تاریخ: ۱۳ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۰:۴۰
بازدید: ۱۵۰
کد خبر: ۳۲۶۰۲۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

مبادلات تجاری ایران و اورآسیا ۲ برابر شد

مبادلات تجاری ایران و اورآسیا ۲ برابر شد
‌می‌متالز - وزیر صمت گفت: از سال ۲۰۱۹ مبادلات تجاری ایران با منطقه اورآسیا بیش از ۲ برابر افزایش یافته است.

به گزارش می‌متالز، عباس علی آبادی در آیین افتتاحیه دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا اظهار داشت: عرصه نمایشگاه زمینه تعامل ارزشمندی برای صاحبان بنگاه‌های اقتصادی به وجود می‌آورد تا شاهد رونق، توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی و اجرای پروژه‌های مشترک سرمایه گذاری باشیم.

وی افزود: از سال ۲۰۱۹ با امضای توافق همکاری تجارت ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا تبادلات تجاری با این منطقه بیش از پیش گسترش یافت و شاهد رشد ۲ برابری تجارت با کشور‌های عضو بودیم.

علی آبادی بیان‌داشت: با امضای توافق تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در آینده نزدیک و دسترسی به بازار ۱۸۰ میلیون نفری، منطقه شاهد همکاری‌های بیشتر تجاری با کشور‌های عضو خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: ایران با جمعیتی بیش از ۸۵ میلیون نفر و در اختیار داشتن منابع کم نظیر انرژی، معادن، ظرفیت‌های فراوان صنایع مختلف، خدمات فنی و مهندسی با فناوری بالا و دانش بنیان، موقعیت ژئوپلتیکی در منطقه، دسترسی به شبکه‌های مواصلاتی ریلی، جاده‌ای و خطوط حمل و نقل بین المللی دریایی و دسترسی به شاهراه‌های فعال و لجستیک بین المللی، نقش کلیدی در منطقه دارد.

علی‌آبادی با بیان اینکه در دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا شاهد ارائه بخشی از توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی هستیم، تصریح‌کرد: قوانین سرمایه گذاری در ایران، مشوق‌ها و معافیت‌های بسیاری را برای سرمایه گذاران به‌ویژه در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نظر گرفته است و شرکت‌های خارجی می‌توانند در بخش‌های مختلف صنعتی، معدنی، عمرانی پتروشیمی، علمی و فناوری و نفتی سرمایه گذاری یا به صورت مشترک با شرکت‌های ایرانی همکاری کنند.

وزیر صمت با بیان اینکه جایگاه بخش خصوصی در توسعه همکاری‌های کشور‌ها بسیار مهم است، تاکید کرد: در این راستا فعالیت هر چه بیشتر اتاق‌های مشترک، ایجاد مراکز تجاری و مشارکت در نمایشگاه می‌تواند به ارتباط کشور‌ها کمک شایانی کند.

وی تصریح کرد: پیگیری مذاکرات انجام شده درباره ضرورت رفع مشکلات توسعه تجارت کشور‌ها در منطقه اوراسیا از جمله لغو روادید تجاری، حل مشکلات حمل و نقلی، برقراری خطوط ارتباطی برای شرکت ها، رفع موانع مربوط به نقل و انتقالات مالی و بانکی به‌ویژه ایجاد ساز و کار تهاتر و استفاده از ارز‌های ملی کشور‌ها و تامین استاندارد‌های طرفین با جدیت بیشتری انجام شود.

علی‌آبادی گفت: انتظار می‌رود برگزاری این نمایشگاه و حضور در میزگردها، زمینه معرفی توانمندی کشور‌ها در زمینه‌های صنعتی، تجاری و اقتصادی و امکان تبادل نظر تجار و بازرگانان را فراهم کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده