به گزارش میمتالز به نقل از روابط عمومی تاصیکو، «امیرحسین نادری» مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صدرتامین در نشست «ناترازی انرژی و تاثیر آن بر صنایع فولادی» با بیان تاثیر ناترازی انرژی در عملکرد تولیدکنندگان ایرانی و مولفههای تاثیرگذار بر آن ضمن اشاره به اقدامات سایر کشورها گفت: سبد انرژی در سطح بین المللی از محصولات متنوعی همچون سدهای آبی، زغال سنگ، انرژی هستهای، گاز، نفت، انرژی خورشیدی و… نشکیل شده است، ما در کشورمان نیز باید سبد انرژی داشته باشیم، چرا که بواسطه تنوع زیست محیطی که در ایران وجود دارد قادر هستیم از امکانات متنوع انرژی در سبدمان بهره ببریم، کشورمان میتواند با برنامهریزی صحیح در حوزه اقتصادی، از وضعیت فعلی که دچار کمبود انرژی است به هاب انرژی منطقه تبدیل شود.
وی تاکید کرد: بسیاری از منابع انرژی دوره مصرف دارند، اگر بنا باشد بحث ناترازی انرژی ناشی از مصرف بیرویه متوقف نشود و در زمینه ایجاد سبد انرژی برنامهریزی نداشته باشیم، ادامه روند فعلی مصرف در هر صورت کشور را به نقطه بحران خواهد رساند.
مدیرعامل هلدینگ صدرتامین با اشاره به میزان ذخایر زغال سنگ کشور خاطرنشان ساخت: تاصیکو بزرگترین بازیگر زغال سنگ کشور است چرا که ۳ میلیارد تن از مجموع ذخایر ۱۴ میلیارد تنی زغال سنگ کشور در منطقه طبس واقع شده است، اما سهم ایران از تولید انرژی در حوزه زغال، صفر است و این ناشی از وفور منابع گازی است که استفاده از زغال سنگ در تامین انرژی مغفول مانده است و تقریبا در ایران به بهرهبرداری از نیروگاههای زغالی توجه ویژهای نشده است.
نادری با اشاره به سیاستگذاری هلدینگ صدرتامین در زمینه تکمیل زنجیره ارزش بیان کرد: طی ماههای گذشته بطور جدی ایجاد نیروگاه زغالسوز را دنبال کردهایم تا بتوانیم قدم تاثیرگذاری در تکمیل زنجیره ارزش و انتقال از مصرف انحصاری گاز به تنوع در سبد انرژی برداریم.
مدیرعامل هلدینگ صدرتامین با بیان اینکه در تولید ۷۱ درصد از فولاد جهان از زغال سنگ استفاده میشود تشریح کرد: هم اکنون در کشور دو کارخانه تولیدکننده اصلی فولاد به روش کوره بلند با ظرفیت ۴/۵ میلیون تن چدن خام فعالیت دارند که مقدار کک متالورژی مورد نیاز آنها حدود ۲/۵ میلیون تن است که این میزان کک به ۳/۵ میلیون تن زغال سنگ کنسانتره و ۷ میلیون تن زغال سنگ خام نیاز دارد در صورتیکه کل زغال سنگ کنسانتره تولیدی کشور ۱/۵ میلیون تن است.
وی با بررسی میزان ذخیره زغال سنگ ایران و میزان مصرف آن در سایر کشورها گفت: ایران با داشتن ۱۴ میلیارد تن ذخایر زمین شناسی زغال سنگ در رتبه ۱۱ دنیا قرار دارد در حالی که در مقایسه میزان مصرف ۳ میلیون تنی در ایران به نسبت میزان مصرف این ذخیره ارزشمند در سایر کشورها و حتی کشورهای همسایه فاصله زیادی وجود دارد که بیش از پیش نشاندهده لزوم توجه به این حوزه و توسعه سبد انرژی با هدف خروج از انحصار مصرف گاز است.
نادری تشریح کرد: به طور کل در صنعت، صنایعی که زنجیره ارزش کاملی دارند به ارزش افزوده قابل توجه دست مییابند. باید توجه داشت که زنجیره ارزش فولاد سودآور است. در حال حاضر شاهد آن هستیم که ظرفیت تولید ۵ الی ۶ میلیون تنی در کورههای کوچکی در قسمتهای مختلف کشور ایجاد شدهاند و ادامه حیات آنها تنها به واسطه قیمت پایین انرژی در کشور بوده است و اگر زود دست به کار نشویم با هزینههای سنگینی که به بخشهای دیگر منتقل خواهد شد مواجه میشویم.
وی افزود: اقتصاد همانند قانون ظروف مرتبط است که دستکاری در یک حوزه در سایر حوزهها تاثیرگذار خواهد بود، آنچه امروز با آن مواجه هستیم پیامد تصمیمگیریهایی است که در بخشهای دیگر اتفاق افتاده است.
امیرحسین نادری بی توجهی به مبحث ۱۹ مقررات ملی قانون ساختمان را یکی از موارد عدم جلوگیری از سوء مصرف دانست و گفت: با در نظر گرفتن بحران انرژی و نقش صنعت عایق در مصرف بهینه انرژی در هلدینگ صدرتامین در راستای اهمیت این صنعت و جلوگیری از هدررفت انرژی، طرح توسعه کارخانه پشم شیشه ایران را اجرا کردیم و امیدواریم با طرح این شرکت که با قدمت ۵۰ ساله از پیشگامان صنعت عایق و از رهبران بازار است با افزایش تولید بتوانیم افزایش نیاز کشور به عایق و حتی بازار کشورهای همسایه را پاسخگو باشیم.
نایب رئیس هیات مدیره هلدینگ صدر تامین با تاکید بر لزوم توجه به صنعت فولاد افزود: اگر معدن و صنایع معدنی و در راس آن فولاد را از جمله پیشرانهای اقتصاد کشور بدانیم نباید اجازه دهیم مزیت تولید فولاد در ایران از بین برود. با نگاهی به صادرات گاز در کشورهای همسایه میبینیم تامین گاز از طریق خط لوله تاپی از ترکمنستان، افغانستان، پاکستان برای هندِ “دارای سنگ آهن” که با کمبود گاز مواجه بوده، ولی مزیت تولید فولاد را داشته است و یا تامین گاز عمان از طریق قطر و امارات در جنوب خلیج فارس، نمایانگر این است که زنجیره ارزش این کشورها در حال تکمیل است و مزیت تولید را برای کشورشان ایجاد میکنند. در شمال و جنوب ناتوهای اقتصادی عثمانی و عربی در حال شکلگیری هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
نادری در پایان افزود: باید مزیت تولید فولاد در کشورمان را حفظ کنیم، تاب آوری این صنعت تا به اینجا بوده است و این تابآوری اندازهای دارد، از نقطهای به بعد ناکارآمدی چهره خود را به صورت عدم توسعه، عدم نوسازی و در نهایت فرسودگی و تعطیلی مجموعههای فولادی نشان خواهد داد، باید توجه داشته باشیم، این حوزهها پیشرانهای اقتصادی کشورند که بخشهای زیادی از اقتصاد و تولید متاثر از آن هستند و شایسته است در اولویت توجه قرار گیرند.