تاریخ: ۰۸ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۹:۲۰
بازدید: ۱۴۱
کد خبر: ۳۲۵۶۹۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:

پنج هزار معدن در دولت سیزدهم ساماندهی شد

پنج هزار معدن در دولت سیزدهم ساماندهی شد
‌می‌متالز - نماینده مردم شیروان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: پروانه اکتشاف و بهره برداری از پنج هزار معدن در دولت سیزدهم شفاف سازی و ساماندهی شد.

به گزارش می‌متالز، علی جدی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در بجنورد اظهار داشت: اصلاح قانون معادن از طرح‌های خوبی بود که در مجلس مصوب شد و دولت اقدامات قابل توجهی در حوزه رصد و پالایش فعالیت معادن انجام داد.

وی افزود: پیش از دولت سیزدهم پروانه‌های بهره برداری با مبالغ بسیار سنگینی به فروش می‌رفت، اما در این طرح مصوب شد که اگر پروانه بهره برداری تا یکسال به بهره برداری نرسد، باطل شود.

جدی با اشاره به نبود اطلاعات منسجم در حوزه معادن، گفت: با الزامات پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه، باید تمامی اطلاعات در اختیار سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی قرار گیرد تا تمامی سرمایه گذاران نیز به این داده‌ها دسترسی داشته باشند و رانت اطلاعاتی حذف شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان آنکه در این برنامه در نظر گرفته شده تا پهنه‌های معدنی برای واگذاری به سرمایه گذاران باید به مزایده گذاشته شود، درباره ساماندهی نظام حقوق دولتی معادن، خاطرنشان کرد: پیش از این حقوق دولتی وصول شده معادن به کمتر از پنج همت می‌رسید، اما اکنون به ۴۰ همت رسیده است.

۲ هزار میلیارد ریال برای اجرای آب سرانی ابلاغ می‌شود

نماینده شیروان با اشاره به صدور مجوز ماده ۲۳ طرح انتقال آب‌های زیرزمینی منطقه سرانی شیروان، گفت: تامین پنجاه هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح آبرسانی بزرگ در سفر استانی رییس جمهور مصوب شده بود که ۶۰ درصد از این اعتبار از محل منابع بودجه عمومی دولت و ۴۰ درصد نیز از محل مشارکت است.

جدی افزود: ۲ هزار میلیارد ریال از این میزان اعتبار برای شروع کار و حفاری‌های این طرح ابلاغ خواهد شد.

وی تصریح کرد: انتقال آب منطقه سرانی شیروان به مناطق مرکزی استان از طرح‌های مهمی آبی کشور است که حتی رییس جمهور نیز موافقت خود را با تامین منابع مالی بخشی از این طرح از محل صندوق توسعه ملی اعلام کرده است.

نماینده شیروان یادآور شد: براساس این طرح؛ سالانه بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب آب با کیفیت استخراج و با تامین و انتقال آب پایدار بخش زیادی از نیاز شهروندان به آب آشامیدنی تامین می‌شود.

جدی افزود: با بهره برداری از این طرح، ظرفیت آب شرب آزاد شده از سد‌های استان به نفع سایر مصارف به ویژه کشاورزی آزاد می‌شود.

اکنون آب آشامیدنی مورد نیاز شهروندان در سه شهر خراسان شمالی از آب سد‌ها یعنی آب سطحی تامین می‌شود، اما کاهش بارندگی و کاهش آبدهی رود‌ها سبب شده تا میزان ذخیره در این دریاچه‌ها هم مناسب نباشد.

مسوولان می‌گویند تنها چاره برون رفت از این مشکل، تامین منابع جایگزین و پایدار برای آب آشامیدن است و آن، بهره برداری از منابع زیر زمینی است و خوشبختانه دولت وجود این مشکل را به خوبی درک کرده است و در سفر رییس جمهور به استان خراسان شمالی، انتقال آب منطقه سرانی به شهرستان‌های مختلف استان مصوب شد.

براین اساس؛ مطالعه اولیه طرح انتقال آب منطقه سرانی شمال شهرستان شیروان به مناطق کم آب انجام شد و در دستور کار قرار گرفت.

اجرای این پروژه دشت ممنوعه شیروان و بسیاری از روستا‌های فاروج، گرمه و جاجرم و اسفراین که سال‌ها به خاطر خشکسالی‌های پی در پی و کاهش بارندگی‌ها با بحران آب دست و پنجه نرم می‌کنند، سیراب می‌شوند.

روستای سرانی در فاصله‌ی ۷۹ کیلومتری شمال شیروان قرار دارد که دره‌ای پرآب و درخت را شامل می‌شود و منطقه گلیل و سرانی شیروان با مساحت ۱۸ هزار هکتار در سال ۱۳۵۰ حفاظت شده اعلام شد.

منبع: اگزیم نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده