یارانه معیشتی برای ۷۹.۶میلیون ایرانی و دیگری طرح کالابرگ برای ۶۶میلیون نفر است.

به گزارش می‌متالز، معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در حال حاضر ۷ دهک اول کم‌درآمد جامعه اگر در ماه ۲۰۰هزار تومان از یارانه خود را صرف خرید ۱۱ قلم کالای سبد معیشت کنند، در آن صورت ۱۲۰هزار تومان یارانه تشویقی هم دریافت خواهند کرد. عسگریان اظهار کرد: طرحی که از امروز آغاز می‌شود برای تقویت کودکان ۶ تا ۵۹ماهه (پنج سال کامل) است که توسط وزارت بهداشت از طریق کارت سلامت تدوین شده است. کودکانی که در این دامنه سنی قرار دارند، اگر از نظر نمودار‌های سلامتی مانند کوتاهی قد، دور سر، وزن مورد نیاز و لاغری کودک مشاهده شود، به معنای این است که این کودک نیازمند کمک غذایی است.

درنتیجه دولت تصمیم گرفته است برای حفظ سلامت این کودکان آن‌ها را مورد حمایت قرار دهد. او افزود: در این زمینه ۱۴۰هزار کودک نیازمند غذایی در فاصله سنی ۶ تا ۵۹ماهه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شده‌اند که از این تعداد ۱۲۳هزار و ۶۰۰ کودک نیازمند تشخیص داده شد و افرادی که در دهک‌های ۱ تا ۷ قرار دارند و دارای کودک تا ۵ سال باشند، ماهانه یک‌میلیون تومان به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود و دهک‌های ۶ تا ۷ ماهانه ۶۰۰هزار تومان یارانه مازاد برای کودک دریافت خواهند کرد، اما سرپرست خانوار نمی‌تواند این مبالغ را در جای دیگر خرج کند و باید علاوه بر ۱۱قلم کالای سبد کالابرگ (شامل مرغ، تخم مرغ، شیر، پنیر، ماست، روغن، برنج، قند و شکر، حبوبات، ماکارونی و گوشت قرمز منجمد) و ۵ قلم از کالا‌های اساسی دیگر مانند دانه‌های بلغور، بادام، گردو، خرما و هویج، برای سلامت کودک خریداری کند.

عسگریان اضافه کرد: در فاصله هر سه ماه نمودار‌های رشد کودک دوباره از سوی مراکز بهداشتی بررسی می‌شود و اگر رشد کودک به وضعیت طبیعی برگشت، به منزله این است که پدر خانواده این یارانه مازاد را صرف سلامت کودک می‌کند. اما اگر وضعیت سلامتی تغییر نکرده بود، در آن صورت با پدر کودک مذاکره می‌شود و امکان دارد حتی یارانه او قطع شود.

معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: با توجه به گزارش‌های مراکز بهداشتی و بازدید‌های میدانی که انجام می‌شود، پیش‌بینی می‌شود ۹۵درصد این یارانه به هدف اصابت کند و سرپرست خانوار این مبالغ را برای تامین تغذیه کودک خرج کند. او در مورد اینکه شما از کجا متوجه می‌شوید یارانه صرف تغذیه می‌شود، گفت: بهترین روش شاخص‌های رشد کودک است که هر سه ماه بررسی می‌شود، همچنین بازدید‌های میدانی انجام می‌شود و باید این شاخص‌ها به وضعیت طبیعی برگردد، وگرنه وارد گفتگو‌ی عمیق و جدی با سرپرست خانوار می‌شویم و چه‌بسا یارانه او حذف شود.

عسگریان افزود: خانوار‌هایی که مبالغ یارانه اضافه را صرف تغذیه کنند می‌توانند تا ۵ سال کامل ماهانه یک‌میلیون تومان برای کودک دریافت کنند و اگر دو کودک در خانواری باشد، ماهانه ۲میلیون تومان علاوه بر یارانه معیشتی معمولی دریافت خواهند کرد. او در مورد اینکه آیا یارانه اضافه برای همه کودکان تا ۵ سال تمام واریز می‌شود، گفت: خیر، فقط برای کودکانی که از نظر نمودار‌های رشد دچار مشکل هستند، به این معنی که از نظر تغذیه‌ای دارای مشکل هستند. به گفته وی، مبلغ یک‌میلیون تومان در ماه رقم کافی برای تامین اقلام موردنیاز برای رشد کودک است و هدف دولت حفظ سلامت کودک و تامین موارد موردنیاز برای رشد کودکان است.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده